Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 18:56

20
مهر
۱۳ دلیل کم نشدن وزن با وجود رژیم غذایی و ورزش

۱۳ دلیل کم نشدن وزن با وجود رژیم غذایی و ورزش

اگر رژیم غذایی و برنامه تمرینی خاصی را دنبال کرده‌اید، اما به نتیجه‌ای که می‌خواستید نرسیدید، علل متفاوتی می‌تواند داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش خراسان، فرض کنید به‌تازگی رژیم غذایی و برنامه تمرینی خاصی را آغاز کرده‌اید و به‌شدت هیجان‌زده‌اید. در ابتدا همه‌چیز عالی به‌نظر می‌رسد و به‌صورت هفتگی و حتی روزانه وزن کم می‌کنید، اما پس از مدتی متوجه می‌شوید روند کاهش وزن‌تان کُند یا حتی متوقف شده است. شاید هم آن‌قدر دلسرد شوید که تلاش‌های‌تان را نیمه‌کاره رها کنید، اما ثابت ماندن وزن شما و متوقف شدن آن ممکن است علل مختلفی داشته باشد.

 

 بیشتربخوانید:

بازگشت وزن پس از جراحی بای پس معده

 

 

کاهش وزن نامحسوس

گاهی اوقات ممکن است عقربه ترازو برای چند روز (یا حتی چند هفته) از جایش تکان نخورد، اما این بدان معنا نیست که شما چربی از دست نمی‌دهید. وزن بدن ممکن است تا چندصد گرم نوسان داشته باشد. این موضوع به غذا‌هایی بستگی دارد که می‌خورید. هورمون‌ها نیز می‌تواند بر مقدار آبی که بدن‌تان به‌خصوص در خانم‌ها نگه می‌دارد، تأثیر زیادی بگذارد. همچنین ممکن است همزمان با از دست‌دادن چربی، عضله اضافه کنید. این مسئله به‌نفع شماست، چون چیزی که واقعا می‌خواهید این است که چربی بدن‌تان کاهش یابد، نه اینکه فقط وزن کم کنید.

 

نظارت کنید

کسانی که هر روز غذا‌های مصرفی‌شان را یادداشت می‌کنند یا از وعده‌های غذایی‌شان عکس می‌گیرند، نسبت‌به دیگر افراد، وزن بیشتری از دست می‌دهند.

 

پروتئین و باز هم پروتئین

پروتئین، مهم‌ترین ماده غذایی برای کاهش وزن است. اختصاص‌دادن ۲۵ تا ۳۰درصد از کالری مصرفی‌تان به پروتئین می‌تواند متابولیسم شما را حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کالری در روز افزایش دهد. همچنین می‌تواند هوس‌های غذایی و میل به خوردن هله‌هوله را به‌طور قابل‌توجهی در شما کاهش دهد.

 

کالری بیش‌ازحد

درصد زیادی از افرادی که در از دست‌دادن وزن مشکل دارند، درحقیقت کالری بیش‌ازحد مصرف می‌کنند. نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد معمولا کالری مصرفی‌شان را کمتر از میزان واقعی تخمین می‌زنند.

تنظیم اشتها با غذای کامل

کیفیت غذا درست به‌اندازه کمیت آن مهم است. خوردن غذا‌های سالم می‌تواند سلامت‌تان را بهبود ببخشد و به تنظیم اشتهای شما کمک کند. مواد غذایی سالم و کامل معمولا بیشتر از غذا‌های فراوری‌شده، شما را سیر می‌کند.

قهر با تمرین!

یکی از کار‌های بسیار مهمی که می‌توانید هنگام از دست‌دادن وزن انجام دهید، انجام یکی از انواع تمرین‌های مقاومتی مانند بلندکردن وزنه است. این کار به شما کمک می‌کند توده عضلانی باارزش‌تان را که در صورت ورزش‌نکردن به‌همراه چربی بدن سوزانده می‌شود، حفظ کنید.

 

بیشتربخوانید:

ویتامین های موثر در کاهش وزن

 

 

 

پرخوری می‌کنید

پرخوری یکی از عوارض جانبی شایع هنگام رژیم‌گرفتن است. پرخوری یعنی خوردن سریع مقدار زیادی غذا که اغلب بسیار بیشتر از نیاز‌های بدن شماست. برخی از این افراد در خوردن هله‌هوله و برخی در مصرف غذا‌های سالم ازجمله آجیل، کره مغز‌ها (بادام‌زمینی، پسته و...)، شکلات تلخ، پنیر و... زیاده‌روی می‌کنند.

تمرین هوازی چی شد؟!

دویدن، پیاده‌روی سریع، شنا و... جزو تمرینات کاردیو هستند که در سوزاندن چربی شکم بسیار مؤثر است.

شکر ممنوع

نوشیدنی‌های شیرین، چاق‌کننده‌ترین اقلام در رژیم‌های غذایی‌اند و شما حتی با کم‌کردن دیگر غذا‌های مصرفی‌تان نیز نمی‌توانید کالری بالای این نوشیدنی‌های شیرین را جبران کنید. این موضوع فقط درباره نوشیدنی‌های شیرینی مانند نوشابه و دلستر صدق نمی‌کند، بلکه شامل نوشیدنی‌های سالم‌تری مانند آب‌های ویتامینه که سرشار از شکر است هم می‌شود.

خواب کم

مطالعات نشان می‌دهد خواب بی‌کیفیت یکی از عوامل بسیار اثرگذار در افزایش خطر چاقی است. احتمال دچار شدن به چاقی در میان بزرگ‌سالانی که خواب بی‌کیفیت دارند، ۵۵درصدبیشتر است. این رقم در کودکان به ۸۹درصد می‌رسد.

کربوهیدرات دشمن کاهش وزن

در پژوهش‌های کوتاه‌مدت مشخص شده کاهش وزن ناشی از این نوع رژیم غذایی، دو تا سه برابر کاهش وزن مربوط به رژیم غذایی کم‌چرب استانداردی است که اغلب توصیه می‌شود.

نوشیدن آب

نوشیدن آب به کاهش وزن کمک می‌کند. در پژوهشی ۱۲هفته‌ای درباره کاهش وزن مشخص شد افرادی که ۳۰ دقیقه قبل از وعده‌های غذایی‌شان حدود نیم لیتر آب می‌نوشند، ۴۴درصد بیشتر وزن کم می‌کنند.

مشکل پزشکی

برخی مشکلات پزشکی می‌تواند باعث افزایش وزن شود و پایین‌آمدن وزن را بسیار سخت‌تر کند. برخی از این مشکلات عبارت‌اند از کم‌کاری تیروئید، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک و آپنه خواب و مصرف بعضی داروها. اگر فکر می‌کنید ممکن است یکی از موارد بالا شامل حال شما شود، با پزشک‌تان مشورت کنید.

برچسب ها: رژیم غذایی، چاقی، لاغری، کاهش وزن، تناسب اندام، افزایش وزن، لاغری با ورزش تعداد بازديد: 408 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز