Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 3 آذر 1403 - 08:41

12
خرداد
روزه‌داری پس از جراحی های کاهش وزن

روزه‌داری پس از جراحی های کاهش وزن

در صورتی که شما هیچ گونه بیماری زمینه‌ای غیر از چاقی نداشته باشید و همچنین عمل جراحی کاهش وزن خود را بدون عوارض پشت سر گذاشته باشید و قصد روزه گرفتن دارید، توصیه می‌شود فارغ از نوع جراحی ۶ تا ۱۲ ماه

 به قلم : علی علیرضایی ، دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه بالینی بیمارستان سینا ، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زیر نظر: دکتر راضیه خالوئی فرد ، متخصص تغذیه بالینی ، استادیار دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

تحریریه زندگی آنلاین : در صورتی که شما هیچ گونه بیماری زمینه‌ای غیر از چاقی نداشته باشید و همچنین عمل جراحی کاهش وزن خود را بدون عوارض پشت سر گذاشته باشید و قصد روزه گرفتن دارید، توصیه می‌شود فارغ از نوع جراحی ۶ تا ۱۲ ماه از تاریخ عمل روزه‌داری خود را به تعویق بیندازید، چون در این زمان در بیشترین سیر کاهش وزن هستید و تحت درمان با داروها و مکمل‌ها می‌باشید. برخی از افراد همچون افرادی که سابقه دیابت نوع دو با کنترل ضعیف، زخم‌های گوارشی، رفلاکس‌های شدید، کمبود‌های مواد مغذی و سایر بیماری‌های قبل یا عوارض پس از جراحی‌های کاهش وزن دارند، باید با مراقبت‌های ویژه‌ای اعم از دارو و مکمل‌درمانی حین و بعد از روزه گرفتن حمایت شوند. همچنین در ایام روزه‌داری توصیه‌های زیر به شما که جراحی کاهش وزن داشته‌اید، کمک فراوانی خواهند نمود تا با کمترین عوارض ایام روزه‌داری خود را به پایان برسانید:

 

توصیه می‌شود افطار خود را با یک لیوان آب گرم شروع کنید. پس از آن برای افطار از یک وعده غذایی مقوی و سبک استفاده کنید، مانند سوپ، البته توجه داشته باشید که این غذاها را نباید در حجم بالا و با سرعت مصرف کنید.

در بازه‌های زمانی بین افطار تا سحر ۲ لیتر آب یا سایر مایعات را مصرف نمایید. همچنین ۳۰ دقیقه قبل و بعد از افطار یک لیوان آب مصرف نمایید. سبزیجاتی مثل کاهو که حاوی آب فراوان هست در وعده سحر مفید می‌باشند.

در طی مدت زمان افطار تا سحر بین ۶۰ تا ۱۰۰ گرم پروتئین مصرف نمایید.

در بازه زمانی افطار تا سحر سه وعده غذایی انتخاب مناسبی برای شما است که شامل افطار و شام و سحری شما می‌باشد.

دقت کنید از مصرف غذا‌های چرب، پر ادویه و بسیار شیرین و شور در وعده افطار یا سحر جدا خودداری شود.

مصرف دخانیات در طول مدت روزه‌داری و به طور کلی بعد از جراحی عوارض جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت.

 با توجه به تغییرات زمان غذا خوردن در ماه مبارک رمضان و تغییرات نامطلوب در زمان ساعات خواب، توصیه می‌گردد توجه ویژه‌ای به بهره‌مندی از خواب کامل در طول روز گردد. همچنین حداقل یک ساعت از خوابیدن بلافاصله بعد صرف غذا خودداری نمایید.

 ممکن است حین روزه‌داری نیاز شما به دارو و مکمل‌ها افزایش یابد. در نتیجه این مسئله را مورد توجه قرار داده و جهت راهنمایی با متخصص تغذیه بالینی خود و جراح مربوطه در میان بگذارید.

 منابع در دفتر مجله موجود است.

بیشتر بخوانید:

چالش‌های جدی حوزه تغذیه از نگاه دکتر ساعدی

 

برچسب ها: دکتر راضیه خالوئی فرد تعداد بازديد: 130 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز