روغن ریشه زنجبیل گرم بوده و همچون خود ریشه زنجبیل دارای خواص دارویی غیر قابل شمارش برای جسم انسان می باشد .
مزایای روغن زنجبیل در برگیرنده توانایی آن برای کاهش و درمان مشکلات معده، حالت تهوع، سکته های قلبی و سوء هاضمه است.
این ماده برای درمان التهاب، مشکلات تنفسی و اختلالات قاعدگی نیز مفید است.
روغن ریشه زنجبیل چیست ؟
روغن ریشه زنجبیل از ریشه گیاهی به نام Zingiber officinale به دست می اید که عمدتا به آن زنجبیل می گویند.
طعم تند و گرم این گیاه را می توان به حضور ترکیبات اسید به نام گینگرول نسبت داد. بیشتر خواص زنجبیل هم به خاطر حضور گینگرول است.
روغن زنجبیل و ریشه آن به عنوان عامل طعم بخشی و نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده در هضم مواد غذایی همچون گوشت و مرغ بسیار مفید است و به دستورات غذایی حاوی این مواد اضافه می شود تا هضم آن ها را ساده تر سازد.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه روغن آلوئه ورا در منزل
جدول ارزش غذایی زنجبیل
ارزش غذایی زنجبیل (در هر 100 گرم) | |
کالری | 79 Cal |
کربوهیدرات | 17.86 گرم |
فیبر رژیمی | 3.6 گرم |
پروتئین | 3.57 گرم |
شکر | 0 |
سدیم | 14 میلیگرم |
آهن | 1.15 گرم |
ویتامین | C 7.7 میلی گرم |
پتاسیم | 33 میلیگرم |
خواص بی نظیر روغن ریشه زنجبیل
روغن زنجبیل نیز همانند خود گیاه دارای طبع گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی این روغن گیاهی پرخاصیت عبارتند از:
1. ضد التهاب بودن روغن زنجبیل
روغن زنجبیل سرشار از مواد با خاصیت ضد التهابی است که در تسکین و کاهش دردهای ماهیچهای، مفصلی، سردرد و میگرن موثر است.
همچنین ماساژ بدن با روغن زنجبیل به تسکین درد و رفع گرفتگیهای عضلات ناشی از قاعدگی کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
بهترین روغن افزایش رشد مو را بشناسید
2. درمان تب زرد با روغن زنجبیل
در طب سنتی از خواص روغن زنجبیل برای درمان بیماری تب زرد و مالاریا استفاده میشود.
3. تقویت قوای جنسی با روغن زنجبیل
ریشه و روغن زنجبیل دارای خاصیت تقویت قوای جنسی بینظیری میباشد و به مردان در برطرف کردن ضعف و ناتوانی جنسی و جلوگیری از زود انزالی کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
باید و نبایدهای مصرف زنجبیل برای سلامتی
4. روغن زنجبیل برای تقویت قلب
در برخی کشورها به ویژه در طب چینی معتقدند، روغن زنجبیل برای تقویت قلب اثر فوق العاده خوبی دارد و از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. همچنین نتایج مطالعات نشان داده است.
روغن این گیاه برای کاهش کلسترول مفید است و از لخته شدن خون و گرفتگی رگها پیشگیری میکند و به این ترتیب احتمال بروز حملات قلبی کاهش مییابد.
5. درمان سرماخوردگی با روغن زنجبیل
روغن زنجبیل در رفع بسیاری از مشکلات و ناراحتیهای تنفسی مفید است و به درمان سرماخوردگی، آسم، سرفه، آنفلوآنزا و برونشیت کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
فواید روغن نارگیل برای پوست
6. روغن زنجبیل برای درمان ناراحتی های سیستم گوارشی
رفع ناراحتیهای شکمی و سوء هاضمه از دیگر خواص روغن زنجبیل و دمکرده ریشه این گیاه است.
متخصصان طب سنتی از روغن زنجبیل برای مداوای نفخ شکم، اسهال، قولنج، گرفتگیهای عضلانی و دیگر مشکلات شکم و روده استفاده میکنند.
همچنین این روغن به علت خاصیت ضدعفونی کننده و بادشکنی، به خوبی مسومیتهای غذایی، عفونتهای داخلی و اسهال خونی را درمان میکند.
به طور کلی استفاده از مقادیر کم روغن زنجبیل به صورت خوراکی، برای آرام کردن التهاب درون معده و ناراحتیهای عمومی شکم مفید است.
7. خاصیت مسکن روغن زنجبیل
روغن زنجبیل خاصیت مسکن و آرامبخش دارد و ماساژ بدن با این روغن باعث آرامش و ایجاد حس نشاط و شادی میشود.
به این منظور میتوانید مقداری از روغن زنجبیل را داخل آب گرم وان بریزید و دردها و استرس را از بدن بیرون بریزید.
ماساژ دادن عضلات با روغن زنجبیل گرفتگی، کمردرد و پیچ خوردگی را درمان میکند.
8. خواص روغن زنجبیل کاهش فشار خون
از دیگر خواص روغن زنجبیل کاهش فشار خون بالا است. اگر به طور مداوم روغن زنجبیل مصرف کنید احتمال ابتلا به فشار خون را تا ۸۵ درصد کاهش میدهید.
زنجبیل کانال های کلسیم را می بندد واین کار فشار خون را پایین میآورد.
بیشتر بخوانید:
با این روغن درد آرتروز را برای همیشه فراموش کنید
9. درخشندگی پوست با روغن زنجبیل
اگر از تیره و مات شدن چهره خود خسته شده و از این بابت رنج می برید حتما ماسک زنجبیل را امتحان کنید.
10. افزایش رشد مو با روغن زنجبیل
زنجبیل گردش خون در پوست سر را بهبود بخشیده و با تغذیه و تقویت فولیکول های مو به رشد موها کمک می کند.
همچنین اسیدهای چرب موجود در زنجبیل برای ضخیم شدن موهای نازک نیز مفید بوده و باعث می شود موها پرپشت دیده شود
طرز تهیه روغن ریشه زنجبیل خانگی
روغن زنجبیل از ریشه گیاه زنجبیل به دست میآید و طعم تند و سوزان آن مربوط به وجود ترکیبی به نام Gingerol است.
برای تهیه روغن زنجبیل، مقداری از ریشه زنجبیل تازه و پوست گرفته را بسایید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید.
سپس آب آن را صاف نموده و با نصف وزن آب، روغن کنجد مجددا بجوشانید تا آب تبخیر شود و تنها روغن باقی بماند.
روش دوم تهیه روغن ریشه زنجبیل
یک فنجان ریشه زنجبیل تازه را بشویید و رنده کنید.
سپس به آن ۲ فنجان روغن زیتون اضافه نمایید و ظرف را داخل فر روی کمترین میزان درجه حرات به مدت دو ساعت قرار دهید.
سپس ترکیب را از توری رد کنید و داخل بطری بریزید و درجای خشک، خنک و تاریک نگه دارید.
منبع : دلگرم