خواص جعفری
جعفری هم یکی از سبزی خوردن های خوش خوراکی است که در سبزی خوردن استفاده میشود: این گیاه از خانواده چتریان یا همان خانواده جعفری است. این سبزی کاهش دهنده اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه میشود. به علاوه، منبع ویتامین C، و حاوی مقداری مواد معدنی مانند آهن و کلسیم میباشد.
خواص ترخون
ترخون از دیگر انواع سبزی خوردن های معطر موجود در سبزی خوردن است که خصوصیاتی کمی متفاوت از بقیه سبزیها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.
این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضداسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن اش هم به همین دلیل باشد.
خوردن ترخون برای درمان زخمها و جوشهای دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه میکنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن تان بگنجانید.
خواص نعناع
نعناع یکی از انواع سبزی خوردن های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده میشود. نعناع یک گیاه بوته ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن میشود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده برونش و رافع احتقان، صفرا آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.
خواص اسفناج
اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. شاید بتوانیم روزهایی را به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگهای ما از این سبزی در تهیه غذای خانواده استفاده میکردند، اما متأسفانه کمکم از تأثیر این سبزی در برنامه غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار بیابد.
در این میان، شاید آگاهی از ویژگیهای ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. از خواص اسفناج میتوان به این موارد اشاره کرد: فیبر بالا و ضد یبوست، ضدسرطان، ضد التهاب، کاهنده فشارخون، تقویت کننده سیستم ایمنی، کاهنده کلسترول خون و تقویت کننده سیستم عصبی.
سبزی خوردن را درهم بخورید
هنگام مصرف سبزی خوردن سر سفره غذا هر یک از اعضا به سراغ یک گیاه خاص میروند. سبزیها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد فیبر و رنگ با هم مشترک هستند.
اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن شان میشود.
از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث ورود پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن میشود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه میشود.
برای خواندن بخش اول- خواص انواع سبزی خوردن- اینجا کلیک کنید.