Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:34

23
آبان
روغن حیوانی بخوریم یا نخوریم؟!

روغن حیوانی بخوریم یا نخوریم؟!

روغن دنبه یکی از روغن های طبیعی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می شود. روغن دنبه دارای خواص و مضراتی در طب سنتی است که در این مطلب قصد بررسی آن را داریم.

روغن دنبه، بسیار آسانتر از روغن های نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن می شود.

 فواید و مضرات روغن دنبه

مصرف روغن دنبه برای افراد کم تحرک، سالمندان و بیماران قلبی، توصیه نمی شود. در این مطلب شما را با سایر خواص و طرز تهیه روغن دنبه آشنا خواهیم کرد.

روغن دنبه یکی از روغن های حیوانی است که در طب سنتی خواص درمانی بالایی برای آن ذکر شده است. به طوریکه تا چند دهه پیش قیمت دنبه از گوشت گرانتر بوده است.

اما در طب جدید و با توجه به نحوه زندگی بدون تحرک امروز، مصرف روغن دنبه بایستی همراه با ملاحظاتی انجام شود طبع روغن دنبه گرم است و به همین دلیل. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص و مضرات روغن دنبه در طب سنتی و طب جدید آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

مصرف آن برای بسیاری از بیماری ها مفید است، چرا که در طب سنتی اعتقاد بر این است که خوراکی های با طبع گرم برای سلامت انسان مفیدترند. برخی از مهمترین خواص درمانی روغن دنبه عبارتند از:

روغن دنبه، بسیار آسانتر از روغن های نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن می شود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوه بر اینکه این روغن، یکی از روغن های ایده آل برای سرخ کردن غذاها است.

روغن دنبه چه فوایدی دارد

روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب می شود، با این وجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی با احتیاط همراه باشد.

ایجاد تناسب اندام از خواص روغن دنبه است. متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف روغن دنبه به کاهش وزن و لاغری افراد چاق و چاق شدن افراد لاغر کمک می کند.

روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامین ها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوان سازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماری های مختلف می شود.

یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.

روغن دنبه خاصیت سم زدایی دارد و می توان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی روده ها استفاده نمود.

روغن دنبه غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد جذب می شوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند.

استفاده از روغن دنبه یا سایر روغن های حیوانی، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مفید است و به جوش خوردن سریع استخوان کمک می کند. در طب سنتی مصرف خوراکی و استعمال موضعی آن در محل شکستگی توصیه می شود. همچنین کمک به پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم از دیگر خواص روغن دنبه است.

مالیدن روغن دنبه بر روی پوست صورت، باعث شفاف شدن پوست و رفع تیرگی های حاشیه صورت می شود.

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی

 به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید.

سپس دنبه ها را آبکش نموده و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.

برای گرفتن بوی دنبه، می توانید از ادویه و مواد خوشبو مانند هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده نمایید، سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف گردد.

روغن دنبه چه مضراتی دارد

توجه داشته باشید، تفاله مانده از تهیه روغن دنبه اگر نسوخته و سیاه نشده باشد، خوردن آن اشکالی ندارد. ولی مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن می گردد.

استفاده از روغن دنبه به ویژه زیاده روی در مصرف آن، برای بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی توصیه نمی شود، زیرا حاوی اسیدهای چرب اشباع می باشد که برای سلامت قلب مضر است و باعث سفت و سخت شدن دیواره رگ ها می گردد.

مصرف روغن دنبه برای افراد دارای اضافه وزن، کلسترول بالا و کسانی که تحرک کمی دارند، مضر است.

به طور کلی، زیاده روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند، می تواند باعث صدمه و آسیب جسمی و روحی شود .

دیدگاه طب سنتی درباره روغن دنبه

از دیدگاه بوعلی سینا و حکمای ما اگر فاعل یعنی بدن و سیستم بدنی به خوبی قوی باشد که بتواند اثرات روغن حاصل از دنبه گوسفند را حل کند یا اینکه بدن قوی باشد یا فرد مزاج خیلی گرمی داشته باشد که بتواند دنبه را حل کند یا اینکه فرد کارهای سنگین و فعالیت‌های سنگین مانند کشاورزی کند در این موارد خوردن روغن دنبه نیز خوب است. روغن دنبه در قدیم طرفداران زیادی داشته؛ به طوریکه تا چند دهه پیش دنبه از گوشت گرانتر بوده است و ارزش بیشتری برای آن قائل بودند. دنبه در دستورات دارویی نیز به عنوان ضد افسردگی مطرح است و باعث لاغری، آرامش اعصاب و زیبایی صورت می شود. در طب سنتی طبیعت غذاها به سرد و گرم تقسیم می شود و طبیعت انسان با مواد غذایی گرم سازگار است. اطبای قدیم معتقد بودند روغنی که طبیعت آن سرد است برای مصارف صنعتی مفید است و روغنی که طبیعت آن گرم است برای مصرف انسان. روغن دنبه دارای طبیعت گرم است که برای بدن مفید است برخلاف روغن های صنعتی که به روغن نباتی (مایع و جامد) معروفند نه تنها چاق کننده نیست بلکه خاصیت لاغر کننده دارد.

قدیم در بسیاری از روستاها دیده می‌شد که فرد ۱۰۰ سال عمر دارد ولی به راحتی روغن دنبه مصرف می کند و هیچ مشکلی برایش ایجاد نمی شود چرا که با انجام کارهای سنگین دنبه را به خوبی هضم می کند و در برخی موارد کمی مرزه یا آویشن همراه آن می خورند که اثرات آن را بهتر می کند.  اگر کسی فعالیت بدنی مناسب ندارد و بی تحرک است مداومت به خوردن روغن دنبه کند لاین روغن در رگ ها رسوب کرده و بیماری بروز پیدا می کند. همچنین اگر فرد مزاجش گرم باشد یا فعالیت بدنی مناسب دارد می تواند بر چربی دنبه اثر گذاشته و آن را حل کند و این چربی برای بدنش مفید خواهد بود.

بسیاری از متخصصان طب سنتی معتقدند اگر روغن دنبه به روش های صحیح تهیه شود، می تواند دارای کمترین مضرات برای بدن باشد. بطور مثال پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند اضافه می کنند بوی بد دنبه را از بین می برد و اصلاحش می کند یعنی آن لزوجت و غلظت آن را از بین می برد و مانع رسوب آن می شود و اگر به این صورت تهیه شود می توان مصرف کرد.

دیدگاه طب جدید درباره روغن دنبه

بر اساس نظرات برخی متخصصان و اطبای جدید یکی از انواع چربی های منعقد شده که به شحم معروفند، دنبه است. چربی های منجمد که به‌دلیل کثرت اجزای عرضی به حالت جامد در آمده‌اند، برای تغذیه مناسب نیست. مصرف نابجا و بیش از حد روغن دنبه در افرادی که قوه هاضمه آنان قوی نیست، می‌تواند منجر به آسیب‌های جسمی و روحی شود.  باید دید که چه ماده غذایی کجا و چگونه استفاده می شود اسکیموها هم از روغن دنبه استفاده می کنند و عمر طولانی هم دارند اما برای زندگی مدرن این نوع روند غذایی جز افزایش آمار بیماری های قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا چیز دیگری به همراه ندارد.

مضرات مصرف روغن دنبه

دنبه یکی از بدترین انواع روغنهایی است که وجود دارد و قابلیت دفاع ندارد چون دارای کلسترول بسیار بالایی است و تصلب شرایین و ناراحتی های قلبی به همراه دارد. اسید آراشیدونیک روغنهای حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود.

چربی های جامد حاوی اسید های چرب اشباع هستند و برای سلامتی مضرند.اولین علت مرگ و میر در کشور ما، بیماری های قلبی- عروقی می باشد و این بیماری رابطه ی مستقیم با نحوه ی تغذیه و مصرف چربی دارد، سعی کنید روغن مصرفی تان روغن مایع باشد. روغن حیوانی روغن جامد است و ما در طول روز مقداری از این چربی را همراه با گوشت - کره و خامه و... دریافت می کنیم پس نیازی به مصرف روغن حیوانی معروف نداریم. این نوع روغنها دارای اسیدهای چرب غیر اشباع هستند و برای بدن بسیار مضر و بیماری های قلبی به دنبال دارد. در بین انواع روغن ها، آنهایی که دارای اسیدهای چرب غیر اشباع بالای 25 درصد و ترانس کمتر از 5 درصد باشد مورد تایید نیست که روغن دنبه با توجه به این ویژگی ها از مضرترین روغن ها محسوب می شود.

با اشاره به واضح بودن مضرات روغنهای حیوانی و خصوصا دنبه، از آن جایی که انسان سالم محور توسعه پایدار است و بارها از طریق رسانه ها و موسسات پزشکی این مسئله به مردم اطلاع رسانی شده ضروری است که مردم بدانند روغن دنبه در گروه روغن هایی قرار می گیرد که باید یک ضربدر قرمز روی آن کشید.

 

برچسب ها: طب سنتی، کلسترول بالا، کلسترول خون، روغن جامد، روغن حیوانی، روغن دنبه، فواید روغن حیوانی، مضرات روغن حیوانی تعداد بازديد: 649 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز