سارا نوباوه وطن
جدا از طعم و مزه بسیار عالی که سیب دارد، این میوه کولهباری از خواص درمانی را در خود دارا میباشد. در اینجا، برای شما دلایلی آوردهایم که چرا باید روزی حداقل یک عدد سیب بخورید.
به بهبود تنفس كمك میكند
محققان انگلیسی اخیرا به این نتایج دست پیدا کردهاند که مادرانی که در طی زمان بارداری سیب بیشتری میخورند، کمتر احتمال دارد فرزندانی داشته باشند که تا سن 5 سالگی دچار آسم شوند. این میوه میتواند از ریههای افراد بزرگسال نیز محافظت کند. همچنین میتواند احتمال مبتلا شدن به آسم، سرطان ریه و بسیاری از بیماریهای دیگر را كاهش دهد.
باعث میشود دیرتر گرسنه شوید
سیب حاوی میزان زیادی فیبر میباشد و بدون اینکه شما کالری زیادی دریافت کنید، معده را پر نموده و باعث میشود دیگر احساس گرسنگی نکنید. شیرینی طبیعی که در سیب وجود دارد به آهستگی وارد خون میشود و به حفظ قند خون و اینکه سطح انسولین را در بدن شما در حد ثابتی نگاه دارد، کمک میکند، در نتیجه بدن شما احساس پری و سیر بودن بیشتری خواهد كرد، برعکس خوراکیهای آماده که مواد قندی در آنها بسیار زیاد است و گرسنگیهای بسیار سریع را به دنبال دارند.
به افزایش هوش كمك میكند
احتمالا بهعلت افزایش تولید استیل کولین (یك ماده شیمیایی که وظیفه رساندن پیغام بین سلولهای عصبی را بر عهده دارد)، سیب به بالا بردن کارایی حافظه ضمن افزایش سن، و كاهش بالقوه شانس ابتلا به بیماری آلزایمر كمك میكند. این نتایج، از تحقیقاتی که در دانشگاه منچستر بر روی حیوانات انجام شد، بهدست آمد.
کلسترول خون را كاهش میدهد
باید از دو ترکیب کلیدی و اصلی تشکر کنیم؛ پکتین (نوعی فیبر گیاهی) و پلی فنولها (نوعی آنتیاکسیدان قوی). سیب میتواند سطح کلسترول بد خون(LDL) را پایین بیاورد و بهاین ترتیب از گرفتگی عروق جلوگیری میکند. برای استفاده بیشتر از مواد مغذی موجود در سیب، پوست آن را دور نیندازید، زیرا پوست سیب دو تا شش برابر بیشتر از گوشت آن، ترکیبات آنتیاکسیدانی دارد.
با سرطان مبارزه میکند
مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند ترکیبات مختلفی که در این میوه آبدار وجود دارد، رشد سلولهای سرطانی را محدود میکنند، اما این تركیبات زمانی بیشتر تاثیرگذار خواهند بود که بهطور کامل از تمام جزئیات سیب استفاده شود (البته بهجز ساقه و دانه آن). افرادی که روزانه بیشتر از یک سیب میخورند، درصد مبتلا شدن به چند نوع سرطان را 9 تا 42 درصد در خود پایین میآورند (سرطان دهان، مری، روده بزرگ، سینه، تخمدان، سرطان پروستات و سرطان های دیگر). این نتایج از تحقیقات محققان ایتالیایی بهدست آمده است.