Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 01:55

5
خرداد
سلول های قرنیه محافظی در مقابل عفونت های ویروسی چشم

سلول های قرنیه محافظی در مقابل عفونت های ویروسی چشم

قرنیه چشم دارای نوعی سلول ایمنی مهم می باشد که می تواند از چشم در برابر عفونت های ویروسی محافظت کند

سیناپرس : محققان استرالیایی در یک پژوهش جدید، به حضور و نقش یک نوع سلول ایمنی مهم در قرنیه چشم پی برده و تاثیر این سلول ها در رفع آلودگی های ویروسی این اندام مهم را بررسی کرده اند.


 طبق یک مطالعه پیشگامانه جدید از موسسه عفونت و ایمنی پیتر دوهرتی و دانشگاه ملبورن استرالیا، قرنیه یعنی همان لایه محافظ خارجی و شفاف چشم، می تواند یک پاسخ ایمنی ظریف و محدود را برای مبارزه با عفونت‌ها بدون آسیب رساندن به بینایی ایجاد ‌کند.

برای فرایند دیدن، قرنیه باید شفاف بماند تا اطمینان حاصل شود که نور متمرکز توسط شبکیه از طریق عنبیه دریافت می شود. در این تحقیق نشان داده شده که سلول‌های ایمنی با عمر زیاد موسوم به تی در قرنیه، با عفونت‌های ویروسی مبارزه می‌کنند. این در حالی است که پیشتر تصور می شد که این سلول‌ها در قرنیه‌های سالم یافت نمی‌شوند.


تیم پژوهشی فوق از یک میکروسکوپ خاص به نام «چند فوتونی» استفاده کرد که تصاویر زنده ای را از بافت‌های بیولوژیکی زنده و دست نخورده برای مطالعه سلول‌های قرنیه تهیه می نماید. در این تحقیق از موش‌های آلوده به ویروس «هرپس سیمپلکس» استفاده شد. 

 بیشتربخوانید:

تفاوت اعمال جراحی لازک و لیزیک چیست؟

 



تصاویر گرفته شده با میکروسکوپ چندفوتونی از این سلول ها نشان داد که آن ها سلول های تی را برای مبارزه با عفونت های ویروسی تولید می کنند. این سلول های ایمنی، پس از حذف ویروس نیز در قرنیه باقی ماندند تا از هرگونه عفونت مجدد در آینده جلوگیری نمایند. پیشتر وجود سلول‌های تی در قرنیه مورد توجه قرار نمی‌گرفت، زیرا چشم‌ها فقط یک پاسخ ایمنی ضعیف را از این طریق ایجاد می‌کنند تا از التهابی که بینایی ما را مسدود می‌کند جلوگیری کند.

به گفته مجریان این پژوهش، این یافته ها، پیامدهای مهمی برای درک این که چگونه چشم های ما عفونت های خطرناک را دفع می کنند، دارند. 


یافته‌های ما درک چگونگی محافظت از چشم‌ها در برابر عفونت‌هایی که باعث کوری دائمی می‌شوند، مانند ویروس هرپس سیمپلکس را بهبود می‌بخشند. این یافته ها همچنین برای درک شرایط مزمنی مانند بیماری خشکی چشم و آلرژی های چشمی رایج که در آن ها، سلول های تی ناخواسته ممکن است باعث بیماری شوند، پیامدهایی مفید دارند.

 بیشتربخوانید:

چه کسانی می‌توانند لیزیک کنند؟

عیوب انکساری از سایر بیماری‌های قرنیه شایع‌تر است

عوارض جبران‌ناپذیر استفاده از لنز که شاید ندانید

 

 

برچسب ها: چشم، قرنیه چشم، بیماری ویروسی تعداد بازديد: 147 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز