Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:36

27
تیر
تشنگی می تواند نشانه این 5 بیماری باشد

تشنگی می تواند نشانه این 5 بیماری باشد

تشنگی های بی دلیل می تواند نشانه ای از برخی مشکلات جسمی مانند کم خونی،دیابت و... باشد

ایسنا : احساس تشنگی در روزهای گرم تابستان موضوع غیرمعمولی نیست چرا که بدن آب بیشتری را از طریق تعریق از دست می‌دهد و نیاز بدن به مایعات نسبت به دیگر مواقع سال بیشتر می‌شود. علاوه بر این، برنامه ورزشی سنگین و مصرف غذاهای تند و چرب ‌می‌تواند میل به نوشیدن آب بیشتر در طول روز را افزایش دهد. با این حال در برخی موارد ممکن است فرد بدون هیچ دلیلی، احساس تشنگی کند که این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از وجود یک مشکل جسمی باشد. نشانه از دست دادن آب بدن در نتیجه یک بیماری با علایم دیگری همچون خستگی و تاری دید هم  همراه است. بیماری‌ها و وضعیت‌های جسمی زیر می‌توانند با تشنگی همراه باشند.

بیشتربخوانید:

10 نوشیدنی خوشمزه برای رفع تشنگی و کمبود آب بدن

 

 

 1- دیابت

زمانی‌که سلول‌های بدن به انسولین مقاوم می‌شوند، فعالیت کلیه بیشتر می‌شود تا بتواند قند اضافی را از خون خارج کند. این شرایط باعث تکرر ادرار  می شود و بدن تمایل پیدا  می کند تا میزان مایع از دست رفته را جایگزین کند. در نتیجه، احساس تشنگی بیشتر می شود و فرد تمایل دارد مایعات بیشتری نسبت به قبل بنوشد. تکرر ادرار و تشنگی بیش از حد، دو نشانه اولیه دیابت است.

2- کم‌خونی

کم‌خونی بیماری است که بر اثر آن بدن از میزان کافی گلبول قرمز برای تولید هموگلوبین برخوردار نیست. این عارضه می‌تواند به دلایل مختلفی مانند رژیم غذایی نامناسب یا خونریزی زیاد ایجاد شود. کمبود آب بدن یکی از نشانه‌های شایع کم‌خونی است و در صورت ابتلا به کم خونی شدید، این وضعیت بیشتر دیده می‌شود. سرگیجه، احساس خستگی، تعریق و موارد دیگر را هم  می‌توان از نشانه‌های دیگر این عارضه دانست.

بیشتربخوانید:

بهترین نوشیدنی ها برای رفع تشنگی در تابستان

 

 

3- هایپرکلسمی

هایپرکلسمی بیماری است که در آن سطح کلسیم بدن به میزان خطرناکی افزایش می‌یابد. این شرایط ممکن است به دلیل فعالیت بیش از حد غدد پاراتیروئید، سل یا سرطان رخ دهد. احساس تشنگی ممکن است اولین علامت هایپرکلسمی باشد. مقدار زیاد کلسیم در خون ممکن است باعث ضعیف شدن استخوان ها و ایجاد سنگ کلیه شود.

4- خشکی دهان

وقتی غدد بزاقی به اندازه کافی بزاق تولید نکند، ممکن است احساس تشنگی بیش از حد به وجود آید. همچنین ممکن است مصرف برخی داروها یا روش‌های درمانی مانند رژیم‌های درمانی سرطان یا عادت های زندگی همچون مصرف دخانیات در خشکی دهان نقش داشته باشد. دیگر علایم خشکی دهان شامل بوی بد دهان، لثه‌های حساس و مشکل در جویدن  است.

5- بارداری

بارداری نشانه‌های مختلفی دارد و احساس تشنگی یکی از آن‌هاست. در سه ماه نخست بارداری، حجم خون افزایش  می یابد که در نتیجه کلیه‌ها مجبور می‌شوند میزان مایع بیشتری تولید کنند و فرد دچار تکرر ادرار می‌شود. از دست دادن آب بدن باعث احساس تشنگی می‌شود و لازم است میزان آب از دست رفته جایگزین شود.

بیشتربخوانید:

عواملی که باعث احساس تشنگی دائمی می‌شوند

برچسب ها: دیابت، بارداری، احساس تشنگی، عطش، تشنگی تعداد بازديد: 401 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز