Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:18

7
مهر
علت‌های عجیب و خطرناک تعریق شبانه را بشناسید

علت‌های عجیب و خطرناک تعریق شبانه را بشناسید

عرق کردن یک امر طبیعی و یک فرآیند معمولی برای تنظیم حرارت بدن می‌باشد. یکی از زمان‌هایی که عرق کردن در آن به اوج خود می‌رسد، لحظاتی است که فرد در سونا یا درباشگاه در حال ورزش کردن یا قرار گرفتن در برابر نور خورشید است.

به گزارش تابناک با تو  گاهی پیش می‌آید که برخی از مردم، شب‌ها بدون اینکه فعالیت جسمی خاصی داشته باشند، عرق می‌کنند.

اگر این حالت، یک حالت مزمن بود باید به دنبال دلایل آن رفت. عرق کردن یک امر طبیعی و یک فرآیند معمولی برای تنظیم حرارت بدن می‌باشد. یکی از زمان‌هایی که عرق کردن در آن به اوج خود می‌رسد، لحظاتی است که فرد در سونا یا درباشگاه در حال ورزش کردن یا قرار گرفتن در برابر نور خورشید است.

ولی بیدارشدن از خواب به دلیل عرق کردن‌های شدید، امری غیر عادی و نامطلوب است. احتمال می‌رود این حالت به دلیل خواب عمیق و احساس راحتی به وجود آمده باشد.

این امر گاهی به دلیل پتو‌های ضخیم و حرارت بخاری نیست بلکه می‌تواند دلایل دیگری را نیز شامل شود.

بیشتربخوانید:

خوراکی های طبیعی که تعریق بدن را کاهش میدهد

 

 

دلایل تعرق شبانه

۱. سن یائسگی: هورمون‌هایی که موجب قطع شدن عادت ماهانه زنان میشود، یکی از دلائل شایع تعرق شدید زنان در طول شب است.

۲. تعرق بی دلیل: گاهی این حالت هیچ دلیل علمی و خاصی ندارد.

۳. عفونت‌ها: عفونت‌های باکتری مثل التهاب دریچه‌های قلبی و التهاب استخوانی و وجود کیست یکی از دلایل تعرق شبانه است که میتواند ناشی از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن هم باشد.

۴. سرطان‌ها: تعرق یکی از نشانه‌های ابتدایی سرطان است. از جمله سرطان‌هایی که ارتباط مستقیم با تعرق دارند، سرطان غدد لنفاوی است. کاهش وزن ناگهانی و بی دلیل و همچنین تب بالا از نشانه‌های انواع دیگر سرطان می‌باشد.

۵. مصرف دارو: خوردن برخی دارو‌ها مثل دارو‌های ضد افسردگی، تعرق شبانه را به دنبال دارد. هشت تا ۲۲ درصد مردمی که داروی ضدافسردگی مصرف می‌کنند از این حالت در طی خواب رنج می‌برند. عرقیجات گیاهی ضدافسردگی هم این حالت را به وجود می‌آورد.

۶. کاهش قندخون: کاهش قندخون ارتباط مستقیمی با عرق کردن در خواب دارد. افرادی که انسولین یا قرص قند مصرف می‌کنند این حالت را تجربه کرده‌اند.

بیشتربخوانید:

چرا کف دست عرق می کند؟

 

 

ازجمله عوامل دیگر در به وجود آمدن این فرآیند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

استرس و نگرانی

تغییرات سیستم ایمنی بدن

ازبین رفتن عصب‌ها

سرایت باکتری

ورم‌های معده که منجر به سرطان میشود

مصرف مواد مخدر

التهاب دریچه‌های قلب

ایدز

سرطان خون

سکته مغزی

بیماری سل

اختلالات خواب

بیماری تیرویید

تعرق شبانه و کارناوالی از بیماری‌های پنهان

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در اغلب موارد تعرق شبانه نشانه خطرناک و نگران کننده‌ای نیست، ولی در برخی موارد هم باید برای تشخیص آن به پزشک مراجعه کرد.

اگر این حالت به صورت مکرر و مزمن پدیدار شد و مخل آرامش فرد شد و با نشانه‌های دیگری همراه شد بهتر است به پزشک مراجعه شود.

تعرق شبانه اگر با تب و سرفه و کاهش وزن ناگهانی همراه شود، نشانه‌های خطرناکی از یک بیماری است. درحقیقت این موارد میتواند نشانه رشد انواع سرطان‌ها و ایدز باشد.

بیشتربخوانید:

علت عرق کردن در خواب چیست؟

 

 

 

درمانی برای کاهش علائم آزار دهنده

پزشکان با تشخیص دلیل این حالت درمان خاصی را پیش می‌گیرند. اگر دلیل این تعرق‌ها، بیماری‌های مزمن و ویروسی بود، پزشکان با تجویز آنتی بیوتیک آن را درمان خواهند کرد.

پزشکان عمدتا بیماران خود را به تغییر عادت‌های خواب ترغیب میکنند. مثلا توصیه می‌کنند تا از پتوی ضخیم استفاده نکنند. پنجره‌ای را در اتاق خواب باز بگذارند و لباس نازک به تن کنند. هوای اتاق را با پنکه و یا کولر خنک نگه دارند. قبل از خواب قهوه و چای و غذا‌های پرادویه ننوشند و ورزش نکنند.

اگر نشانه‌های دیگری غیر از تعرق را در خود احساس کردید سریع به پزشک مراجعه کنید و راه درمانی متناسب با تشخیص بیماری خود را در پیش بگیرید.

برچسب ها: عرق کردن، سیستم ایمنی بدن تعداد بازديد: 179 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز