ایسنا نوشت: رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه آزمایشات تشخیصی آبله میمونی از خردادماه سال جاری در انستیتو پاستور ایران راهاندازی شده است، گفت: افراد مشکوک به آبله میمونی و دارای سابقه تماس با فرد مشکوک یا قطعی مبتلا به آبله میمونی باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
دکتر رحیم سروری، درباره شناسایی اولین مورد آبله میمونی، گفت: اولین مورد بیماری آبله میمونی در کشور توسط انستیتو پاستور ایران تایید شد. فرد مبتلا که خانمی ۳۴ ساله ساکن شهر اهواز بوده است، پس از بروز ضایعات پوستی به مرکز درمانی شهرستان محل سکونت خود مراجعه کرده و پس از شک به آبله میمونی توسط کیتهای غربالگری تولیدی انستیتو پاستور ایران در دانشگاه علوم پزشکی اهواز مورد بررسی قرار گرفته است و نمونه بیمار مشکوک برای تایید نهایی به انستیتو پاستور ایران ارسال شده است.
وی افزود: متخصصین انستیتو پاستور ایران در آزمایشگاه ملی آبله میمونی و تیم پاسخ سریع بیماریهای عفونی این انستیتو، با استفاده از روشهای مختلف از جمله آزمایشات ملکولی (Real time-PCR) مورد تایید سازمان جهانی بهداشت و تعیین توالی ژنوم ویروس، ابتلای این بیمار را به آبله میمونی تایید نهایی کردند.
راهاندازی آزمایشات تشخیصی آبله میمونی در انستیتو پاستور
سروری با بیان اینکه آزمایشات تشخیصی آبله میمونی از خردادماه سال جاری در انستیتو پاستور ایران راه اندازی شده است، گفت: با توجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی کشور جهت تشخیص بهنگام موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی و همراه با آموزشهای لازم، به آزمایشگاههای منتخب شبکه آزمایشگاهی در ۱۴ قطب آزمایشگاهی کشور ارسال کرده است. بر این اساس، دانشگاههای علوم پزشکی منتخب در صورت تشخیص موارد مشکوک در آزمایشات غربالگری، نمونهها را برای بررسی تکمیلی به انستیتو پاستور ایران ارسال میکنند.
وضعیت اضطراری بینالمللی برای آبله میمونی
رییس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت اخیراً به دلیل شیوع بالاتر از حدانتظار این بیماری در جهان، وضعیت اضطراری بینالمللی اعلام کرده است. در چند ماه اخیر، تاکنون بیش از ۳۴ هزار مورد بیماری از ۸۲ کشور دنیا گزارش شده است. در همسایگی ایران نیز کشورهای قطر، امارات، عربستان، ترکیه، و لبنان نیز این بیماری را در ماههای گذشته گزارش کردهاند. البته خوشبختانه با وجود افزایش موارد گزارش شده بیماری، تعداد مرگ گزارش شده از این بیماری در دنیا بسیار کم بوده است.
مهمترین روش انتقال آبله میمونی
سروری با بیان اینکه بیماری آبله میمونی خود بهبود شونده است، گفت: مهمترین روش انتقال بیماری، تماس طولانی مدت از جمله تماس جنسی است. در مجموع افراد مشکوک به آبله میمونی و دارای سابقه تماس با فرد مشکوک یا قطعی مبتلا به آبله میمونی باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.