شربت دارچین حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، اوژنول، سینامیل استات، کامفر و زینجیبرن است.
برای بررسی خواص شربت دارچین و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت دارچین
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت دارچین اظهار کرد: این شربت نقشی مؤثر در کاهش قند خون به ویژه دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری دارد، شربت دارچین اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) را تقویت میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت دارچین بیان کرد: این شربت برای مبتلایان به اماس بسیار مفید است و به رفع التهاب و ورم مفاصل (آرتریت) و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) کمک میکند، شربت دارچین رطوبتهای مغزی را که به صورت نزله پشت حلق جمع شده است، برطرف و از بروز سینوزیت در افراد جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت دارچین تأثیری چشمگیر در بهبود سرماخوردگی، آنفلوآنزا و بیماریهای تنفسی دارد، این شربت معده و کبد را تقویت و بوی بد دهان را هم رفع میکند.
عظمایی تأکید کرد: شربت دارچین نشاطآور است و نقشی مؤثر در رفع اضطراب، استرس، ترس، وسواس، جنون و رعشه دارد، این شربت تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز دارد بنابراین حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به پارکینسون و آلزایمر جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: شربت دارچین چربی بد خون (LDL) را کاهش میدهد، این شربت نقشی مؤثر در لاغری و کاهش وزن به ویژه در افراد بلغمی مزاج دارد، شربت دارچین برای افرادی که دچار سردی دست و پاها هستند، بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت دارچین ضد نفخ و بادشکن است و تأثیری چشمگیر در رفع عفونتهای بدن، تهوع صبحگاهی، غلظت خون و سکسکه، تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن، تسکین دردهای قاعدگی، افزایش قدرت باروری در مردان و رقیق شدن خون دارد.
عظمایی یادآوری کرد: مبتلایان به دیابت بارداری قبل از مصرف شربت دارچین باید با پزشک مشورت کنند، استفاده همزمان شربت دارچین با داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین ممنوع است، زیرا این شربت اثربخشی داروها را افزایش میدهد بنابراین باید بین نوشیدن شربت و مصرف داروها ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت دارچین
چوب دارچین ۶۰ گرم
گل میخک ۱۰ گرم
زنجبیل ۱۰ گرم
تخم گشنیز ۱۰ گرم
عسل ۴۰۰ گرم
آب ۲ لیتر
طرز تهیه شربت دارچین
- نخست چوب دارچین، گل میخک، زنجبیل و تخم گشنیز را نیمکوب کنید سپس آنها را داخل آب بریزید و بگذارید ۲۴ ساعت بماند.
- مخلوط مواد نیمکوب شده و آب را به مدت ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
- ترکیب مواد نیمکوب شده و آب را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای ترکیب متعادل شود. (به ۵۰ درجه سانتیگراد برسد)
- مخلوط مواد نیمکوب شده و آب را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان شربت دارچین چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت دارچین را میتوان روزانه سه لیوان به شکل گرم میل کرد.