Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 16 فروردین 1404 - 10:08

9
اسفند
ضرورت توجه به تغذیه کارمندان

ضرورت توجه به تغذیه کارمندان

در دنیای مدرن امروز، مشاغل دستخوش تغییراتی شدند و از شغل‌های دارای فعالیت فیزیکی بالا در فضاهای باز به سمت شغل‌های کارمندی با فعالیت بدنی کم در فضای بسته رفته است.

به قلم : دانیال جمشیدی ، دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه ، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

danialjamshidi2002@gmail.com

زیر نظر: دکتر غزاله اسلامیان ، متخصص تغذیه ، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

gh_eslamian@yahoo.com

 

تحریریه زندگی آنلاین : در دنیای مدرن امروز، مشاغل دستخوش تغییراتی شدند و از شغل‌های دارای فعالیت فیزیکی بالا در فضاهای باز به سمت شغل‌های کارمندی با فعالیت بدنی کم در فضای بسته رفته است. اکثر شغل‌ها در دنیای امروز، مشاغل کارمندی هستند و اکثر مردم در این دسته از شغل‌ها مشغول به کار هستند. در شغل‌های کارمندی، انسان‌ها ساعات زیادی را می‌نشینند و حداقل تحرک را دارند. این نوع سبک زندگی، ضررهای بسیاری دارد و اکثر افراد شاغل در این حیطه‌ها درگیر مشکلاتی از جمله چاقی و اضافه وزن، کبد چرب، دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی عروقی و دیگر بیماری‌های زمینه‌ای می‌باشند. با توجه به اینکه تغییر این سبک زندگی کم‌تحرک در محل کار بسیار دشوار است، فعالیت بدنی مناسب خارج از محل کار بسیار ضرورت دارد. تغذیه کارمندان مانند فعالیت بدنی آن‌ها دارای مشکلات عمده‌ای است. تغذیه نیز مانند فعالیت بدنی حائز اهمیت بالایی است و به این علت که در بیشتر مواقع امکان فعالیت بدنی در محل کار وجود ندارد، حداقل باید به نوع تغذیه در محل کار، توجه ویژه داشت. در ادامه به بررسی تغذیه کارمندان و راهکار‌هایی برای بهبود آن می‌پردازیم.

بیشتربخوانید:

تغذیه و زندگی کارمندی

 

تغذیه کارمندان

به طور معمول، رژیم غذایی کارمندان به دلایل متعدد که ناشی از کمبود وقت و انرژی آن‌ها است، رژیم مورد تأیید متخصصان نیست.

حذف کردن وعده‌ها و انتخاب غذاهای پرانرژی برای مصرف در وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها از جمله اشتباهات عمده آن‌ها است. نشستن برای ساعات طولانی، میل این افراد را برای مصرف غذاهای پرانرژی دارای قند و چربی بالا می‌افزاید. با توجه به کمبود وقت، بیشتر کارمندان نمی‌توانند وعده‌ها را در خانه تهیه کنند و همچنین به دلیل کمبود امکانات برای تهیه غذا در اکثر محیط‌های اداری، این افراد ناچار به تهیه غذاهای غیرخانگی می‌شوند که به طور معمول سالم نیستند. برخی افراد نیز ممکن است انرژی کمتری از انرژی مورد نیازشان دریافت کنند و در طول روز احساس ناخوشایندی داشته باشند و در موارد شدید‌تر دچار سوءتغذیه شوند.

 در نتیجه کارمندان باید برای بهبود و حفظ سلامت خود چاره‌ای بیندیشند. در ادامه چند راهکار برای بهبود وضعیت تغذیه و عادات غذایی این دسته افراد پیشنهاد شده است.

بیشتربخوانید:

توصیه های تغذیه ای برای تناسب اندام کارمندان

 

 

 

راهکارهایی برای بهبود تغذیه و عادات غذایی کارمندان

داشتن برنامه غذایی مشخص

با توجه به ترجیحات و نظر خود فرد و کمک متخصصان تعذیه، می‌توان بر اساس برنامه کاری و ملاحظات شخصی فرد، یک رژیم غذایی مناسب تهیه و تنظیم نمود. با توجه به اهمیت بالای تغذیه، داشتن زندگی پر مشغله نباید بهانه‌ای بر سر راه حفظ تغذیه مناسب و کافی باشد.

یک متخصص تغذیه می‌تواند با توجه به برنامه کاری فرد رژیم او را تنظیم کند و به وعده‌هایی که در آن ساعات قرار می‌گیرند، توجه مضاعف داشته باشد. برای وعده‌هایی که در محل کار باید مصرف شوند بایستی تمهیداتی از قبل در نظر گرفته شود. با پیروی از یک برنامه غذایی، حذف کردن وعده‌ها کاهش می‌یابد و تمام وعده‌ها با زمان و حجم مشخص مصرف می‌شوند، اشتهای فرد به دلیل حذف نکردن وعده‌ها متعادل شده و انتخاب‌های غذایی در نهایت سالم‌تر می‌گردند.

 

آماده‌سازی غذا و انتخاب‌های درست غذایی

افراد می‌توانند زمانی را برای آماده‌سازی غذا از قبل تعیین کنند و غذای چند روز را تهیه نمایند و در محل کار میل کنند. همچنین اگر غذا را از بیرون تهیه می‌نمایند، با بررسی انتخاب‌های موجود می‌توانند بهترین گزینه را انتخاب کنند.

 

نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز

افراد ممکن است در طول روز از نوشیدن مقدار آب کافی غافل شوند. برای دچار نشدن به مشکل کم‌آبی، بهتر است همیشه یک بطری شیشه‌ای آب به همراه داشته باشند.

نوشیدن آب کافی هم باعث کاهش خطر کم‌آبی می‌شود و همچنین اشتهای زیاد فرد را کنترل می‌کند و در نتیجه مصرف مواد غذایی پرکالری کاهش می‌یابد. آب مصرفی بهتر است هم دمای محیط باشد تا فرد را دچار سایر مشکلات سلامتی نکند. توصیه می‌شود فاصله مناسب 30 دقیقه‌ای قبل و بعد از غذا برای نوشیدن آب در نظر گرفته شود.

 

توجه به میان‌وعده‌ها و محتوای آن‌ها

میان‌وعده‌ها به اندازه وعده‌های اصلی مهم هستند و نباید نادیده گرفته شوند. میان‌وعده‌ها نیز نباید حذف شوند و باید حتماً مصرف گردند. برای حفظ سلامتی بهتر است از انتخاب‌های سالم‌تر مانند میوه‌های دلخواه و سبزیجات به جای میان‌وعده‌های پرکالری و شیرین بهره برد. علاوه بر میوه و سبزی، می‌توان از آجیل‌های کم‌نمک و غلات کامل نیز استفاده کرد.

 حجم میان‌وعده‌ها با توجه به نیاز فرد، توسط متخصص تغذیه تعیین می‌شود. نوشیدنی‌های انرژی‌زا به دلیل قند و کافئین بالا توصیه نمی‌شوند. اگر به همراه وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها، چای یا قهوه میل می‎‌کنید، به قند مصرفی نیز باید توجه شود تا فراتر از حد مجاز نرود. با این تغییر، اشتهای فرد نیز کنترل می‌شود.

 

افزایش دانش درباره برچسب‌های غذایی و غذاهای مصرفی

ممکن است با توجه به امکانات در دسترس، ناچار به انتخاب غذاهای آماده برای مصرف در وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها باشید. با افزایش دانش درباره برچسب‌های غذایی و غذاهای در دسترس، می‌توانید بهترین انتخاب را برای حفظ و بهبود سلامتی در بین انبوهی از گزینه‌ها داشته باشید. برخی رستوران‌ها محتوای کالری غذاهایشان را اعلام می‌کنند که این امر می‌تواند به شما در انتخاب غذا کمک شایانی کند.

 

توجه به ورزش خارج از محل کار

ورزش از ارکان سلامتی است و حفظ سلامتی تنها با تغذیه مناسب به تنهایی، دشوار است. ورزش کردن به طور کلی اشتهای شما را متعادل نموده و بدن‌تان را مقاوم می‌کند. با دستیابی به وزن مناسب، خطر مبتلا شدن به انواع بیماری‌ها کاهش می‌یابد. در صورتی که طبق برنامه ورزش کنید، به دلیل بهبود متابولیسم، راحت‌تر می‌توانید از رژیم غذایی مورد نظر خود پیروی کنید.

 

برچسب ها: دکتر غزاله اسلامیان تعداد بازديد: 68 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
Mute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
 
Playback Rate
1
    Chapters
    • Chapters
    Subtitles
    • subtitles off
    Captions
    • captions off
    Mute
    Current Time 0:00
    /
    Duration Time 0:00
    Loaded: 0%
    Progress: 0%
    Stream TypeLIVE
    Remaining Time -0:00
     
    Playback Rate
    1
      Chapters
      • Chapters
      Subtitles
      • subtitles off
      Captions
      • captions off
      تصویر روز