Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:59

15
مرداد
استرس چه تاثیری روی چهره شما می گذارد؟

استرس چه تاثیری روی چهره شما می گذارد؟

در این مطلب به پنج مورد از تاثیرات استرس بر پوست که می‌توان آن‌ها را از علایم استرس هم دانست، اشاره شده است.

 استرس، واکنش طبیعی بدن به محرک هاست، اما اگر ادامه داشته باشد باعث مشکلات مختلف درعملکرد دستگاه‌های بدن می‌شود. همه ما در طول زندگی کم و بیش با استرس دست و پنجه نرم می‌کنیم. ویژگی قابل توجه استرس این است که خودش را در راه رفتن، صحبت کردن و بدتر از همه در چهره ما نشان می‌دهد.

درواقع استرس بدترین دشمن پوست و ظاهرماست و می‌تواند عامل مشکلات پوستی بسیاری مثل بثورات مزمن و تیرگی پوست باشد. موارد زیر پنج مورد از تاثیرات استرس بر پوست است که می‌توان آن‌ها را از علایم استرس هم دانست.

رد پای استرس در چهره

 

آکنه و منافذ بسته
درگیری ذهن و جسم همراه با استرس باعث واکنش شیمیایی در بدن می‌شود که افزایش هورمون کورتیزول یا هورمون استرس را به دنبال دارد. این شرایط موجب افزایش ترشح چربی ازغدد زیر پوست می‌شود و مشکلاتی مانند پوست چرب، آکنه و منافذ بسته پوست را ایجاد می‌کند.

 

حلقه‌های سیاه زیرچشم

بی‌خوابی یکی از پیامد‌های معمول استرس است که خودش را در حلقه‌های سیاه زیر چشم یا چشمان پف کرده نشان می‌دهد. استرس باعث به هم خوردن تعادل نمک در بدن می‌شود. درنتیجه چشم ها، آب را در خود نگه می‌دارند و حالت پف کرده به خود می‌گیرند. استرس همچنین باعث نشت خون از مویرگ‌های ظریف اطراف چشم و انتشار این خون در زیر چشم می‌شود. اکسیده شدن این خون، آن را به رنگ ارغوانی درمی آورد و بی‌خوابی را در چهره شما نمایان می‌کند.

 

چین و چروک و خطوط ریز

استرس مزمن می‌تواند با افزایش تولید کورتیزول، چین و چروک و خطوط ظریفی روی پوست ایجاد کند. کورتیزول، کلاژن را تجزیه می‌کند و توانایی پوست را در تولید طبیعی کلاژن و الاستین در بلندمدت کاهش می‌دهد. چین و چروک، نتیجه مستقیم از بین رفتن کلاژن- که در جلوگیری از پیری زودرس پوست نقش دارد- است.

 

تاخیر در بهبود زخم‌های پوستی
استرس با تضعیف اپیدرم بر توانایی پوست به عنوان یک مانع، تاثیر منفی می‌گذارد. ازدست رفتن آب در پوست بدن که بر اثر این شرایط ایجاد می‌شود، توانایی پوست در التیام زخم‌ها را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است در دوره‌های زمانی پر استرس، حتی کوچک‌ترین زخم‌ها نیز در مدت‌زمان طولانی‌تری بهبود می‌یابند. سیستم ایمنی ارتباط مستقیم با بهبود زخم‌ها دارد و استرس مانع عملکرد طبیعی این سیستم می‌شود. کورتیزول به استرس، حساس است. سطح بالاتر این هورمون در فعالیت‌های بهبود دهنده زخم، اختلال ایجاد می‌کند.

 

پوست نازک‌تر و حساس‌تر
افزایش غیرطبیعی کورتیزول یا هورمون استرس، باعث نازک شدن پوست می‌شود. این هورمون، پروتئین‌های پوستی را تجزیه می‌کند و باعث می‌شود پوست مانند کاغذ نازک و به راحتی کبود یا پاره شود. البته این علایم ممکن است به دلایل دیگری ازجمله سندروم کوشینگ نیز ایجاد شوند. در این صورت حتما باید با پزشک مشورت کنید.

 

منبع : خراسان

بیشتر بخوانید:

احساسات منفی و تاثیر وحشتناک آن بر بدن

افسردگی خندان چیست و چه نشانه هایی دارد؟

 

برچسب ها: استرس، افسردگی، حساسیت پوستی، آکنه، هورمون های بدن، پیری زودرس، چین و چروک پوست، زندگی آنلاین، حلقه های تیره دور چشم تعداد بازديد: 504 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز