تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه
همه ما ممكن است گاهی اوقات دچار حالت ترش كردگی معده شویم كه در این وضعیت میزان اسید معده افزایش مییابد و به اصطلاح معده اسیدی میشود.
این مشكل زمانی بروز میكند كه غدد گوارشی در معده اسید زیادی ترشح میكنند و وقتی مقدار آنها از حد معمول بیشتر شود، احساس سوزش سردل بروز میكند كه با مصرف غذاهای ادویهدار تشدید میشود.
چند اقدام خانگی مؤثر برای درمان سوزش سر دل
از مصرف نوشیدنیهای گازدار و حاوی كافئین پرهیز كرده و چای گیاهی را جایگزین آن كنید. هر روز یك لیوان آب ولرم بنوشید.
موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.
هر روز یك لیوان شیر بنوشید. حتما آخرین وعده غذایی را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف كنید. بهعلاوه همواره وعدههای غذایی كوچك، منظم و سروقت داشته باشید. از مصرف موادی مثل سركه، غذاهای ادویهای، ترشی و خیارشور خودداری كنید.
فاصلههای طولانی مدت بین هر وعده غذایی یكی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است، بنابراین توصیه میشود زمان بین وعدهها را كوتاهتر كنید، اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید. مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یك لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف كنید.
مكیدن مقداری میخك عطاری یك راهكار موثر دیگر در این زمینه است. لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنیهایی شناخته شده هستند كه اسید معده را كاهش داده و سوزش سردل را بهبود میدهند.
سیگار و الكل هر دو اسید معده را افزایش میدهند، اما در عوض جویدن آدامس به دلیل تولید بزاق و كمك به حركت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را كاهش میدهد. زنجبیل هم به هضم غذا كمك میكند (چه به صورت پودر و چه به صورت كپسول).
همچنین نوشیدن یك لیوان شربت آبلیمو یك ساعت قبل از ناهار علائم این مشكل را كاهش میدهد.