تحریریه زندگی آنلاین : معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را ابلاغ کرد. به گزارش ایرنا از وبدا، علیرضا رییسی در این ابلاغیه با اشاره به تاثیرگذاری تغذیه در شرایط مختلف سلامت و بیماری و همچنین شرایط جدید کشور در واکسیناسیون گروههای مختلف جامعه تاکید کرده است: راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در سطوح مختلف ارائه خدمات سرپایی و مراکز واکسیناسیون تحت پوشش به اطلاع عموم مردم رسانده شود.
در این راهنما بر لزوم آشنایی با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک میکند تاکید شده است تا بتوانید علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. در بخشی از راهنمای تغذیه در واکسیناسیون توصیه شده است: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و لازم است صبحانه یا میانوعده سادهای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزیهای سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری وکلم بروکلی) میل کنید. همچنین قبل و بعد از واکسیناسیون مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، تأمین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ بسیار مهم است. بر اساس توصیههای ذکر شده در این راهنما رعایت طولانیمدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود میبخشد و به ما کمک میکند تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونتها، پاسخ ایمنی قویتری به واکسیناسیون داشته باشیم. مصرف روزانه ۵-۳ واحد از گروه سبزیها و ۴-۲ واحد از گروه میوهها، آنتیاکسیدانها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی لازم هستند، تأمین میکند.
مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعدههای غذایی و در میانوعدهها توصیه میشود.