اکنون، تحقیقات جدید نشان میدهد که تغییر به یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات ممکن است این اختلال عملکرد سلولهای بتا را اصلاح کند و سلامت بیماران را تقویت کند.
«باربارا گوور»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آلاباما، خاطرنشان کرد: «افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند، میتوانند سلولهای بتا خود را بازیابی کنند، نتیجهای که با دارو نمیتوان به دست آورد.»
به گزارش مهر، گوور در ادامه افزود: «یافتهها نشان میدهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خفیف که مصرف کربوهیدرات خود را کاهش میدهند، ممکن است بتوانند دارو را قطع کنند و از خوردن وعدههای غذایی و میان وعدههایی که پروتئین بیشتری دارند و نیازهای انرژی آنها را برآورده میکنند، بهره ببرند.»
همانطور که تیم تحقیقاتی توضیح داد، دیابت نوع ۲ تا حدی به دلیل اختلال در عملکرد سلولهای بتا و از دست دادن سلولهای بتا ایجاد میشود.
در مطالعه جدید، تیم تحقیق ۵۷ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ را در یکی از دو رژیم غذایی قرار دادند. برخی از بیماران از رژیم غذایی کم کربوهیدرات (۹٪ کربوهیدرات و ۶۵٪ چربی) استفاده کردند در حالی که برخی دیگر از رژیم غذایی پر کربوهیدرات (۵۵٪ کربوهیدرات و ۲۰٪ چربی) استفاده کردند.
تیم تحقیق گزارش داد همه افرادی که از رژیمهای کم کربوهیدرات استفاده میکردند، شاهد بهبود قابل توجهی در پاسخ سلولهای بتا به قند خون بودند.
گوور گفت: «تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات میتواند عملکرد سلولهای بتا را بازیابی کند و منجر به بهبودی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شود، مورد نیاز است.»