Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 14:27

12
اردیبهشت
زولبیا بامیه سالم چه ویژگی هایی دارد؟

زولبیا بامیه سالم چه ویژگی هایی دارد؟

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ویژگی‌های زولبیا بامیه سالم توضیحاتی ارائه داد.

دکتر محمد کاظم زاده  اظهار داشت: زولبیا و بامیه از شیرینی‌های سنتی و پرمصرف در ماه مبارک است که سلامت آن نقش مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین ترکیبات زولبیا و بامیه شامل آرد، شکر، تخم مرغ و ماست است، ابراز کرد: برخی برای خوش عطر و رنگ شدن آن از گلاب و زعفران هم استفاده می‌کنند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه در برخی موارد شاهد فروش زولبیا و بامیه‌های رنگی هستیم، تصریح کرد: اضافه کردن هرگونه رنگ‌های غیرخوراکی و ناسالم در تهیه شیرینی و مواد غذایی ممنوع است.

کاظم زاده با بیان اینکه امسال موردی از تهیه و توزیع زولبیا و بامیه رنگی گزارش نشده است، عنوان کرد: این رنگ‌های غیرخوراکی و غیرمجاز تاثیربسیار بدی بر روی بدن میگذارد و حتی خطرابتلا به سرطان را نیز افزایش میدهد.

وی با تاکید بر اینکه حتما شیرینی‌های مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنید، اظهار داشت: در مجموع میتوان گفت هر نوع شیرینی که دارای رنگ‌های تند و تیز باشد مشکوک به نظر میرسد باید از نظر سلامت مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بازسان و کارشناسان بهداشتی موارد مشکوک مواد غذایی را نمونه برداری و به آزمایشگاه غذا و دارو ارسال می‌کنند. بدون شک تولیدکنندگانی که در امر تولید مواد غذایی ناسالم استفاده کنند مورد پیگیری قضایی قرار میگیرند.

کاظم زاده درباره ویژگی‌های یک زولبیا و بامیه سالم، اظهار داشت: رنگ زولبیا و بامیه طبیعی و سالم باید زرد و طلایی روشن باشد، بافت آن نیز سالم و ترد و وزن آن هم سبک باشد.

وی افزود: زولبیا و بامیه‌های با رنگ تیره و متمایل به قهوه‌ای سوخته و دارای ذرات ریز سیاه رنگ جزء مواد غذایی ناسالمی است که از روغن غیرقابل مصرف تهیه شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ارزش غذایی این نوع شیرینی نیز تصریح کرد: زولبیا و بامیه در دسته نشاسته و قند‌ها قرار دارد، کالری و انرژی آن بالاست و به همین دلیل باید در مصرف آن احتیاط کنید.

کاظم زاده با تاکید بر اینکه از این نوع شیرینی باید در مقدار بسیار کم و برای تنوع استفاده شود، گفت: مصرف این شیرینی برای افراد دیابتی، سالمندان و میانسالان توصیه نمی‌شود.

منبع: تسنیم
برچسب ها: ماه رمضان، رژیم غذایی، دیابت، مواد غذایی سرطان زا، سلامت بدن، بامیه، زولبیا، مواد غذایی ناسالم تعداد بازديد: 472 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز