Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 10 مهر 1403 - 06:02

20
دی
تأثير بوی غذاها بر خلق‌وخو

تأثير بوی غذاها بر خلق‌وخو

بوی غذایی كه می‌خورید، بر سلامت روان و جسم شما تأثیر می‌گذارد. حدود پنج میلیون سلول گیرنده در بینی ما وجود دارند كه به بخشی از مغز به نام سیستم لیمبیك مرتبط هستند.

تحريريه دنيای سلامت

 

 

زندگی در دنیای مدرن امروزی سخت و پر از استرس، عجله، قرارهای ملاقات فوری و . . . است. در این زندگی پرشتاب، حفظ روحیه در وضعیت اید‌ه‌آل كار مشكلی است. شیوه زندگی سریع اغلب سلامت روان را به خطر می‌اندازد و منجر به خستگی مزمن، افسردگی، اضطراب، مشكل خواب و بی‌ثباتی عاطفی می‌شود.

بوی غذایی كه می‌خورید، بر سلامت روان و جسم شما تأثیر می‌گذارد. حدود پنج میلیون سلول گیرنده در بینی ما وجود دارند كه به بخشی از مغز به نام سیستم لیمبیك مرتبط هستند. این قسمت از مغز بر كنترل احساسات، رفتارها و حافظه بلند مدت تأثیر می‌گذارد.

به همین دلیل است كه بوی خوش پاپ‌كورن شما را یاد تماشای فیلم می‌اندازد. هنگامی كه بویی شناسایی می‌شود. این حس عمیق‌ترین بخش‌های مغز را تحریك می‌كند و به دنبال آن یك واكنش احساسی رخ می‌دهد. آخرین مطالعات نشان می‌دهند كه ذاتاً میان خلق و خو و عطر غذاها، ارتباطی وجود دارد.

تمامی پژوهش‌های قرن حاضر تأثیر بویایی را بر عواطف، حافظه، استرس، درد و عشق نشان می‌دهند. در اینجا به تعداد محدودی از عطرها و بوها كه با احساسات در ارتباط هستند، اشاره می‌‌كنیم: 

مركبات

مطالعات اخیر نشان می‌دهند كه عطر مركباتی همچون پرتقال، لیموشیرین و لیموترش می‌تواند اضطراب و افسردگی را كاهش دهد. آنها ما را به یاد بهار می‌اندازند و احساس جوانی و انرژی را برمی‌انگیزند.

حتماً لذت نوشیدن یك لیوان شربت آبلیمو را بعد از یك روز سخت‌كاری تجربه كرده‌اید. اتاق خود را با یك شمع معطر از اسانس لیمو، پرنشاط كنید.  

زنجفیل


بوی زنجفیل انرژی‌زاست و سیگنال‌‌هایی را به مغز می‌رساند كه با حالت تهوع مبارزه می‌كند. تحقیقات نشان می‌دهند كه بوی زنجفیل افسردگی و اضطراب را درمان می‌كند. بوی زنجفیل تازه موجب آرامش افراد می‌شود. 

 انس رزماری

گفته می‌شود كه اسانس رزماری موجب افزایش انرژی و هوشیاری انسان می‌شود و ذهن را فعال می‌كند و خستگی روانی و فراموشی را كاهش می‌دهد. دانشجویان اغلب اوقات برای افزایش تمركز خود قبل از شركت در جلسات امتحان اسانس رزماری را می‌بویند.

بوییدن فقط دو قطره از این  اسانس كافی است تا تمام خستگی روزانه شما از بین برود. از این اسانس در تهیه شمع‌ها، لوازم آرایشی و عطرها استفاده می‌شود. 

اسانس اسطوخودوس

هنگامی كه بوی آن به مشام می‌رسد، هورمون سروتونین در مغز ترشح می‌شود. این هورمون تأثیر آرامبخش دارد و احساس خوبی را ایجاد می‌كند، به همین منظور برای رفع احساس‌ ترس، شك، نگرانی، خشم و عصبانیت بسیار مناسب است. آن را می‌توانید به آب وان حمام اضافه كنید و یا در دفتر و یا محل زندگی خود استفاده نمایید. 

وانیل

وانیل نیز مانند اسانس اسطوخودوس با افسردگی و ناراحتی مبارزه می‌كند و به شما احساس شادی و آرامش می‌دهد. بوی وانیل اشتها را برای مصرف مواد غذایی شیرین به مقدار قابل توجهی كاهش می‌دهد پژوهشگران تصور می‌كنند كه این امر ناشی از تأثیر بوی وانیل بر مغز می‌باشد.  

قهوه

عطر قهوه تازه‌دم ذهن را تحریك كرده و موجب هوشیاری و بیداری مغز می‌شود و تأثیر مثبتی بر مغز دارد. با توجه به مطالعات انجام شده عطر و بوی دانه‌های قهوه نه تنها موجب كاهش استرس می‌شود، بلكه فعالیت آنتی‌اكسیدان‌ها را نیز بیشتر می‌كند.  

اسانس نعناع 

این  اسانس سرماخوردگی و تب را درمان می‌كند و استنشاق آن قبل از ورزش، موجب تقویت روحیه و كاهش خستگی می‌شود. برای رفع گرفتگی بینی چند قطره از اسانس نعناع را با اسانس اوكالیپتوس درون یك كاسه آب گرم بریزید و آن را بو كنید.

عطر اسانس نعناع استرس ناشی از سردرد و میگرن را كاهش می‌دهد و با درد مبارزه می‌كند، چند قطره از آن را روی یك دستمال بریزید و ببوئید. این  اسانس روحیه و گردش خون را تقویت و در بدن اندروفین تولید می‌‌كند.

 

برچسب ها: تاثیر بوی غذاها، بوی خوش غذا، تاثیر عطرها و بوها، تاثیر بوی مرکبات، اسانس نعناع تعداد بازديد: 529 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز