بایدها و نبایدهای مصرف خرما در ماه رمضان
مصرف خرما به عقیده اکثر مردم بسیار مفید است، اما بهتر است بدانید که مصرف خرما عوارض جانبی را هم به همراه دارد.
چه طور ممکن است؟
این ممکن است برای هر چیزی اتفاق بیفتد، ولی خرما؟؟ چگونه این میوه ساده و لذیذ میتواند تهدیدی برای ما باشد؟
بله درست است خرما هم میتواند مشکل ساز باشد.
در این مقاله در مورد عوارض جانبی خرما بحث خواهیم کرد، می دانیم که شما دوست دارید چیزهای بیشتری در این مورد بدانید.
خرما میتواند باعث افزایش سطح پتاسیم در خون شود
هایپرکالمی شرایطی است که باعث افزایش بیش از حد پتاسیم در خون میشود.
خرما سرشار از پتاسیم است و استفاده بیش از حد از آن میتواند باعث بروز این شرایط شود پس اگر میزان پتاسیم خون شما بالا است، از خوردن خرما اجتناب کنید.
میزان ایدهآل پتاسیم خون چیزی در حدود 3.6 تا 5.2 میلی در لیتر است. میزان پتاسیم خون بالاتر از 7 میتواند خطرناک شود و احتیاج به مداخله دارویی سریع دارد.
میتواند منجر به مشکلات شکمی شود
خرما به خودی خود منجر به مشکلات شکمی نمیشود، مگر اینکه به آنها سولفات اضافه شود، که در حال حاضر رایج نیز هست.
سولفات یک ترکیب شیمیایی است که برای نگهداری و از بین بردن باکتریهای مضر به خرمای خشک افزوده میشود.
افرادی که به سولفات حساسیت دارند، میتوانند به دردهای شکمی، نفخ و اسهال مبتلا شوند.
خرما منبعی عالی از فیبر است، که در کمال تعجب میتواند در این مورد اثر معکوس داشته باشد.
اگر تا به حال میزان کافی فیبر دریافت نکرده باشید، وقتی که تعداد زیادی خرما میخورید، به طور ناگهانی میزان دریافت فیبر بدنتان به حد زیادی بالا میرود و این افزایش ناگهانی میتواند منجر به مشکلات شکمی مانند یبوست و نفخ شود و با وجود اینکه تحقیقات کمی انجام شده است ولی براساس گزارشات در موارد به خصوصی، خرما موجب بدتر شدن اسهال میشود.
روکش مومی روی خرما میتواند خطرناک باشد
مانند سایر میوههای دیگر مثل سیب، خرما نیز با روکش مومی عرضه میشود.
به دلیل اینکه میوهها ظاهر بهتر و درخشانتری داشته باشند با موم روکش میشوند تا برای مدت زمان طولانیتری تازه بمانند.
درخشندگی خرما معمولاً به دلیل روکش نفتی یا اسپری شیمیایی است که هر دوی اینها میتوانند در دراز مدت باعث مشکلات شدید گوارشی شوند.
خرما میتواند برای کودکان ناسالم باشد
خرما برای بچهها خیلی غلیظ و ضخیم است. جویدن خرما برای آنها سخت است و از آن جایی که رودههای آنها در حال تکامل است، هضم خرما میتواند مشکل باشد. که این میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
در حقیقت خرما میتواند نای کودک را ببندد و آنها را خفه کند، بنابراین خیلی مراقب باشید حداقل تا زمانی که بزرگ شوند، خرما را از دسترس نوازدان دور کنید.
خرما میتواند باعث عدم تحمل فروکتوز شود
شیرینی طبیعی خرما (حداقل بخشی از آن) به دلیل فروکتوز موجود در خرما است.
برخی از افراد با هضم فروکتوز مشکل دارند که باعث ایجاد شرایطی به نام عدم تحمل فروکتوز میشود.
شکر به طور کامل جذب نمیشود که باعث میشود به صورت کامل از سیستم گوارش شما عبور کند. (زیرا بدن شما قادر نیست ترکیبات آن را بشکند.) این مشکل همچنین میتواند منجر به نفخ و دردهای شکمی نیز بشود زیرا شکر با باکتریهای طبیعی موجود در روده واکنش نشان میدهد.
اینها عوارض جانبی خرما بودند اگرچه، مواردی وجود دارد که باید در مورد آنها واضحتر صحبت کنیم.
عوارض جانبی خرما بر روی میزان قندخون و بارداری
اینطور به نظر میرسد که خرما درست به دلیل طعم شیرین، بر روی میزان قند خون تأثیر میگذارد. اگرچه تحقیقات قابل اطمینانی در این زمینه انجام نشده است.
تحقیقات ویژه نشان داده است که برخلاف تصور، خرما میزان قند خون را کاهش میدهد و میتواند به درمان دیابت نیز کمک کند.
این احتمالاً به این دلیل است که خرما حاوی قند طبیعی است و میزان گلیسمی آن پایین است، بنابراین نمیتواند تهدیدی باشد همچنین تحقیقات محکمی در مورد تأثیر خرما بر روی سلامت دندان، وجود ندارد اگرچه بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
در زمان بارداری و شیردهی، خرما انتخاب خوبی است. تحقیقها نشان داده است که خوردن خرما حداقل 4 هفته قبل از زایمان باعث میشود که زایمان راحتتری داشته باشید.
ولی مراقب باشید که بیش از حد مجاز خرما مصرف نکنید زیرا ما نمیدانیم در این صورت چه اتفاقی خواهد افتاد.
نکته پایانی
این به معنی نیست که از خرما پرهیز کنید، عوارض جانبی خرما زمانی اتفاق میافتد که شما بیش از حد به خرما علاقه داشته باشید و خیلی زیاد مثلاً بیشتر از 10 خرما در روز بخورید بنابراین مصرف خرما را تحت کنترل داشته باشید و از میوههای دیگر نیز استفاده کنید.
گفتنی است خرما ارزش غذایی بالایی داشته و حاوی پروتئین، کربوهیدرات و انواع ویتامینهای B، A، K، C، منیزیم، پتاسیم، روی و دیگر مواد معدنی است و در طول شبانه روز حتماً 2-3 عدد از آن را بهتر است مصرف کنیم.