یکی از متداولترین عفونتها، التهاب مثانه است که بهویژه در خانمها شایع است. به نظر میرسد اسید بنزوئیک موجود در زغالاخته نیز در ایجاد این خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان میدهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغالاخته میباشد که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است.
این ملکول ناشناخته از اتصال اشرشیا کلی، به دیواره مثانه و مجاری ادراری جلوگیری میکند و به این ترتیب، از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت، جلوگیری میکند. زغالاخته حاوی كوئینیك اسید است، تركیبی از اسید غیر معمول در بدن كه تجزیه نمیشود بلكه از طریق ادرار دفع میشود.
آب زغالاخته برای افراد مبتلا به سنگهای کلیه و ادرار بدبو مؤثر است، زیرا با اسیدی کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگیری دارد، بخصوص اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد. وجود كوئینیك اسید باعث میشود تا مقدار اسید در ادرار كاهشیابد و همچنین از تشكیل سنگ توسط كلسیم و یون فسفات جلوگیری میكند.
در بیمارانی كه سنگهای كلیه در آنها مجددا عود میكند، مصرف آب زغالاخته كلسیم یونیزه شده را در ادرارشان به مقدار 50 درصد كاهش میدهد.
كاهش وزن
زغالاخته از دو طریق در کاهش وزن موثر است: نخست این که زغالاخته مانند تنظیم کننده انسولین عمل میکند. این ماده غذایی تأثیر انسولین و انباشتگی چربیها را کاهش میدهد و در روند از بین بردن چربیها شرکت میکند. دوم اینکه زغالاخته به دفع سموم و چربیهایی که در بافتهای بدن تجمع میکنند یاری میرساند. تجمع سموم و چربیها در بافتهای بدن عامل التهاب و احتباس آب محسوب میشود.
عفونت و اسهال
زغالاخته جزو میوههایی است که از بروز عفونت جلوگیری میکنند. جوشانده زغالاخته در مداوای اسهال معمولی و اسهال خونی اثر دارد، به این صورت که باید یک قاشق سوپخوری زغالاخته را با فنجانی آب سرد مخلوط کرده و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن، آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان از آن بنوشید.
سایر فواید
ابوعلیسینا، دانشمند و پزشک مشهور، آب زغالاخته را برای شستوشوی زخمهای جلدی و گرد ریشه آن را برای التیام زخمها بهکار میبرد. با تمام این خواص مفید، مصرف بیش از اندازه زغالاخته باعث تهوع، اسهال، دل به همخوردگی و سردرد میشود.
مقدار فروکتوز و گلوكز زغالاخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی به وجود نمیآورد. حتی جوشانده برگ آن با گل توتفرنگی برای درمان دیابت (مرض قند) مؤثر است.
هورمون ملاتونین موجود در آن خواب انسان را راحت و عمیق میکند. این عمل بهطور طبیعی و روزمره انجام میشود. این هورمون مسئولیت تنظیم ریتم 24 ساعته روز و شب بدن را به عهده دارد. زغالاخته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین است.
پوست زغالاخته تببر است و در رفع اسهال مؤثر میباشد. حتی میوه آن نیز اثر قابض دارد، از اینرو خوردن آن در رفع اسهال و ورم معده مؤثر میباشد. برای درمان اسهال بهتر است یک قاشق سوپخوری زغالاخته را با یک فنجان آب سرد مخلوط نموده و آن را بهمدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان بنوشید.
محققی به نام دکتر leclerc,h نشان داده است که جوشانده پوست زغالاخته در درمان بیماری مالاریا مؤثر است. جوشانده 60 گرم پوست درخت زغالاخته در یک لیتر آب اثر تببر و ضد مالاریا دارد. جوشانده فوق را باید بهتدریج صبح و ظهر و شب به میزان 1یا 2 استکان با کمی قند میل نمود.
زغالاخته در بند آمدن خون مؤثر است. در این رابطه ابوعلی سینا دانشمند و پزشک مشهور اسلام، آب زغالاخته را برای شستوشوی زخمهای جلدی و گرد ریشه آن را برای التیام زخمها بکار میبرد.
شربت زغالاخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی، نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.
نظریهای وجود دارد که زغالاخته برای درمان شبادراری بچهها هم مفید است. بدین منظور30 گرم برگ آن را در یک لیتر آب بریزید و آن را بقدری بجوشانید تا یکسوم آن بخار شود و پس از صاف نمودن آن را با شکر شیرین کنید و قبل از خواب 1 فنجان به کودک بدهید.
جدا از کلیه این نتایج فوقالعادهیکی دیگر از فاکتورهای معمول و رایج این تحقیقات میزان زغالاختهای است که شما باید بهصورت روزانه استفاده کنید. بهترین مقدار مصرف روزانه نصف فنجان در نظر گرفته شده است. این مقدار زغالاخته را میتوانید به تنهایی مصرف کنید، با میوههای دیگریا ماست مخلوط کرده و میل کنید و یا با صبحانه بخورید.
به خاطر داشته باشید که اگر میخواهید همچنان سلامت و متناسب باقی بمانید، باید بدانید که زغالاخته و سایر غذاهای گیاهی باید به میزان کافی در برنامه غذایی روزانه شما موجود باشد.
برای خواندن بخش اول- زغالاخته بخورید به هزار دلیل- اینجا کلیک کنید.