Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 22:17

10
اسفند
حس خوب زندگی با دمنوش‌‌های گیاهی

حس خوب زندگی با دمنوش‌‌های گیاهی

معمول‌ترین نوشیدنی چای است که ساده‌ترین راه برای تسکین دردهای عمومی بدن و پیشگیری‌ از بیماری‌ها است، ولی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود و خوب است که در کنار آن از نوشیدنی‌‌های جایگزین مانند انواع جوشانده‌‌ها و دمنوش‌‌های گیاهی استفاده شود.

تحریریه زندگی آنلاین : با شروع زمستان و سرد شدن هوا بدن آسیب پذیرترشده و سیستم ایمنی ضعیف و حساس‌تر می‌‌شود. علاوه بر این، بسیاری از افراد میل کمتری به نوشیدن آب و مایعات پیدا می‌‌کنند که باعث خشک شدن بدنشان می‌‌گردد. بنابراین، مصرف مقادیر کافی مایعات از جمله دمنوش‌‌های گیاهی مناسب این فصل، به شما کمک می‌‌کنند تا زمستان را در شرایط جسمی سالم‌تری بگذرانید.

 

معمول‌ترین نوشیدنی چای است که ساده‌ترین راه برای تسکین دردهای عمومی بدن و پیشگیری‌ از بیماری‌ها است، ولی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود و خوب است که در کنار آن از نوشیدنی‌‌های جایگزین مانند انواع جوشانده‌‌ها و دمنوش‌‌های گیاهی استفاده شود. امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف کنندگان دمنوش و جوشانده‌‌های گیاهی هستیم و بازارنیزازانواع متنوع آن بهرمند است. این نوشیدنی‌‌ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می‌‌شوند. اما برخلاف باور عامه، دمنوش با جوشانده فرق می‌کند. برای تهیه دمنوش باید گیاهان دارویی را در آب جوشیده ریخته و ۱۵-۲۰ دقیقه آن را روی بخار قرار دهیم (دم کردن چای معمولی) و بعد از جدا کردن تفاله، نوشیدنی را میل نماییم. در حالی که برای تهیه انواع جوشانده باید گیاهان دارویی را با آب سرد یا گرم به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه روی حرارت بجوشانیم. شایان ذکر است که خواص این دو نوع نوشیدنی با یکدیگر متفاوت بوده و هر یک خاصیت منحصر به خود رادارد. اثر جوشانده‌‌ها قوی‌تر از دمنوش و در مقایسه با عرقیات گیاهی، خواص تقویتی و همچنین عطر بیشتری دارند. تحقیقات نشان داده‌اند که‌ جوشانده برخی گیاهان با اثرگذاری قوی و فوری بر بعضی از اعضای بدن، عوارض ناگواری به دنبال دارند و می‌توانند به مسمومیت و یاحتی مرگ منجر شوند.در نتیجه توصیه می‌شود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده واز مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان اجتناب شود. در ادامه چند دمنوش مناسب در فصل زمستان را برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا و افزایش انرژی، به شما معرفی می‌‌نماییم.

 بیشتربخوانید:

طرز تهیه دمنوش به؛ دمنوشی پرخاصیت

 

 

 

دمنوش ‌دارچین

خشکی هوا در فصل زمستان یکی از مهمترین دلایل سرفه‌‌های خشک، مخصوصاً در افراد مبتلا به حساسیت‌‌های فصلی و بیماران تنفسی است. برای حل این مشکل می‌‌توانید از جوشانده دارچین کمک بگیرید چای دارچین آرامبخش بوده و برای درمان بی‌خوابی مفید است، بخصوص اگر در شب میل شود. دارچین، همچنین، بوی بد دهان را از میان می‌‌برد و باعث کاهش قند‌خون می‌‌گردد.

 

دمنوش بادرنجبویه

دمنوش بادرنجبویه به آرام شدن ذهن و خواب خوب کمک می‌کند. همچنین طبع این نوشیدنی گرم بوده، در نتیجه برای زمستان بسیار مناسب است. بادرنجبویه سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از آن بعنوان دارویی برای سرماخوردگی، درمان سرفه‌های شدید و تسکین مشکلات تنفسی، تب و مشکلات گوارشی یاد می‌‌شود.

 

 

دمنوش نعنا

نعنا گیاهی‌ است که در هر خانه یافت می‌شود و می‌‌توان معجونی مخصوص سرماخوردگی‌‌های زمستانی از آن تهیه نمود. دمنوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، در رفع گلودرد مؤثر بوده و گرفتگی بینی را باز می‌‌نماید. این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد می‌شود، مؤثر است. دمنوش نعنا بهبود دهنده حالت تهوع نیز می‌‌باشد و یک تب بر است.

 بیشتربخوانید:

این دمنوش های لاغری کوره چربی سوزی هستند

 

 

دمنوش زنجبیل

زنجبیل گیاهی نیروبخش است که سبب افزایش گرمای درونی بدن می‌شود و قدرت بدنی را افزایش می‌دهد. همچنین این دمنوش در بهبود و پیشگیری از حالت تهوع، استفراغ و یا ناراحتی معده، به‌خصوص در اتومبیل در حال حرکت، بسیار مفید است. زنجبیل یک ضد التهاب بوده و به بهبود دردهای مفاصل کمک می‌‌کند. افرادی که ضعف هضم غذا دارند و بعد از خوردن 3-2 قاشق غذا احساس سیری می‌‌نمایند، می‌توانند برای تقویت هضم از این دمنوش استفاده نمایند. شایان ذکراست که نوشیدن بیش از یک لیوان دمنوش زنجبیل به هیچ عنوان توصیه نمی‌گردد. زنجبیل رقیق کننده قوی خون نیز هست. بنابراین اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می‌‌نمائید، زنجبیل نخورید.

 

 

دمنوش بابونه

بابونه بهترین دوست برای اعصاب و یکی از دشمنان اصلی بی‌خوابی است. این دمنوش سردرد را تسکین می‌‌دهد و آبریزش بینی را از میان می‌‌برد. دمنوش بابونه برای هضم غذا مفید بوده، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و تنگی نفس را بر طرف می‌نماید.

 

 

دمنوش گشنیز

نوشیدن دمنوش گشنیز در فصل سرما به درمان حساسیت فصلی، آبریزش بینی و عطسه کمک می‌کند. این دمنوش داروی مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آلرژی است و مانند یک آنتی‌هیستامین عمل می‌‌نماید.

 

بیشتر بخوانید:

دمنوش چای سبز؛ معجزه ای برای سلامتی

 

 

 

دمنوش  اسطوخودوس

این گیاه آرامش‌بخش و ضد اضطراب بوده و با استرس، تپش قلب و افسردگی مقابله می‌نماید. دمنوش این گیاه برای تسکین دردها، به‌خصوص دردهای میگرنی، بسیار مفید بوده، ضمناً، برای درمان افسردگی ناشی از فصل‌های سرد مناسب می‌‌باشد.

 

دمنوش آویشن

اگر سرما خورده‌اید، به شما توصیه می‌‌شود یک دمنوش آویشن میل نمایید زیرا که تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده تنگی نفس می‌‌باشد.

 

 

نکات مهم درمورد مصرف دمنوش‌‌ها!

1- اگرچه دمنوش‌‌ها دارای خواص فراوانی هستند، لیکن گاه اثرات نامطلوبی را می‌‌توانند در بر داشته باشند، مانند افت یا افزایش قندخون و فشارخون. ضمناً، مصرف آن‌‌ها به همراه برخی از خوراکی‌‌ها و یا داروها توصیه نمی‌گردد. بنابراین، اگر شما مبتلا به بیماری خاصی هستید، بهتر است قبل از مصرف این دمنوش‌‌ها با پرشک متخصص مشورت نمایید.

 2- توصیه می‌‌شود دمنوش را با عسل میل نمایید. همچنین یک برش لیموترش نیز به آن اضافه نموده تا ویتامین C آن در ایام زمستان تأثیر بیشتری بر سلامتی شما داشته باشد.

3- دمنوش‌‌ها دارای تاریخ مصرف می‌‌باشند. ترکیبات دمنوش‌‌ها با اکسیژن هوا دارای فعل و انفعال شده به مرور زمان خاصیت آن‌‌ها کاهش می‌‌یابد. توصیه می‌‌شود دمنوش‌‌ها را در محل‌‌های خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری نمایید. به هیچ عنوان پس از انقضای زمان مصرف از آن‌‌ها استفاده نفرمایید. ضمناً پیشنهاد می‌گردد از مصرف دمنوش‌‌های بدون نام و نشان و تاریخ مصرف پرهیز نمایید.

 بیشتربخوانید:

با این دمنوش ها به جنگ کلسترول بروید

 

 

برچسب ها: طب سنتی، تسکین درد، دمنوش گیاهی، دمنوش تعداد بازديد: 405 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز