تحریریه زندگی آنلاین : متخصص اعصاب وروان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزایش مشکلات زمینهای در مردان نظیر فشارخون، بیماری کبد، سل وتمایل بیشتر مردان نسبت به مصرف سیگار را یکی دیگر از علل مرگ و میر بالادر این جنس ذکر کرد.
به گزارش دنیای سلامت و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر میترا صفا گزارشی از بستری شدگان با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ارائه داد و اظهار کرد: آمارها از تاریخ 1/12/98 تا 7/7/99 نشان میدهد تعداد مبتلایان و مردان بستری در این بیمارستان تقریباً دوبرابر خانم هاهستند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع مراجعه کنندگان به بیمارستان مسیح دانشوری ۶۳ درصد را مردان و ۳۷ درصد را زنان تشکیل میدهند.
این متخصص اعصاب و روان ادامه داد: میانگین سنی بیماران بستری نیز حدود ۵۰ سال گزارش شده است.
وی میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به کرونا در مردان را دوبرابر زنان عنوان کرد و توضیح داد: گزارش آمار مرگ و میر در سایر کشورها بر اثر کرونا نیز گواه این موضوع است که مردان در برابر کووید ۱۹ ضعیفترند به طورمثال در نیویورک مردان دوبرابر زنان، چین بیش از ۷۰ درصد و در اروپا ۶۳ درصد مرگ و میرها مربوط به مردان گزارش شده.
دکتر صفا یکی از احتمالات مقاومتر بودن سیستم ایمنی زنان در مقایسه با مردان را وجود آنزیمهای ACE2 در مردان ذکر کرد و گفت: این آنزیم باعث میشود وقتی فرد مبتلا به کرونا میشود بافت ریه سریعتر آلوده شود.
وی در ادامه وجود استروژن در زنان را یکی از علل مقاومتر شدن سیستم ایمنی در برابر کرونا ذکر کرد و ادامه داد: کروموزوم X اضافه در بدن زنان نیز یکی از علل مقاومتر شدن سیستم ایمنی بدن زنان در مقایسه با مردان است.
بیشتربخوانید:
چرا احتمال فوت مردان بر اثر کرونا دو برابر زنان است؟
متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزایش مشکلات زمینهای در مردان نظیر فشارخون، بیماری کبد، سل و تمایل بیشتر مردان نسبت به مصرف سیگار را یکی دیگر از علل مرگ و میر بالادر این جنس ذکر کرد.
وی از افزایش شمار بیماران با حال وخیم بر اثر ابتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد و افزود: مردان حدود دوبرابر بیشتر از خانمها دوره حاد این بیماری را طی میکنند.
دکتر صفا در مورد میانگین طول زمان بستری دربخش آی سی یوها نیز گفت: تقریباً زمان بستری بین زنان و مردان برابر است.
وی در بخش دیگری با بیان این که ۵۹ درصد پرستاران مبتلایان به کرونا در این بیمارستان خانمها هستند خاطرنشان کرد: شدت نگرانی، اضطراب و افسردگی پرستاران زن نسبت به ابتلا اعضا خانواده به کرونا دوبرابر آقایان است.
این متخصص اعصاب و روان با اشاره به این که شدت افسردگی در پرستارانی که خانواده آنها مبتلا به کرونا بودهاند بیشتر از پرستارانی بود که خودشان مبتلا به کرونا شدهاند، عنوان کرد: درواقع نگرانی خانمهای پرستار زمانی مبتلا به کرونا میشوند به مراتب کمتر از زمانیست که یکی از اعضا خانواده مبتلاست.
وی در ادامه توجه به سلامت روح و روان بانوان را ضروری ذکر کرد و اهمیت اختصاص یک روز در تقویم جهانی با نام روز سلامت روان بانوان را یادآور شد.
بیشتربخوانید:
چرا مردها سختتر کرونا میگیرند؟