Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 07:14

3
خرداد
فشار خونم بالا است، چه غذاهایی بخورم؟

فشار خونم بالا است، چه غذاهایی بخورم؟

فشار خون بالا در مورد اكثر افراد هیچ نشانه و علامتی ندارد اما صدمات جدی و آسیب‌های مزمنی را در بخش‌های مختلف بدن بوجود می‌آورد. پس حتما آن را جدی بگیرید!

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

 

این عارضه در مغز می‌تواند باعث خونریزی عروق مغزی و سكته گردد.

فشار خون بالا در چشم نیز منجر به تخریب عروق چشم و آسیب بینایی می‌گردد.

همچنین فشار خون مزمن می‌تواند باعث بروز نارسایی كلیوی شود.

سردرد، درد قفسه سینه و نفس تنگی نیز می‌توانند جزء سایر علائم فشار خون محسوب گردند.

درمان‌های رایج فشارخون

معمولا درمان دارویی برای افرادی كه فشار آنها در مرز قرار داد، در نظر گرفته نمی‌شود.

كاهش سدیم رژیم غذایی، ترك سیگار، پرداختن به فعالیت ورزشی منظم و تلاش برای برقراری آرامش در طول زندگی از اقدامات درمانی غیر دارویی برای کنترل فشار خون بالا هستند.

در بعضی موارد نیز داروهای ضد فشار خون تجویز می‌شوند.

مواد غذایی مفید برای فشارخون

منابع حاوی پتاسیم و فشارخون

دریافت بیشتر منابع پتاسیم و كلسیم نیز به كاهش فشار خون کمک می کند. موز، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو و آلو  از میوه‌های غنی از پتاسیم هستند.

در میان سبزی‌ها نیز سیب‌زمینی، حبوبات، بروكلی، قارچ‌ها، گوجه‌فرنگی از غنی‌ترین منابع پتاسیم هستند.

از آنجا كه سبزی‌ها و میوه‌ها دارای مقادیر کمی سدیم  هستند، دریافت مقادیر فراوان آنها توصیه می‌شود.

در مطالعه مقایسه‌ای كه بین گیاهخواران و غیر گیاهخواران صورت گرفت مشاهده گردید که میانگین فشار خون در گیاهخواران کمتر است.

دریافت بیشتر پتاسیم در گیاهخواران باعث می‌شود تا میانگین فشار خون آنها 120/77 باشد در حالیکه در  غیرگیاهخواران 147/88 است.

منابع ویتامین C و فشارخون

مركبات، توت‌ها و سبزیحات برگی سبزرنگ از منابع خوب ویتامین C هستند.

سطح پایین این ویتامین با افزایش فشار خون مرتبط است.

مشاهده شده كه مكمل یاری با ویتامین C به كاهش فشار خون در مبتلایان به فشار خون بالا و افراد سالم كمك می‌كند.

منابع محدود از سدیم و فشارخون

- مصرف ماهی تازه و یخ‌زده یا كنسرو ماهی بدون نمك به همراه ادویه‌جات و گیاهان معطر نیز مناسب است.

به جای استفاده از سس‌هایی که غالبا دارای مقدار زیادی نمک هستند می‌توان از گیاهان معطر، مرکبات و فلفل قرمز استفاده نمود.

- گیاهان ریشه‌ای، سیب‌زمینی، برنج، ماکارونی و رشته از منابع کربوهیدراتی کم سدیم هستند که باید پایه وعده‌های غذایی را تشکیل دهند.

- دانه كنجد و توفو و گیاهان برگی سبز رنگ از منابع كلسیمی كم سدیم هستند.

-  سیر نیز به كاهش فشار خون كمك می‌كند.

مواد غذایی كه باید پرهیز شوند

-همبرگر، سوسیس، کنسرو گوشت و سایر فرآورده‌های گوشتی پرنمک، سبزیجات کنسرو شده، سیبزمینی‌های فوری و چیپس‌های نمکی که دارای مقدار زیادی نمک هستند.

- کنسرو ماهی، ماهی دودی و ماهی‌های آماده دارای مقادیر زیادی سدیم هستند.

- سس‌ها و سوپ‌های آماده می‌توانند باعث افزایش فشار خون شوند.

- مصرف الکل با افزایش فشار خون مرتبط است و می‌تواند باعث وخیمتر شدن فشار خون گردد.

سایر اقدامات

کاهش وزن اضافه و حفظ وزن طبیعی از اجزاء ضروری هر برنامه درمانی کنترل فشار خون محسوب می‌شوند.

ترک سیگار برای جلوگیری از وخامت بیماری ضروری است.

 

برچسب ها: تغذیه و فشار خون، درمان فشار خون، منابع غذایی ویتامین C، منابع غذایی پتاسیم، پتاسیم و فشار خون، مواد مغذی مفید برای فشار خون، ویتامین C و فشارخون، سدیم و فشارخون تعداد بازديد: 956 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز