Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 18:05

29
تیر
خواص «جوز هندی» از چاشنی تا درمان بیماری

خواص «جوز هندی» از چاشنی تا درمان بیماری

از ادویه‌های متنوعی برای طعم دادن به غذا و عطر و بوی آن استفاده می‌شود. یکی از ادویه‌های رایج جوز هندی است که با عطر و بوی تند و مطبوع فواید دارویی بی‌شماری دارد.

به گزارش خراسان ،ادویه شامل میوه، دانه و ریشه گیاهان یا عناصر معدنی در طبیعت است که برای طعم و رنگ دادن به غذا‌ها از آن استفاده می‌شود. جوز هندی با عطر و بوی تند و مطبوع و فواید دارویی بسیار در آشپزی ادویه‌ای پر کاربرد است. در این مطلب به شناخت این ادویه خوش‌عطر و دارویی خواهیم پرداخت.از دانه رنده یا پودر شده جوز هندی برای طعم دادن به انواع گوشت، شیرینی‌جات، پودینگ‌ها، خوراک سیب‌زمینی، سوسیس، انواع سوپ، سس‌ها، سالاد‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

 

روغن جوز هندی در صنایع عطرسازی و داروسازی استفاده می‌شود. این روغن بی‌رنگ یا زرد روشن است و بو و طعم جوز هندی را دارد. استفاده خوراکی از روغن جوز هندی ممکن است موجب مسمومیت شود. همچنین عصاره این ادویه در تولید خمیردندان، کرم‌های آرایشی و شربت ضد سرفه کاربرد دارد. در ایران جوز هندی را پس از رنده کردن با زردچوبه و ادویه‌های دیگر ترکیب می‌کنند تا بوی بد گوشت‌های خورشی، گوشت مرغ و ماهی را از بین ببرد.

 

ارزش غذایی

جوز هندی سرشار از فیبر، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B1 و B6، منگنز، منیزیم، پتاسیم، مس، فسفر، زینک و آهن است.جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است.

 بیشتربخوانید:

جوز ؛ سفیر سلامت از هندوستان!

 

فواید جوز هندی

برای درمان اسهال در طب سنتی چین استفاده می‌شود.

روغن جوز هندی برای کاهش درد‌های حاصل از روماتیسم مفصلی بسیار موثر است.

جوز هندی اشتها‌آور است.

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی غنی جوز هندی ضد سرطان است.

برای درمان سرماخوردگی و سرفه بسیار موثر است.

درمان کنترل نداشتن ادرار

درمان اختلالات کبد و طحال

 

عوارض جوز هندی

استفاده طولانی مدت و به مقدار بیشتراز ۵ گرم در روز می‌تواند باعث گیجی، توهم و سایر عوارض ذهنی شود.استفاده بیش از حد جوز هندی ممکن است موجب مسمومیت شود. استفاده بیش از حد می‌تواند باعث سقط جنین یا نقص مادرزادی شود. در باره مصرف جوز هندی در زمان شیردهی اطلاعات کافی در دست نیست. با این حال در هر دو حالت از مصرف جوز هندی خودداری کنید.

 بیشتر بخوانید:

ادویه‌ها پادزهرهای رنگارنگ طبیعت

خواص برخی ادویه‌ها

خواص ادویه‌های پرمصرف

 

 

 

برچسب ها: ادویه جات تعداد بازديد: 409 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز