Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:14

22
آذر
روش های تشخیص کم آبی بدن

روش های تشخیص کم آبی بدن

کم‌آبی، وضعیت بسیار خطرناکی است که البته افراد بسیاری بدون اینکه متوجه باشند، گرفتارش می‌شوند. دانستن اینکه چه چیزهایی موجب کم‌آبی شده و علایم آن چیست بسیار مهم است.

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین

 

با مطالعه این مقاله می توانید خصوص علل و علائم کم‌آبی اطلاعات لازم را کسب کنید.

دلایل کم آبی

کم آبی بر اثر موارد متعددی به وجود می آید. از عوامل ایجادکننده کم آبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تب، در معرض گرمای زیاد بودن، ورزش بیش از حد، تهوع، اسهال، تکرر ادرار بر اثر عفونت، عدم دسترسی به آب شرب سالم (در مناطقی که دچار خشکسالی شده اند)، جراحت های پوستی مانند زخم ها و یا سوختگی (بدن معمولا از طریق این جراحت ها، آب از دست می دهد.)

علایم کم آبی در بزرگسالان

تشنگی شدید، کاهش ادرار، زودرنجی/ گیجی، ضعف، سرگیجه، اسهال، دهان خشک، عدم وجود اشک و عرق و تپش شدید قلب

علایم کم آبی در کودکان

دهان خشک و چسبناک، نداشتن اشک هنگام گریه، سستی/ تحریک پذیری، گودی چشم ها، برجستگی، گود رفتن قسمت نرم جلوی سر در نوزادان، خشک بودن پوشک نوزادان حتی پس از 6 تا 8 ساعت، نداشتن ادرار در کودکان بزرگتر تا 12 ساعت و همچنین خستگی و گیجی

تشخیص به موقع کم آبی در دیگران

* برای تشخیص اینکه آیا کسی به کم آبی مبتلاست یا خیر، فهرستی از علایم ذکر شده فوق تهیه کنیدو اگر فرد مورد نظر، بیش از دو تا از علایم فوق را داشت، او به کم آبی مبتلا شده است.

* به سن فرد مبتلا به کم آبی توجه کنید. یادتان باشد که کم آبی در کودکان و بزرگسالان بسیار خطرناک است و در جهت رفع آن باید به سرعت دست به کار شوید.

* کم آبی ملایم را می توانید خودتان درمان کنید اما اگر فرد در وضعیت بحرانی بود، باید او را به سرعت به بیمارستان برسانید.

اقدام به موقع

1-  کم آبی ملایم را می توانید با نوشیدن مایعاتی مانند آب معمولی و نوشابه های ورزشی درمان کنید.

2- اگر علایمی مانند تب بالای 38 درجه دارید و به مدت دو روز اسهال تان قطع نمی شود، وزن از دست داده و دچار ضعف عمومی هستید، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید، زیرا کم آبی بدن تان به قدری است که خودتان از پس آن برنخواهید آمد.

3- اگر تب تان بالاتر از 39 درجه بود و دچار سستی و گیجی، سردرد، تشنج، اشکال در تنفس، دردهای سینه یا شکمی، نداشتن ادرار حتی پس از 12 ساعت و غش بودید، وضعیت تان اورژانسی است و باید فورا خود را به بیمارستان برسانید.

وقتی شما یا فردی دچار کم آبی بسیار شدید، باید به آن توجه نشان دهید، درغیر اینصورت خطر مرگ شما را تهدید می کند.

 

برچسب ها: فواید نوشیدن آب، دلایل کم آبی، علایم کم آبی در بزرگسالان، علایم کم آبی در کودکان، تشخیص کم آبی، درمان کم آبی بدن، علل کم آبی تعداد بازديد: 908 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز