Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403 - 15:47

22
تیر
خواص آش ریحان (2)

خواص آش ریحان (2)

بخش دوم- ریحان جزء گروه سبزیجات است و مصرف آن می‌تواند سبب کاهش نمایه گلیسمیک شود، یعنی به کاهش سرعت افزایش قندخون كمك می‌كند. در این مقاله می توانید با برخی از خواص مواد غذایی آشنا شوید.

 

خواص گندم

گندم از گروه غلات می‌باشد و یك ماده غذایی بسیار باارزش است كه حاوی نشاسته، چربی، ویتامین‌های B1، B2 و... می‌باشد. البته بلغور گندم که در این غذا استفاده می‌شود، سبوس بسیار کمتری دارد و در نتیجه ویتامین‌های گروه B آن نیز کاهش یافته که توصیه می‌شود مقداری سبوس هم اضافه شود.

مهم‌ترین خاصیت سبوس گندم این است كه حجم و غلظت مدفوع و سهولت دفع را افزایش می‌دهد و عامل مبارزه با یبوست است و باعث كاهش خطر سرطان كولون می‌شود. در حال حاضر در تعدادی از كلینیك‌ها و بیمارستان‌ها داروهای ملین را كنار گذاشته و سبوس گندم را جانشین آن كرده‌اند.

یبوست، مادر بیماری‌ها محسوب می‌شود که به گفته پزشکان یبوست حاد یا مزمن عوارض گوناگون ناشی از متابولیسم ناقص از قبیل دیابت نوع دو، چاقی‌، چربی خون،  تری گلیسیرید و کلسترول بالا را به دنبال دارد. با خوردن پودر سبوس گندم، فشار خون، کلسترول و تری‌گلیسیرید کاهش می‌یابد و از ناراحتی‌های عصبی جلوگیری می‌شود. کسانی که قصد کاهش وزن سالم را دارند می‌توانند با مصرف پودر سبوس گندم در برنامه غذایی، به هدف خود برسند.

خواص گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی جزء گروه سبزیجات طبقه‌بندی می‌شود و به دلیل داشتن انرژی کم می‌توان از آن در رژیم‌های لاغری استفاده کرد. گوجه‌فرنگی به علّت دارا بودن ویتامین‌های A، B، C و  K و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن در تقویت بدن نقش موثری ایفا می‌‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند مصرف آب گوجه‌فرنگی می‌تواند از ابتلا به سرطان پروستات جلوگیری کند. ماده رنگی اصلی و عمده گوجه‌فرنگی، كاروتنوئید، بتا-كاروتن و لیكوپن است که از پیش‌سازهای ویتامین A می‌باشند. حداكثر مقدار كاروتنوئیدها در حالتی است كه گوجه‌فرنگی در زیر تابش مستقیم نور رشد می‌كند.

کمبود ویتامین A باعث کاهش قدرت ایمنی بدن، ابتلا به عفونت‌های مکرر در کودکان، شب‌کوری، خشکی پوست، تاخیر رشد، اختلالات استخوانی، اختلال در باروری و سقط خودبه‌خود می‌شود (البته باید توجه شود که ویتامین A به صورت مکمل غذایی در هیچ شرایطی در دوران بارداری نباید مصرف شود و برای جنین بسیار خطرناک خواهد بود).

ماده‌ای سمّی به نام سولانین در گوجه‌فرنگی سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسمومیت می‌شود و دل‌پیچه و اسهال می‌دهد، به همین دلیل باید از خوردن گوجه‌فرنگی نارس پرهیز كرد.

آش ریحان

آرزو صفری

مواد لازم

عدس                              50 گرم

لپه                                  50 گرم

بلغور گندم                        30 گرم

تره و جعفری                     500 گرم

عصاره قلم                        1 پیمانه

پیازداغ                             2 قاشق سوپخوری

نمك، فلفل و زردچوبه        مقداری

ادویه كاری                       یك‌دوم قاشق چایخوری

رب گوجه‌فرنگی                1 قاشق سوپخوری

گوشت چرخكرده               200 گرم

پیازمتوسط                       1 عدد

گوجه‌فرنگی                     150 گرم

ریحان                             300 گرم

رشته آش                       200 گرم

سركه انگور                     یك‌چهارم پیمانه

روش تهیه

عدس و لپه را كه حدود 3 ساعت خیسانده‌اید در قابلمه مناسب بریزید. بلغور را بشویید و بیفزایید. سپس با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شوند. آنگاه تره و جعفری خردشده را اضافه كنید. پس از چند جوش، عصاره قلم را بیفزایید.

حالا پیازداغ را با مقداری روغن در ظرف جداگانه‌ای روی حرارت قرار دهید و زردچوبه، ادویه كاری، رب گوجه‌فرنگی و فلفل را به آن بیفزایید. كمی كه سرخ شد، آن را به‌صورت داغ در آش بریزید.

 سپس گوشت چرخكرده را به همراه پیاز رنده شده مخلوط نمایید و كاملا ورز دهید و به‌صورت كوفته‌های ریز درست كنید. آنگاه با مقداری روغن آنها را سرخ نمایید.

حالا گوجه‌فرنگی‌ها را خرد كنید و به همراه ریحان خردشده و كوفته‌ریزه‌ها در آش بریزید. هنگامی كه تمامی مواد پخته شدند، رشته آش را خرد كنید و در آش بریزید.

 وقتی كه رشته‌ها نرم شدند، نمك آش را اندازه نمایید و سركه را در آش بریزید. پس از 10 دقیقه شعله را خاموش كنید و آش را میل نمایید (دقت كنید كه به‌علت استفاده از ریحان معطر در این آش از نعناع‌داغ استفاده نمی‌شود).

 

 

 

برای خواندن بخش اول- خواص آش ریحان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: اسهال، خواص گوجه‌فرنگی، خواص گندم، آش ریحان، سولانین، دل‌پیچه، گوجه‌فرنگی سبز، گوجه فرنگی نارس تعداد بازديد: 508 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز