Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:34

23
تیر
چرا در هوای گرم عصبانی می شویم؟

چرا در هوای گرم عصبانی می شویم؟

اکنون که فصل تابستان فرارسیده، تقریبا همه ما در هر کجای کشور که باشیم، گرمای هوا را حس کرده و تابش مستقیم خورشید می‌تواند برایمان آزار دهنده و کلافه کننده باشد.

 احتمالا شما هم تجربه عصبی شدن در گرما را داشته اید. اما آیا تاکنون فکر کرده اید که چرا دمای زیاد هوا موجب عصبانیت می‌شود؟

دانشمندان به تازگی سه مقاله مجزا را در مجله روانشناسی اجتماعی منتشر کرده اند که هر سه آن‌ها یک نتیجه واحد داشته است:

دمای هوا در تابستان نه تنها سبب تحریک سیستم عصبی انسان‌ها می‌شود، بلکه بقیه رویداد‌های زندگی را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث عصبی شدن افراد می‌شود.

این ادعا در نتیجه چندین تحقیقی صورتی گرفته که به ترتیب در ادامه برایتان شرح خواهیم داد.
محققان ابتدا اطلاعات به دست آمده از مطالعات سال ۲۰۱۰ میلادی که در مراکز خرید روسیه در طول روز‌های گرم تابستان به دست آمده بود را مورد بررسی قرار دادند. از آن جا که هیچ کدام از فروشگاه‌ها سیستم سرمایشی ندارند، دانشمندان می‌خواستند بینند که آیا گرمای هوا روی رفتار مردم تاثیری خواهد گذاشت یا خیر.

بدون شک، فروشنده‌ها بیشتر از همه گرما را حس می‌کردند. در بررسی‌ها مشخص شد که آن ها، در روز‌های گرم تابستان ۵۹ درصد کمتر از دیگر ایام سال به کمک مشتری‌ها رفته و سعی در فروش بهتر محصولات داشتند. به این مفهوم که نزدیک به ۶۰ درصد، کمتر از دیگر اوقات، کالایی را به مشتری پیشنهاد داده یا وی را به خرید بیشتر ترغیب می‌کردند.

در تحقیقات بعدی، دانشمندان از ۱۶۰ داوطلب خواستند تا به یک پرسشنامه ساده پاسخ دهند. این در حالی بود که از نیمی از شرکت کننده‌ها درخواست شده بود تا فرض کنند در یک فضای بسیار گرم که چندان راحت نیست، حضور دارند. نیم دیگر شرکت کننده‌ها نیز به همان روال عادی و بدون هیچ دستورالعملی تست‌ها را پاسخ دادند.

پس از اتمام آزمایش، به همه شرکت کننده‌ها یک بررسی اختیاری در مورد تجربه شان پیشنهاد شد. نکته جالب اینجا بود که، افرادی که محیط گرم و طاقت فرسا را در ذهن خود تصویرسازی کرده بودند، ۳۰ درصد کمتر از بقیه به این موضوع علاقه و توجه نشان دادند. همچنین آن‌ها احساس خستگی بیشتر و خوشحالی کمتری نیز داشتند.

در آخرین تحقیق، تعدادی از دانشجویان را در کلاس مشترک مدیریت سازمانی قرار دادند، اما در دو بخش مجزا: یک کلاس فشرده با دمای هوای ۲۶٫۶ درجه سانتی گراد و دیگری با کولر و مجهز به سیستم خنک کننده.

۳۵ درصد از دانشجویان حاضر در کلاسی که دارای سیستم تهویه هوا بودند، به پرسشنامه اختیاری پاسخ دادند. اما از افراد حاضر در کلاس گرم و مملو از جمعیت فقط ۶ نفر حاضر به انجام آزمایشِ اختیاری شدند.

نتیجه این تحقیقات این بود که دمای هوا روی بخش‌هایی که واکنش‌های رفتاری احساسی ما شکل می‌گیرد، تاثیر می‌گذارد. بنابراین، اشخاص در محیط‌های ناراحت و گرم، کمتر به اطرافیان کمک می‌کنند و کنترل کمتری هم روی اعصاب خود دارند.

در آخر هم بد نیست بدانید که گرمای هوا می‌تواند باعث ایجاد مشکلات دیابتی نیز بشود.

 

منبع:روزیاتو

بیشتر بخوانید:

نوشیدن آب یخ چه خطراتی برای بدن دارد؟

گرمازدگی و راه های پیشگیری از آن

بیماری های خطرناکی که تابستان به سراغتان می آید

برچسب ها: روانشناسی، تابستان، گرما، گرمازدگی، عصبانیت، دمای هوا تعداد بازديد: 423 تعداد نظرات: 1

نظرات

  • در هوای گرم چنوب در حال حاضر باغبانان در فضای سبز بدترین وضعیت را دارند حتی کارگران ساختمانی ... افرادی که کار نکنند دستمزد هم نمی گیرند که این خود مزید بر مصیبت است . قبل از ساعت نه ...بدو بدو باید آذوقه روز را با خرید از بازار تهیه کنند و بعد از این ساعت مگر کاری ضروری پیش بیاد ک از خانه خارج شوند در غیر اینصورت باید در خانه بمانند . بیشتر مادران و خانم های بالای هفتاد و پنج ببالا ازین وضع کمتر شکایت دارند و چندان دلخوش هوای سرد کولر نیستند بخاطر پا درد و استخوان دردی که آنرا سافر می کنند .

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز