به گزارش مجله سلامت دکتر بهشتیان، جوانه گندم به گرانولا، غلات و نان ذرت اضافه می شود و به صورت خام در دسترس قرار می گیرد. شما می توانید جوانه گندم را به پای میوه، ماست، بستنی و غلات صبحانه (چه گرم، چه سرد) اضافه کنید.
جوانه گندم در قالب شربت و کپسول هم در بازار موجود است و شما می توانید آن را به غذا اضافه کنید یا به عنوان مکمل بخورید.
خواص جوانه گندم
کارشناسان می گویند جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذایی، سرشار از مواد مغذی است. جوانه گندم یک منبع عالی برای دریافت پروتئین گیاهی، فیبر و چربی های سالم است. همچنین، منیزیم، زینک، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر دارد.
سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA) می گوید طبق شواهد، روغن جوانه گندم به کنترل کلسترول کمک می کند اما در زمینۀ سایر ادعاها، مثل جلوگیری از پیری زودرس، کنترل فشار خون، ارتقای عملکرد مغز یا بهبود گوارش، شواهد کافی در دست نیست.
از جوانه گندم و تخم کتان برای حفظ سلامت قلب در زنان یائسه استفاده می شود. برخی مطالعات نشان می دهد جوانه گندم به درمان علائم یائسگی کمک می کند.
تحقیقات روی اَوِمار (Avemar) (نوعی عصارۀ جوانه گندم) و نقش آن در درمان سرطان و بیماری های خودایمنی، مانند روماتیسم مفصلی، ادامه دارد.
بیشتربخوانید:
با جوانه گندم ، پیر شدن را به تعویق بیندازید!
عوارض جوانه گندم
جوانه گندم گلوتن دارد. پس کسانی که به گلوتن حساسیت دارند، نباید از جوانه گندم استفاده کنند.
کسانی که در رژیم غذایی خود میزان کربوهیدرات مصرفی خود را کنترل می کنند، به میزان مصرف جوانه گندم توجه داشته باشند چون یک پیمانه جوانه گندم چیزی حدود ۶۰ گرم کربوهیدرات دارد.
روغن جوانه گندم سرشار از تری گلیسیرید (نوعی چربی) است (+). بنابراین، لازم است کسانی که دچار بیماری قلبی هستند یا در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، مصرف روغن جوانه گندم را کنترل کنند چون افزایش تری گلیسیرید سلامت آن ها را به خطر می اندازد.
بعضی از افراد با مصرف عصارۀ جوانه گندم دچار عوارض خفیف، مثل اسهال، حالت تهوع، باد معده و سرگیجه، می شوند.
اگر قصد دارید جوانه گندم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، درمورد خواص و معایب آن با پزشک مشورت کنید.