Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 09:46

25
مرداد
خواص کنگر پلو در طب سنتی

خواص کنگر پلو در طب سنتی

بیلهر پلو یا کنگر پلو یکی از غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد، شهر یاسوج است. یکی از عادت های غذایی مردم شهر یاسوج این است که مقدار زیادی گوشت قرمز میخورند به شکلی که فکر میکنند

به قلم : ریحانه جعفری

 

تحریریه زندگی آنلاین : بیلهر پلو یا کنگر پلو یکی از غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد، شهر یاسوج است. یکی از عادت های غذایی مردم شهر یاسوج این است که مقدار زیادی گوشت قرمز میخورند به شکلی که فکر میکنند فقط گوشت قرمز پروتئین دارد و بدون آن نمیتوانند پروتئین مورد نیاز بدنشان را تامین کنند.آن ها مواردی مثل لبنیات و تخم مرغ را منبع غنی پروتئین نمیدانند و دارای دامپروری وسیعی هستند زیرا گوشت یکی از اصلی ترین مواد غذایی است که مورد استفاده آن ها قرار میگیرد.

بیلهر چیست؟

بیلهر یا کنگر کوهی گیاهی است که بومی ایران میباشد. بیلهر در اوایل بهار و در ارتفاعات رشد میکند. بیلهر در بعضی استان ها مثل: کهگیلویه بویراحمد، لرستان، فارس، کرمانشاه و… میروید. بیلهر جزو خانواده چتریان است و دارای دمبرگ هایی با ساقه های سه شانه ای و سه برگچه ای میباشد. میوه های آن خیلی فشرده هستند و شکلی تخم مرغی دارند. این میوه به عنوان چاشنی مورد استفاده افراد محلی برای تهیه غذا قرار میگیرد.

بیشتربخوانید:

از خواص کنگر چه می دانید؟

 

 

 

طبع بیلهر پلو در طب سنتی

طبع بیلهر در طب سنتی که برای تهیه بیلهر پلو به کار میرود، گرم است. مصرف این گیاه برای افراد سرد مزاج مناسب است. افراد گرم مزاج باید این گیاه را با احتیاط مصرف نمایند.

خواص بیلهر در طب سنتی

طبق نظر متخصصین طب سنتی، بیلهر که برای بیلهر پلو به کار برده میشود محرک و فعال کننده سیستم عصبی است که مصرف آن سبب تقویت سیستم عصبی نیز میشود. بیلهر خاصیت ضد درد و ضد اسپاسم دارد که از همین رو به تسکین درد های عصبی نیز کمک میکند.

بیلهر موجود در بیلهر پلو باعث کنترل سطح تری گلیسیرید و کلسترول میشود و مصرف عصاره آن در کاهش فشار خون موثر میباشد.

صمغ این گیاه در طب سنتی کاربرد های گوناگونی دارد و از آن برای تهیه انواع غذاها مثل بیلهر پلو نیز استفاده میشود اما امروزه با انجام برخی مطالعات دریافتند که بیلهر دارای یکسری مواد سرطان زا است که از همین رو بیشتر از آن به عنوان چاشنی در غذاها استفاده مینمایند. کنگر شباهت زیادی با بیلهر دارد شما میتوانید در تهیه غذا از کنگر به عنوان جایگزین بیلهر استفاده نمایید.

بعضی مردم عشایر دانه های این گیاه را میکوبند و با روغن ترکیب میکنند. از این ترکیب برای تسکین درد مفاصل استفاده مینماید.

بیلهر از ارزش علوفه ای بالایی برخودار است و قادر است از خاک محافظت نماید.

بیشتربخوانید:

ریواس و کنگر هدیه های بهار

خواص بیلهر برای سرطان:

در برخی منابع گفته شده که مصرف به اندازه بیلهر یا کندل کوهی برای جلوگیری از سرطان تاثیر گذار است. طبق مطالعات انجام شده، بیلهر ارزش خوراکی ندارد و فقط دارای ارزش علوفه ای میباشد. بیلهر ممکن است تاثیرات بدی بر روی معده و گوارش بگذارد. استفاده از بیلهر ممکن است باعث بروز سرطان معده و روده شود و بر دستگاه گوارش نیز اثر منفی بگذارد به همین دلیل قبل از مصرف بیلهر باید با پزشک مشورت کرد.

خواص بیلهر برای کبد:

بیلهر از بروز مشکلات و آسیب های کبدی جلوگیری میکند. طبق گفته متخصصین طب سنتی، گیاه بیلهر سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید میشود. بیلهر دارای آنتی اکسیدان و انواع فلاونوئید ها است که از همین رو به سلامت کبد کمک میکند و مانع از بروز بیماری های کبدی میشود.

مضرات بیلهر پلو چیست؟

درست است که بیلهر خواص زیادی دارد اما مصرف بیش از حد آن با برخی مشکلات همراه است همچنین مصرف بیلهر برای برخی افراد ممکن است با یکسری عوارض همراه باشد.

برخی مححققان میگویند که احتما سرطان زا بودن بیلهر بالاست از همین رو نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

خانم های باردار نباید از بیلهر استفاده نمایند زیرا ممکن است بدن آن ها با برخی مشکلات رو به رو شود و همچنین این گیاه میتواند از راه جفت به جنین منتقل میشود.

زیاده روی در مصرف یا استفاده متوالی این گیاه میتواند اثرات منفی بر دستگاه گوارش داشته باشد. همچنین افراد مبتلا به بیماری و مشکلات گوارشی نیز باید از مصرف بیلهر خودداری نمایند.

بیشتربخوانید:

ابن گیاه خاصیت جادویی دارد!

 

 

برچسب ها: طب سنتی، سرطان، کلسترول، خواص کنگر، کنگر، تری گلیسیرید، پروتئین، بیلهر تعداد بازديد: 161 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز