Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 3 آذر 1403 - 04:01

6
مهر
تغذيه بعد از عمل جراحی «بای پس» معده- قسمت دوم

تغذيه بعد از  عمل جراحی «بای پس» معده- قسمت دوم

مواد غذایی حاوی پروتئین فراوان و چربی کم، یکی از بهترین انتخاب‌های رژیم غذایی است که می‌توانید پس از عمل جراحی آن را همچنان ادامه دهید.

نكاتی كه در رژیم غذایی باید به آن توجه شود

به آرامی بخورید و بیاشامید. خوردن و نوشیدن تند و با عجله می‌تواند سبب بروز سندرم«دامپینگ» شود به این معنی كه مایعات و مواد غذایی زمانی كه در حجم زیاد و با سرعت وارد روده كوچك می‌شوند سبب ایجاد حالت تهوع،‌ استفراغ، سرگیجه، عرق كردن و سرانجام اسهال شوند. برای پیشگیری از بروز این سندرم، مواد غذایی و مایعاتی را كه كم‌چرب و كم‌شیرین هستند انتخاب كرده و به آرامی بخورید و بیاشامید و 30 - 40 دقیقه پس از هر غذا مایعات را بنوشید. مدت زیادی كه غذا می‌خورید،‌ 30 دقیقه و مدت زمانی كه مایعات می‌نوشید باید طی 30 - 60 دقیقه طول بكشد و میزان مایعاتی كه باید طی این مدت بخورید به اندازه یك فنجان باشد.

 

وعده‌های غذایی كم حجم داشته باشید. در طی زمان‌هایی كه از رژیم غذایی گفته شده پیروی می‌كنید، باید در طی روز چندین وعده غذایی داشته باشید البته در حجم كم و كوچك و مایعات را به  آرامی و با فاصله در طی روز بنوشید (همراه با غذاها، مایعات ننوشید) در ابتدا می‌توانید با 6 وعده غذایی در طول روز شروع كنید،‌ سپس به 4 وعده كاهش داده و در نهایت،‌ زمانی كه از یك رژیم غذایی معمولی پیروی می‌كنید، به سه وعده غذایی در روز برسید. هر وعده غذایی باید معادل نصف فنجان تا یك فنجان كامل باشد. توجه داشته باشید فقط در حجم و اندازه توصیه شده،‌ غذا بخورید و قبل از اینكه احساس پری و سیری كنید، از غذا خوردن دست بكشید.

 

مایعات را مابین وعده‌های غذایی بنوشید. سعی کنید در طول روز برای جلوگیری از کم آب شدن، 6 تا 8 لیوان مایعات  بنوشید. نوشیدن مایعات به همراه غذا سبب بروز درد، حالت تهوع و استفراغ و همچنین سندرم دامپینگ می‌شود. هم‌چنین اگر دقیقا قبل از صرف غذا، به مقدار زیادی مایعات بنوشید این امر سبب می‌شود که احساس سیری و پری داشته باشید و در نتیجه به علت نخوردن و یا کم‌خوردن غذا، مواد مغذی که باید به بدن برسد تامین نمی‌شود.

 

غذا را کاملا و به خوبی بجوید. طی عمل بای‌پس معده، شکاف و یا سوراخ جدیدی روی معده ایجاد شده که محتویات معده از این پس، از طریق این سوراخ جدید وارد روده می‌شود، این سوراخ جدید خیلی کوچک می‌باشد و اگر غذایی که می‌خوریم خوب جویده نشوند و تکه‌های بزرگ غذا وارد معده شوند سبب بسته شدن این سوراخ شده و در نتیجه بلوکه شدن این منفذ، غذا نمی‌تواند به راحتی از معده عبور و وارد روده شود و با باقی ماندن غذا در معده حالت تهوع، استفراغ و دردهای شکمی بروز می‌کند.

 

از مواد غذایی حاوی پروتئین استفاده کنید. مصرف غذاهای سرشار از پروتئین بلافاصله پس از عمل جراحی، روند بهبودی را سریعتر می‌کند. مواد غذایی حاوی پروتئین فراوان و چربی کم، یکی از بهترین انتخاب‌های رژیم غذایی است که می‌توانید پس از عمل جراحی آن را همچنان ادامه دهید. سعی کنید برش‌های نازک و کم‌چربی از انواع گوشت گاو و همچنین مرغ، ماهی و یا انواع لوبیا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. پنیر کم چرب، ماست کم چرب منابع غنی از پروتئین هستند.  از مصرف غذاهای بسیار چرب و حاوی شکر فراوان پرهیز کنید. پس از عمل جراحی، هضم مواد غذایی پرچرب و یا غذاهای حاوی شکر فراوان برای دستگاه گوارش بسیار مشکل می‌باشد بنابراین از مصرف مواد غذایی حاوی چربی زیاد (مانند غذاهای سرخ شده، بستنی و انواع شکلات‌ها) خودداری کنید و از نوشابه‌های رژیمی استفاده کنید. 

 

از مکمل‌های توصیه شده ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده کنید. چون بخشی از معده توسط عمل جراحی بای‌پس كوچك شده است و بدن قادر به جذب ترکیبات مغذی به اندازه کافی از مواد غذایی نمی‌باشد، بنابراین با مشورت پزشک از مولتی‌ویتامین‌هایی که برای شما مناسبند استفاده كنید و در صورت نیاز و با تجویز پزشک از مکمل‌های کلسیم استفاده کنید.

 

 رژیم غذایی مناسب قبل از عمل جراحی

پیروی کردن از یک رژیم غذایی مناسب و مغذی برای سلامت روزانه لازم و ضروری است. حال اگر برای انجام یک عمل جراحی آماده می‌شوید، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مفید مهم‌تر به نظر می‌رسد. استفاده از مواد غذایی مناسب و سرشار از ترکیبات مغذی می‌تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی به سریعتر شدن روند بهبودی پس از عمل جراحی کمک کند و این بدان معنا نیست که یک رژیم غذایی ویژه و خاص داشته باشید.

 

سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن مسئول خوب بودن حال شما است. سیستم ایمنی به طرق مختلف از سلامت بدن دفاع می‌کند. این سیستم علاوه بر محافظت  بدن در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها، در صورت ابتلا به بیماری به بهبودی شما کمک می‌کند. همچنین سیستم ایمنی با تحریک واکنش‌های التهابی سبب بهبودی زخم‌ها می‌شود؛ بنابراین تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب و مغذی قبل از عمل جراحی سبب می‌شود که روند بهبودی بهتری داشته باشید.

 

آنتی‌اکسیدان‌ها و سلامت بدن

مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها به میزان کافی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود ویتامین‌‌های موجود در مواد غذایی که می‌خوریم، آنتی‌اکسیدان‌های بدن را تامین می‌کنند. وظیفه آنتی‌اکسیدان‌ها از بین بردن رادیکال‌های آزادی هستند که در سیستم گردش خون منتشر شده‌اند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند علاوه بر آسیب DNA به سیستم ایمنی نیز آسیب وارد کنند.

اکثر میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی‌اکسیدان می‌باشند. میوه‌ها و سبزیجاتی که به رنگ‌های قرمز، زرد و یا نارنجی می‌باشند بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان را دارند. موادی مانند گوجه‌فرنگی، اسفناج، هویج، انواع توت‌ها، انگور قرمز، ذغال اخته، انواع سیب، بادام زمینی، و بروکلی منابع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند.

 

مواد غذایی که باید پرهیز کرد

قبل از انجام عمل جراحی، از مصرف مواد غذایی که سبب افزایش واکنش‌‌های التهابی می‌شوند خودداری کنید. مواد غذایی که سبب افزایش واکنش‌های التهابی در بدن می‌شوند مانند: کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند شکر و آرد سفید، چربی‌های اشباع که در  گوشت قرمز، چربی‌های ترانس که در انواع کیک‌ها، شیرینی‌ها و کوکی‌ها وجود دارند و همچنین الکل.

 

برچسب ها: رژیم غذایی مناسب قبل از عمل جراحی، رژیم غذایی مناسب بعد از عمل جراحی، رژیم غذایی مناسب قبل از عمل جراحی بای پس، مراقبت های قبل از عمل، مراقبت های بعد از عمل تعداد بازديد: 1089 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز