کاهش قیمت سیب زمینی از هفته آینده
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ادامه داد: با رصد روزانه قرارگاه امنیت غذایی و با استفاده از سامانههای هوشمند سیب زمینی با قیمت هر کیلو ۹۸۰۰ تومانی عرضه شد و قیمتها کاهش یافت. پیشبینی می کنیم هفته آینده نیز قیمت آن در مغازهها به زیر ۱۰ هزار تومان و در میادین نیز به زیر ۸۰۰۰ تومان برسد.
وی همچنین به وضعیت برنج نیز اشاره کرد و گفت: تولید برنج ایرانی به علت تنش آبی نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته بود و به دلیل عدم بازاررسانی مناسب در تابستان امروز دچار کمبود عرضه ناشی از کمبود تولید و احتکار برنج داخلی توسط شبکههای دلالی هستیم. همین امر منجر به شکاف قیمت برنج در بازار شد.
قادری فر در ادامه گفت:البته بلافاصله توزیع برنج ایرانی توسط سامانههای هوشمند انجام شد و در حال حاضر نیز هر کیلو برنج شیرودی با قیمت ۴۲هزار تومان به صورت اینترنتی توزیع میشود.
وی با بیان اینکه گوشت قرمز منجمد نیز از هفته آینده به صورت هوشمند توزیع خواهد شد، گفت: در مورد گوشت قرمز هیچ کمبودی نداریم. اگر هم کسری وجود داشته باشد با واردات جبران خواهد شد. قیمتها هم بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار خواهد بود.
توزیع هوشمند میوه شب عید
وی همچنین در خصوص تنظیم بازار میوه شب عید نیز گفت: در این راستا مقادیری سیب و پرتقال خریداری و ذخیره کردهایم که از اواخر هفته آینده حمل میوههای خریداری شده به استانها آغاز میشود و پس از آن به منظور تنظیم بازار میوه از ۲۰ اسفند تا ۱۵ فروردین توزیع صورت میگیرد. همچنین قرار است این اقلام ۳۰ درصد زیر قیمت بازار توزیع شود.
به گفته وی قصد داریم برای اولین بار بحث تنظیم بازار خرمای ماه رمضان را در دستور کار قرار دهیم.
وظیفه احراز صلاحیت صادرکنندگان دام را داریم
وی در پاسخ به این سوال که آیا مسئولیت صادرات دام به سازمان تعاون روستایی واگذار شده است یا خیر و این سازمان چه اقداماتی در راستای صادرات دام انجام داده است؟ گفت: شورای قیمتگذاری محصولات پایان مهرماه تصویب کرد که با هدف حمایت از دامداران کشور قیمت خرید تضمینی دام سبک (گوسفند زنده نر پرواری) کیلویی ۶۲ هزار تومان و گوساله نر پرواری نیز کیلویی ۵۹ هزار تومان توسط مباشر خرید، خریداری شود.
وی ادامه داد:طبیعتا این خرید حمایتی اقدامی در جهت حمایت از دامداران است که بتوانند تولیداتشان را حفظ کنند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی تصریح کرد:سیاست وزارت جهادکشاورزی صادرات محور بودن محصولات کشاورزی است و حتی اگر جایی کسری وجود داشت نیز با واردات تامین شود.
وی اضافه کرد:مسئولیت صادرات دام با سازمان مرکزی تعاون روستایی نیست، بلکه وظیفه این سازمان احراز صلاحیت واقعی صادرکنندگان و صحت سنجی صادرات است. در صددیم که بر اساس سخت گیری ها، دام واقعی استاندارد شده صادر شود. زیرا شبکه سوداگری در حال شکل گیری بود و برخی پلاک را برای صادرات ثبت میکردند.
۲۸ هزار راس دام سبک صادر شده است
به گفته وی تاکنون نیز ۲۸ هزار راس دام سبک به عمان، قطر و عراق صادر شده است.
مجوز جدید منوط به حفظ و پایش بازار است
قادری فر با بیان اینکه صادرات هیچ نقشی در التهاب بازار گوشت ندارد، گفت: صادرات با آهنگ متناسب با نگاه به داخل در جریان است. کسانی که مجوز صادرات داشتند صادر کردهاند و صدور مجوز جدید هم منوط بر پایش و حفظ بازار است. در حال حاضر نیز درخواست جدیدی برای صادرات دریافت نشده است.