Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 14:56

1
تیر
تغذیه مناسب برای روزه اولی‌ها (2)

تغذیه مناسب برای روزه اولی‌ها (2)

 

از آنجا كه مواد تشكیل دهنده سالاد به خصوص كاهو مقادیر زیادی آب دارد باعث تأخیر در ایجاد حس تشنگی خواهند شد. سوپ نیز گزینه مناسبی برای وعده سحری می‌باشد. مصرف غذاهای پر نمك و شور در هنگام سحر باعث تشدید احساس تشنگی در طول روز خواهد شد.

به خاطر داشته باشید مصرف آب زیاد در هنگام سحر نه تنها از تشنگی شما در طول روز نمی‌كاهد، بلكه می‌تواند با رقیق نمودن آنزیم‌های گوارشی، باعث بروز مشكلات گوارشی فراوان گردد.

منابع كلسیم را فراموش نكنید

از آنجا كه نوجوانان در سن رشد هستند و استخوان‌های آنها در حال طویل شدن است، كلسیم یكی از املاح حیاتی برای آنها بشمار می‌رود، بنابراین در طول ماه مبارك رمضان نیز، مصرف منابع غنی كلسیم نظیر شیر، ماست و كشك باید بعنوان جزو جدایی‌ناپذیر رژیم غذایی در نظر گرفته شود.

روزه‌اولی‌ها و ورزش

در طول روز بهتر است از فعالیت‌هایی كه باعث خستگی و تشنگی نوجوان می‌گردند جلوگیری شود. هر چند پیاده‌روی و فعالیت‌های سبك می‌توانند در طول ماه مبارك ادامه یابند، اما بدلیل تقارن ماه رمضان امسال با گرم‌ترین ماه سال (مرداد) احتمال تشنگی، كمبود آب و ضعف زیاد می‌باشد، بنابراین در صورتی كه نوجوان تمایل به انجام فعالیت ورزشی دارد بهتر است آن را به بعد از ساعات افطار موكول نماید.

زمان افطار

برای افطار، بهتر است از یك نوشیدنی گرم مانند چای، آبجوش و شیر گرم به همراه یك شیرینی طبیعی نظیر خرما و كشمش استفاده شود و پس از آن افطار كه باید در واقع مشابه صبحانه باشد مصرف گردد.

مصرف نان، پنیر، سبزی و گردو گزینه مناسبی برای وعده افطار است. مصرف غذاهایی مانند آش رشته كه حاوی مقادیر زیادی رشته و حبوبات است و یا حلیم‌های چرب فشار زیادی را به دستگاه گوارش كه ساعت‌های زیادی خالی از غذا بوده است وارد می‌نماید و مشكلات گوارشی ایجاد می‌شود. در صورتی كه نوجوان تمایل زیادی به این‌گونه مواد غذایی دارد بهتر است به مقدار كم بسنده گردد.

فاصله كوتاه بین افطار و سحر

شام را می‌توان یك تا دو ساعت پس از افطار مصرف كرد. اما از آنجا كه امسال ساعت افطار دیر هنگام می‌باشد و در نتیجه فاصله بین افطار و سحر نسبتاً كوتاه است، در صورتی كه بین افطار و شام فاصله باشد، نوجوان دیرتر خوابیده و میل كمتری به مصرف سحری خواهد داشت، بنابراین بهتر است شام به همراه افطار مصرف شود.

اما باید غذا را به آرامی میل كرد، چون مصرف سریع مقادیر زیاد غذا و اشباع شدن ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون شده و باعث بروز ناراحتی گوارشی می‌گردد. شام می‌تواند مشابه شام شب‌های غیر از ماه رمضان باشد. در فاصله افطار تا سحر مصرف میوه، آبمیوه و چای كمرنگ توصیه می‌شود.

 روزه‌اولی‌های كم اشتها

در مورد نوجوانانی كه اشتهای كمی دارند یا كمی ضعیف به نظر می‌رسند، مصرف مغزها توصیه می‌شود. مادران عزیز می‌توانند مغزهای مختلف (نظیر پسته، بادام، فندق و نخودچی) را همراه كمی شكر آسیاب كرده و در هنگام سحر یا افطار به فرزندان خود بدهند و یا با مخلوط آنها با شیر، یك حریره مغذی و سرشار از پروتئین برای آنها تهیه نمایند.

ضمناً ممكن است برخی از نوجوانان روزه‌دار نیاز به مصرف مكمل‌‌های ویتامین یا املاح داشته باشند كه بهتر است با مشورت متخصص تغذیه در این خصوص اقدام نمایید.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- تغذیه مناسب برای روزه اولی‌ها- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: منابع کلسیم، زمان افطار، حس تشنگی، غذاهای پر نمک، روزه اولی ها، افطار و سحر، روزه‌اولی‌های كم اشتها تعداد بازديد: 572 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز