مریم عظیم آزاد
تمشك میوهای شبیه شاهتوت و توتفرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت میشود. میوه تمشك ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، كمپوت و... خورده میشود.
خواص درمانی تمشک
- جوشانده 25 گرم از برگهای تمشك در یك لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
- تمشك سرشار از ویتامینهای C و K است و دارای خواص خنك، نرمكننده و ضد اسكوربوت میباشد.
- تمشك خون را تصفیه میكند و برای كسانی كه به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
- تمشك یبوست را معالجه میكند.
- تمشك برای تسكین درد سودمند است، زیرا دارای اسید سالیسیلیك میباشد.
- تمشك خون را قلیایی میكند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
- تخم و دانهای كه در تمشك وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمیشود، ولی وقتی خورده شود، در معالجه یبوست و خشكی مزاج به طور طبیعی بسیار موثر است و سبب میشود كه یبوست به كلی رفع گردد.
- شربت تمشك، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز میشود.
- خوردن تمشك برای مبتلایان به مرض قند (دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد (آنژین) مفید است.
- تمشك دارای خاصیت ضدعفونیكننده است.
- تمشك به علت دارا بودن ویتامینهای C و K برای اوره و فشارخون مفید است.
- برای معالجه كك و مك، ابتدا صورت را خوب بشویید و سپس ورقه نازكی از تمشك به مدت یك ساعت روی صورت بمالید. این كار را چند بار تكرار كنید تا كك و مك صورت از بین برود.
- برگ تازه تمشك را اگر بپزید و در محل بیماریهای پوستی قرار دهید، بیماری را التیام میدهد.
- تمشك، عرقآور است، لذا بهترین زهكش سوراخهای پوست میباشد.