Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 13:27

24
شهریور
برداشتن خال با لیزر

برداشتن خال با لیزر

از دید بسیاری از افراد، یکی از مشکلات پوستی ، وجود خال روی سطح پوست است. خال‌ها به رنگ روی سطح پوست و ضایعاتی گفته می‌شوند که بر روی پوست به وجود می‌آیند. این ضایعات ابعاد و اندازه‌های متفاوتی داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود.

به قلم : دکتر علیرضا واعظ شوشتری ؛ متخصص پوست، مو و زیبایی

 

تحریریه زندگی آنلاین : از دید بسیاری از افراد، یکی از مشکلات پوستی ، وجود خال روی سطح پوست است. خال‌ها به رنگ روی سطح پوست و ضایعاتی گفته می‌شوند که بر روی پوست به وجود می‌آیند. این ضایعات ابعاد و اندازه‌های متفاوتی داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود. معمولاً خال‌ها خوش‌خیم هستند و همانند خال‌های گوشتی عارضه‌ای در پی ندارند و به راحتی می‌توان با روش‌های مختلف آن را برداشت. برخی افراد به دلیل زیبایی ظاهری یا ناحیه نامناسب رویش خال، اقدام به برداشتن آن می‌کنند. البته خال‌های مشکوک که با تغییر سریع و کاملاً مشخص در اندازه، شکل و رنگ خود باعث ایجاد بزرگی و ناهمگنی خال می‌شوند، بهتر است با جراحی موضعی برداشته و نمونه را مورد بررسی و آزمایش قرار داد.

برای برداشتن خال با لیزر باید ابتدا نوع خال توسط پزشک متخصص به‌ طور کامل بررسی شود و در صورت صلاح‌ دید پزشک از لیزر استفاده شود. لیزر معمولاً بر روی خال های کوچک و مسطح و غیر سرطانی امکان پذیر است. در روش‌های خال برداری با لیزر، از انرژی نوری برای تجزیه رنگ‌دانه درون خال استفاده می‌شود و آن را از بین می برد. برای از بین بردن کامل خال ممکن است نیاز به دو یا سه جلسه درمانی باشد.

علت ایجاد خال

اکثر خالها تجمع سلول های رنگدانه ای به نام ملانوسیت هستند. درون ملانوسیت ها ماده ی رنگی به نام ملانین تولید می شود و رنگ تولید شده باعث رنگی شدن سلول های ملانوسیت می شود. توزیع و فراوانی ملانوسیت‌ها تعیین کننده رنگ پوست است. تجمع بیش از حد ملانوسیت ها در مساحت کوچکی از پوست باعث ایجاد خال می شود. گاهی این تجمع با بالا آمدن پوست همان ناحیه همراه می شود که نتیجه ی آن خال برجسته یا همان خال گوشتی است.

بیشتربخوانید:

برداشت خال با جراحی بهتر است یا لیزر؟

انواع خال

خال ها ممکن است در سنین مختلف و به دلایل متفاوتی به وجود بیایند و رشد کنند. همین امر باعث شده است تا دسته بندی های خاصی برای انواع خال در نظر گرفته شود.

خال های اکتسابی

این نوع از خال ها ممکن است به دلیل تماس مستقیم با نور آفتاب، حاملگی، بلوغ و … به وجود بیایند. خالهای اکتسابی بعد از ۳۰ سالگی معمولاً نمود کمتری دارند و به وجود نمی آیند؛ اما در دوران نوجوانی پوست هر فرد مستعد برای تشکیل انواع خال های اکتسابی می باشد.

 

خال های مادرزادی

در گذشته وجود خال های مشترک بین افرادی که نسبت فامیلی با هم داشتند را نوعی نشانه برای تشخیص این نسبت می‌دانستند؛ اما تحقیقات پزشکی هنوز نتوانسته است دلیل ثابت و خاصی برای بروز این خال ها پیدا کند. فقط مشخص شده است که این خال ها ممکن است از بدو تولد همراه با نوزاد باشند و یا اینکه در دو سال اول روی بدن تشکیل شوند.

مزایای برداشتن خال با لیزر

برداشتن خال با لیزر نسبت به جراحی مزایای دیگری هم دارد. برای مثال، مقرون به صرفه است، جای زخم و اسکار بخیه روی صورت باقی نمی‌ماند، خطر ابتلا به عفونت‌های پوستی را کاهش می‌دهد، آثار معالجه به سرعت بهبود می‌یابد، در مدت کوتاهی عمل جراحی به صورت سرپایی انجام می‌شود.

بیشتربخوانید:

کدام نوع خال ها خطرناک هستند؟

 

 

 

نحوه لیزر خال

در این روش یک داروی بی حسی سطحی در ناحیه، تزریق شده تا ناحیه بی‌حس شود و سپس نور لیزر را مستقیماً به خال می‌تابانند تا آن را گرم کرده و از بین ببرد. این روش بدون درد است و خطر ایجاد جای زخم در آن کم می‌باشد.

 

مراقبت بعد از لیزر خال

نکاتی که فرد باید حتما پس از لیزر درمانی رعایت کند عبارتند از:

از مواد آرایشی و بهداشتی (تا 4 الی 10 روز)استفاده نشود.

اجتناب از رسیدن آب به محل تحت درمان (تا ۲۴ ساعت)

مرطوب نگهداشتن پوست با مرطوب کننده تجویزی

اجتناب از تابش مستقیم نور خورشید به محل تحت درمان (تا ۱ هفته)

دستکاری نکردن محل تحت درمان به منظور کاهش خطر به جای ماندن اثر خال

اجتناب از مصرف کرم‌های لایه‌بردار و پماد هیدروکینون در محل تحت درمان (تا 48 ساعت)

عوارض لیزر خال

عوارض برداشتن خال با لیزر بسیار کم بوده و لیزر یکی از سالم‌ترین راه‌های از بین بردن خال‌ها است. التهاب و ایجاد خارش پوست و کمی درد در نواحی که لیزر شده از جمله از عوارض این روش است؛ اما توجه داشته باشید که تنها بعد از یک تا دو روز، این عوارض از بین رفته و هیچ مشکل و آسیب دائمی برای فرد ایجاد نمی‌شود. از این رو با خیال راحت و بدون ترس از عوارض آن می‌توانید خال‌های خود را با لیزر بردارید.

 

برچسب ها: دکتر علیرضا واعظ شوشتری تعداد بازديد: 42 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز