Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:08

29
آبان
حساسیت به غذاهای دریایی چیست؟

حساسیت به غذاهای دریایی چیست؟

حساسیت به ماهی در بزرگ‌سالان بیشتر از کودکان شایع است، به اندازه حساسیت به شیر، تخم‌مرغ و بادام‌زمینی رایج نیست و مادام‌العمر است. حساسیت به یک نوع غذای دریایی به این معنی نیست که کودک به همه انواع غذاهای دریایی

دکتر مسعود صیدگر : مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

دکتر سپیده رنجبر : دامپزشک

مریم صیدگر : مرکز آموزشی درمانی ؛ شهید مدنی تبریز

 

تحریریه زندگی آنلاین : حساسیت به غذاهای دریایی واکنشی است که بلافاصله پس از قرار گرفتن فرد در معرض غذاهای دریایی یا خوراک‌های حاوی غذای دریایی رخ می‌دهد.

حساسیت به ماهی در بزرگ‌سالان بیشتر از کودکان شایع است، به اندازه حساسیت به شیر، تخم‌مرغ و بادام‌زمینی رایج نیست و مادام‌العمر است. حساسیت به یک نوع غذای دریایی به این معنی نیست که کودک به همه انواع غذاهای دریایی حساسیت دارد. کودکی که فقط به یک یا دو نوع غذای دریایی حساسیت دارد ممکن است بدون واکنش آلرژیک بتواند انواع دیگر غذاهای دریایی را میل کند. بخار حاصل از پخت ماهی می‌تواند در کودکان بسیار حساس، واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند. این بدان معنی است که ممکن است نیاز باشد تمام اعضای خانواده از خوردن غذاهای دریایی اجتناب کنند یا غذاهای دریایی در خارج از خانه پخته شوند.

 

چگونه حساسیت به غذاهای دریایی تشخیص داده می‌شود؟

می‌توانید فرزند خود را با یک آزمایش خون یا آزمایش حساسیت پوستی آزمایش کنید. هر کودک با آزمایش آلرژی مثبت پس از قرار گرفتن در معرض غذاهای دریایی الزاماً علائم واکنش آلرژیک را نشان نمی‌دهد.

 اگر فکر می‌کنید فرزند شما به غذاهای دریایی حساسیت دارد، نباید غذای دریایی به کودک بدهید، مگر اینکه با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما پیشنهاد کند که فرزندتان در بیمارستان با غذاهای دریایی چالش داشته باشد تا ثابت کند که واکنشی نشان نمی‌دهد.

 بیشتربخوانید:

خارش و آلرژی شدید؛ ارمغان مصرف ۹ ماده غذایی

آلرژی به بادمجان ؛ از علت تا درمان

 

 

علائم حساسیت به ماهی چیست؟

واکنش‌ها می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشند. واکنش‌های خفیف تا متوسط ممکن است شامل یکی از موارد زیر باشد:

 کهیر یا جوش  خراش و حساسیت در زبان  تورم لب‌ها / صورت / چشم‌ها  مور مور و سوزن‌سوزن شدن دهان  درد شکم یا استفراغ

 

 واکنش‌های شدید (آنافیلاکسی) ممکن است شامل یکی از موارد زیر باشد:

 دشواری / پر سر و صدا بودن تنفس

 تورم زبان  تورم یا گرفتگی در گلو  مشکل در صحبت کردن و یا صدای خشن  خس‌خس سینه یا سرفه مداوم  سرگیجه یا کلاپس مداوم، رنگ‌پریدگی و سستی (در کودکان خردسال)

گاهی اوقات علائم یک واکنش شدید بدون علائم واکنش خفیف‌تر اتفاق می‌افتد. به ندرت (اما ممکن است) علائم شدید به تنهایی بدون کهیر و یا استفراغ ظاهر شوند. اپی‌پن که خود تزریق‌کننده اتوماتیک نیز نامیده می‌شود، دستگاه اورژانسی است که یک دوز آدرنالین را به عضله ساق پا تزریق می‌کند. آن‌ها برای درمان واکنش‌های شدید به آجیل (آنافیلاکسی) استفاده می‌شوند.

داروی آدرنالین واکنش آلرژیک شدید را معکوس می‌کند و می‌تواند نجات‌دهنده باشد.

 

آیا فرزندم باید تزریق‌کننده آدرنالین داشته باشد؟

همه متخصصان آلرژی معتقدند که همه کودکانی که واکنش جدی در رابطه با تنفس خود داشته‌اند، با نظر پزشک باید تزریق‌کننده خودکار آدرنالین داشته باشند. اگر تزریق کننده خودکار آدرنالین دارید بسیار مهم است که بدانید چگونه و چه موقع از آن استفاده کنید و یک برنامه مدون برای کاهش آنافیلاکسی با نظر پزشک داشته باشید.

 

نکاتی که برای پرهیز از ماهی و غذاهای دریایی حساسیت‌زا باید بررسی نمایید:

 سطوحی که پس از پخت ماهی تمیز نشده‌اند.

 روغن پخت و پزی که ماهی قبلاً در آن پخته شده است.

 مایع خمیری آغشته به ماهی.

 بشقاب‌های حاوی غذای دریایی که دارای مخلوطی از ماهی و غذاهای دریایی هستند.

 غذای حیوان خانگی که ممکن است فرزند شما به آن دسترسی پیدا کند.

 

برچسب ها: آلرژی، غذا، حساسیت تعداد بازديد: 309 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز