Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 10:30

9
خرداد
آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی

آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی

سرکه سیب علاوه بر اینکه برای مبارزه با فشار خون بالا و پوکی استخوان مفید است، دارای خاصیت ضد میکروبی موثر برعفونت‌‌های مجرای شنوایی نیز می‌باشد.

زهرا نادری؛ زیر نظر دكتر حسن مظفری خسروی؛ متخصص تغذیه

 

 

 

سیر

سیر که یک آنتی‌‌‌بیوتیک طبیعی، ضدقارچ و ضدویروس قوی است، ماده‌ غذایی است که حتماً باید به برنامه ‌غذایی روزانه‌تان اضافه کنید. سیر حاوی دو ماده پتاسیم و ژرمنیوم و ترکیبات سولفوری به‌ویژه آلیسین می‌‌باشد که نقش این ماده غذایی را در بهبود سلامتی برجسته ساخته است.

اینها مواد شیمیایی گیاهی اصلی موجود در سیر هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بعنوان یک آنتی‌‌‌بیوتیک طبیعی عمل می‌کنند. همچنین سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و با باکتری‌های بیماری‌زا (استرپتوکوک و استافیلوکوک) و عفونت‌های پوستی مبارزه می‌کند. 

سرکه سیب 

 سرکه سیب علاوه بر اینکه برای مبارزه با فشار خون بالا و پوکی استخوان مفید است، دارای خاصیت ضد میکروبی موثر برعفونت‌‌های مجرای شنوایی نیز می‌باشد. براساس نتایج پژوهشی که در سال 1998 در آفریقای جنوبی انجام گرفت، اسید استیک موجود در سرکه سیب یک ماده ضد باکتری قوی است که به ویژه روی باکتری استافیلوکوکوس (عامل گوش درد) موثر عمل می‌‌کند. 

زغال‌اخته 

برای درمان عفونت‌‌های دستگاه ادراری قرن‌‌ها است که از این گیاه استفاده می‌‌شود. آب زغال‌اخته چسبندگی باکتری‌‌ها را به مخاط دستگاه ادراری به‌ویژه در زنانی که از بیماری‌‌های عفونی مزمن رنج می‌‌برند کاهش می‌‌دهد. 

یک پژوهش کانادایی که در سال 2002 روی 150 زن انجام گرفت نشان می‌‌دهد که با استفاده از این گیاه پس از گذشت یک سال بیماری‌‌های عفونی به میزان قابل توجهی کاهش می‌‌یابد.  برای بهره‌مندی از خواص این گیاه باید 500 میلی‌گرم آب زغال‌اخته غلیظ نوشیده شود.

عسل 

عسل باعث بهبود زخم‌‌های پوستی و عفونت‌‌های بدن می‌‌شود. مطالعات نشان داده است عسل خیلی بهتر از آنتی‌‌‌بیوتیک‌ها، باکتری‌‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را از بین می‌‌برد؛ مثلا عسل در درمان عفونت‌‌های موضعی مثل نیش زنبور مؤثرتر از آنتی‌بیوتیک است.

یافته‌‌های مرکز پزشکی امارات متحده عربی در سال ۲۰۰۴ نشان داد که فعالیت میکروبی عوامل بیماری‌زایی نظیر ای‌کولای (عامل مسمومیت غذایی و اسهال)، باکتری گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا (عامل عفونت مجاری ادرار، سیستم تنفسی، التهاب، آماس پوست، عفونت بافت‌‌های نرم، استخوان، مفاصل، معده و روده) و هموفیلوس آنفلوآنزا (عامل عفونت خونی، سینه پهلو، عفونت گوش، سینوزیت و مننژیت) در حین مصرف عسل بشدت کاهش پیدا می‌‌کند.

عسل سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنزیم‌‌ها و آمینواسیدها است، و نشاط و انرژی شما را دو چندان خواهد كرد. همچنین كبد را از تركیبات سمی‌حفظ می‌كند و برای مردان مبتلا به بیماری پروستات بسیار مفید است.

چند مورد از ناراحتی‌های شایع كه عسل در درمان آنها نقش زیادی دارد:

پیشگیری از سرماخوردگی: حل کردن یک قاشق مرباخوری عسل در نصف استکان آبلیمو و آب گرم، در آغاز پیدایش علائم سرماخوردگی، سبب بهبود سریع شما می‌‌گردد.

درمان زخم‌‌ها: می‌‌توان از گاز استریل آغشته به عسل برای درمان سوختگی‌ها و زخم‌ها استفاده كرد. همچنین برای تسكین درد ناشی از نیش حشرات و جلوگیری از بروز عفونت مفید است.

تسكین‌دهنده‌ درد گلو: می‌‌توانید با مصرف یك قاشق چایخوری عسل حل شده در آب ولرم و کمی ‌‌آبلیمو، گلودرد خود را بهبود ببخشید.

علاجی برای آلرژی‌ها: مصرف روزانه‌ یك قاشق چایخوری عسل تازه و طبیعی، برای حساسیت‌ها بسیار مفید است.

درمان یبوست: بعد از اینكه صبح از خواب بیدار شدید، 12 روز آب ولرم را همراه‌ با یك قاشق غذاخوری عسل، قبل از صبحانه با شكم خالی میل كنید. موم کندو و عسل زنبور عسل، سلامتی را به ارمغان می‌آورند. 

شلغم

شلغم یکی دیگر از مواد غذایی دارای خاصیت ضد میكروبی است که از دیرباز در درمان سرماخوردگی کاربرد داشته است. شلغم برای بیماران مبتلا به بیماری قند مفید است و از خام آن می‌‌توان به عنوان انسولین گیاهی ضعیف استفاده كرد. عصاره شلغم، حل و دفع سنگ‌‌های كلیوی را به علت خاصیت حل كنندگی كه بر روی اسید اوریك دارد، تسهیل می‌‌كند.

خوردن آب شلغم در درمان جوش‌‌های صورت و بسیاری از بیماری های پوستی موثر است. شلغم را می‌توان به شکل پخته یا خام در انواع سوپ‌ها و سالاد‌ها مصرف کرد یا اینکه آن را پخته و به‌طور جداگانه مصرف کرد، روش دیگری هم وجود دارد که در واقع با آن عصاره شلغم به دست می‌آید که در درمان سرفه، گلودرد و سرماخوردگی مؤثر است.

برای گرفتن عصاره شلغم می‌توان قسمت بالایی آن را برش داده و داخل آن را خالی کنید. سپس به داخل شلغم مقداری عسل یا شکر بمالید و بگذارید برای 12 ساعت در یخچال بماند. با این روش داخل شلغم از مایعی پر می‌شود که سرماخوردگی را درمان می‌کند و باید چند بار در طول روز مصرف شود.

از برگ شلغم نیز می‌‌توان خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوراك‌‌های دیگر استفاده کرد. برگ شلغم نه تنها مقدار زیادی كلسیم دارد بلكه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست كه سبب خون‌سازی و به ویژه هموگلوبین‌سازی می‌‌شود.

به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره‌تر باشد، ید بیشتری در آن وجود دارد. همچنین وجود ویتامین‌های C, B, A در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی بوده و به خصوص در تعادل تغذیه‌ای مؤثر است.

عصاره هسته انگور

 این عصاره می‌تواند به عنوان ماده ضدعفونی کننده برای درمان انواع عفونت‌های پوستی به کار رود.

داروهای آنتی‌بیوتیک در مقابل آنتی‌‌ بیوتیک‌های طبیعی

مطالعه‌ای نشان داد آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیر نامطلوبی بر فلور طبیعی میکروبی روده دارند. این فلور طبیعی مانع رشد باکتری‌‌های مضر می‌‌شود. ولی آنتی‌بیوتیک‌‌های طبیعی سلامتی روده‌‌ها و تکامل فلور طبیعی روده را افزایش می‌‌دهند.‌

 

برچسب ها: خواص عسل، خواص شلغم، عصاره هسته انگور، آنتی‌‌‌بیوتیک طبیعی، تغذیه و عفونت، تغذیه و بیماری، خواص سیر تعداد بازديد: 1305 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز