Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:32

30
اردیبهشت
پیک چهارم کرونا تمام شد؟

پیک چهارم کرونا تمام شد؟

امروز وزارت بهداشت اعلام کرد از پیک چهارم کرونا عبور کرده ایم ولی نگرانی‌های زیادی درباره بازگشت به اوج این بیماری با برگزاری انتخابات، به خصوص برگزاری میتینگ‌های سیاسی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروز تعداد مرگ و میرهای کرونایی نسبت به هفته های گذشته تعداد کمتری داشت که نشان از شیب نزولی کرونا در انتهای اردیبهشت ماه دارد. بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی شبانه روز گذشته ۲۳۳ بیمار کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند.

بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون دو میلیون و ۲۹۶ هزار و ۳۰۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۴۲۵ هزار و ۲۱۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۷۲۱ هزار و ۵۱۲ رسید. از دیروز تا امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۷۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۰۱ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۷۹۲ هزار و ۲۰۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۷ هزار و ۷۶۵ نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۲۷۲ هزار و ۷۱۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۱۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۱۸ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۹۸۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

یکی از بحثهای داغ کرونایی امروز، مخالفت وزارت بهداشت با برگزاری جلسات خانگی نامزدها و میتینگهای انتخاباتی آنها بود. حریرچی معاون وزیر بهداشت در برنامه تیتر یک در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر اینکه "انتخابات نزدیک شد نقشه کشور رنگ باز کرد"، گفت: بعد از اعلام کرونا در کشور، دو راهپیمایی قدس داشتیم و یک راهپیمایی ۲۲ بهمن . درست ماقبل هر سه هم روند نزولی بیماری را داشتیم، اما چون اصول بیماری نمی پذیرفت، راهپیمایی برگزار نکردیم. بنابراین این مباحث، مباحث علمی است. ما مصلحت مردم و آخرت خودمان را به دنیای کسی نخواهیم فروخت. کسی هم ما را تحت فشار نمی گذارد. این ها با معیارهای علمی استخراج می شود. هشدارهایی هم که ما پیش از این دادیم، روشن  است و بگذارند کارمان را انجام دهیم.

پیک چهارم کرونا تمام شد؟/ ترس از افزایش ابتلا به بیماری در میتینگ‌های انتخابات

حریرچی همچنین درباره انتخابات پیش رو نیز گفت: برای انتخابات شورای شهر و روستا به تفکیک تصمیم گیری شده که چه اقدامی باید صورت گیرد و این تصمیمات شنبه و شاید هم زودتر نهایی و اعلام شود. درباره نحوه حضور بر سر صندوقها تدابیری اندیشیده شده و برای میتینگ ها هم تدابیری اندیشیده شده است، ولی محدودیتهای بسیار جدی دیده شده که ضمن حفظ شور انتخاباتی، از لحاظ کرونایی هم آسیب نبیند. برنامه ریزی می شود که در برگزاری میتینگ ها رعایت درستی شود. فعلا پیشنهاد اولیه خصوصا درباره شورای شهر و روستا عدم تجمع است اما واقعیت ها را نیز خواهیم دید. برخی تجمعات به خصوص در شهرهای کوچک در خانه هاست و باید به حداقل و صفر برسد و برگزاری این تجمعات غیرقانونی خواهد شد.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: برای انتخابات ریاست جمهوری نیز تدابیر مناسبی اتخاذ شده تا شور انتخاباتی که مورد تاکید است، سعی خواهد شد از طریق فضای مجازی و رسانه ملی ایجاد شود. مثلا پیشنهاد آن است که اگر کاندیداها به استانها می روند، جلسات با تعداد اندک و رعایت پروتکلهای بهداشتی باشد ولی شبکه استانی برنامه بگذارد و جلسه پرسش و پاسخ نیز با گروه های مختلف و خبرنگاران بگذارند. بنابراین موضوع "اصل شرکت" فراهم شود ولی تجمعی که نگران کننده باشد پیش نیاید.

البته او توضیح داد چرا با وجود سراشیبی در تعداد مبتلایان، همچنان مرگ و میر در اثر این بیماری بالاست. ایرج حریرچی، معاون‌کل وزیر بهداشت، در شبکه خبر گفت : با عبور از روند فزاینده شیوع کرونا، به تازگی روند نزولی قابل توجهی در موارد سرپایی و بستری شاهدیم. با وجود این روند اما همچنان آمار فوتی ها بالاست

اخبار مربوط به واکسیناسیون هم بخش قابل توجهی از خبرهای کرونایی امروز را تشکیل می دهد. در یکی از این اخبار معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از پایان تقریبی واکسیناسیون بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: چهار مرکز در بیمارستان‌های مهدیه، امام حسین، اختر و طرفه اعلام شده که سایر بیماران خاص می‌توانند مراجعه کنند و با بررسی مدارکشان واکسیناسیون شان انجام می شود. واقعیت این است که به جز بیماران خاص، سالمندان هم نیاز به ملاحظات ویژه ای برای واکسیناسیون دارند چون طرح واکسیناسیون کرونا برای گروه‌ سنی بالای ۷۰ سال در حال اجراست؛ گروهی که به دلیل ملاحظات سنی رفت‌وآمد برایشان آسان نیست و اغلب به همراهی اعضای خانواده برای مراجعه به مراکز واکسیناسیون نیاز دارند.

البته به جز مراکز یاد شده در تهران، نشانی مراکز واکسیناسیون سراسر کشور هم با اسفتاده از اپ نشان اطلاع رسانی شدند و کاربران نقشه و مسیریاب نشان اکنون می‌توانند به آدرس دقیق ۵۶۵ مرکز واکسیناسیون کرونا در سطح کل کشور دسترسی داشته باشند.

پیک چهارم کرونا تمام شد؟/ ترس از افزایش ابتلا به بیماری در میتینگ‌های انتخابات

خبر خوب واکسنی دیگر آنکه امروز رئیس جمعیت هلال احمر گفت: ۸ میلیون دز واکسن کرونا هفته نخست خردادماه توسط هلال احمر وارد کشور می‌شود. همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ‏سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا به نشانی salamat.gov.ir برای متولدین ۱۳۲۵ و قبل از آن باز شد. سالمندان می توانند در این سامانه ثبت نام کرده و در صورتی که نیاز به واکسیناسیون در خودرو دارند، از خدمات ویژه استفاده کنند. چون آنطور که رئیس مرکز بهداشت شرق تهران گفته ظرف ۴۵ دقیقه در ورزشگاه تختی ۱۲۰ خودرو برای واکسیناسیون کرونا وارد و واکسن را دریافت کردند، او گفته می توان در واکسیناسیون خودرویی سالمندان تا ساعتی ۱۵۰ نفر را واکسینه کرد. البته سالمندان باید پیش و پس از واکسیناسیون برخی از اعمال را انجام دهند که درباره آن هم اطلاعرسانی شده است.

به جز گروه های فوق، رئیس پلیس تهران بزرگ هم از آغاز واکسیناسیون کرونا در مجموعه پلیس پایتخت خبر داد و گفت: هیچ فرمانده ای واکسن دریافت نکرده و واکسیناسیون را از ماموران رده پایین و عملیاتی آغاز کرده‌ایم.

همچنین برای دانشجویان هم واکسن آماده شده است. در این باره معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت:موضوع درخواست وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد برای واکسیناسیون دانشجویان به عنوان گروه پر اولویت درحال بررسی بوده و بزودی درستاد مقابله با کرونا بحث می شود.

در یک بخشنامه هم معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اعلام کرد: تبلیغ و اجرای تور با وعده واکسن کرونا فاقد وجاهت قانونی بوده و مطابق مقررات با آن برخورد خواهد شد.

برچسب ها: ویروس کرونا، واکسن کرونا، موج چهارم کرونا تعداد بازديد: 293 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز