باید توجه داشت که سرعت نوشیدن چای و نه میزان مصرف آن در بروز سرطان مری نقش دارد. تاکنون ارتباطی بین مقدار چای مصرفی و خطر سرطان مری دیده نشده است. نوشیدن یک فنجان چای در ظرف مدتی کمتر از دو دقیقه پس از ریختن آن، خطر سرطان مری را در مقایسه با چایی که ۴ تا ۵ دقیقه پس از ریختن نوشیده میشود، پنج برابر افزایش میدهد.
پژوهشگران امیدوارند این یافتهها به درک این که چرا در میان بعضی از جوامع غیر اروپایی، خطر مبتلا شدن به سرطان مری بیشتر است، کمک کند: «نوشیدن چای بخشی از بسیاری فرهنگ هاست. این تحقیقات مسلما نشان نمیدهد که صرفا نوشیدن چای بد است، بلکه این تحقیقات فراهم آورنده شواهد بیشتری در این باره است که خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنیهای داغ به طور منظم، میتواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.»
اولیور چایلدز، سخنگوی مطالعات سرطان در بریتانیا، با بیان این مطلب میگوید: در شمال ایران مردم به صورت عادت روزانه، چای بسیار داغ مینوشند. ما بریتانیاییها هم عادت به نوشیدن چای داریم، ولی معمولا آن را با افزودن کمی شیر سرد مینوشیم که در نتیجه چای آن قدر داغ نیست که خطر سرطان مری را افزایش دهد.
بیشتربخوانید:
فواید خوردن چای سیاه برای سلامتی
از خواص شگفت انگیز چای سیاه چه میدانید؟
برای کاهش استرسهای روزمره چای بنوشید