تحریریه پزشك امروز
استفاده از امواج مغناطیسی در درمان سرطان
سرطان را میتوان از این پس سوزاند زیرا دانشمندان دانشگاه کالج لندن موفق به ابداع شیوهای شدهاند که در آن از پالسهای مغناطیسی در نابودی تومورهای سرطانی استفاده میشود. دانشمندان دریافتهاند میتوانند سلولهای سرطانی را با استفاده از ذرات کوچک مغناطیسی محاصره کرده و با ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف این ذرات موجب داغ شدن آنها و در نهایت سوختن سلولهای سرطانی شوند.
آزمایشهای این شیوه بر روی موشها نشان داده که حرارت ذرات اکسیدآهن را میتوان تا 6 درجه بالاتر از درجه بدن جاندار افزایش داد و این همان درجه حرارتی است که منجر به مرگ سلولها خواهد شد. محققان امیدوارند با استفاده از این شیوه بتوانند تومورهای سرطانی را در بدن هدف گرفته و بدون آسیب رساندن به نسوج سالمی که در اطراف سلولهای بیمار قرار دارند، تومورها را با استفاده از حرارت از بین ببرند و به این شکل آثار جانبی درمانهای رایجی مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی را در روند درمان سرطان کاهش دهند.
به گفته دانشمندان میتوان این ذرات آهنی را با استفاده از سلولهای بنیادین برگرفته از مغز استخوان فرد بیمار به داخل تومورها هدایت کرده و در آنجا با ایجاد حرارت منجر به مرگ تومورها شد. سام جینزاز دانشگاه کالج لندن میگوید در صورتی که حرارت این ذرات را تا 43 درجه افزایش دهیم، سلولهای سرطانی شروع به مردن میکنند زیرا حرارت عادی بدن انسان 37 درجه است و 43 درجه میتواند برای مرگ سلولهای سرطانی درجه حرارت مناسبی باشد.
دانشمندان همچنین ابزاری را به منظور شلیک امواج مغناطیسی متمرکز ابداع کردهاند که منجر به ارتعاش شدید ذرات آهنی و در نهایت ایجاد گرما میشود. امید میرود با استفاده از این شیوه جدید بتوان به مبارزه با بیماری سرطان ریه پرداخت.
كشف پروتئینی كه سرطان پروستات را كنترل میكند
دانشمندان به تازگی پروتئینی كشف كردهاند كه قادر به كنترل سرطان پروستات است. دانشمندان آمریكایی موفق به شناسایی پروتئینی شدند كه در تبدیل سلولهای سالم به سلولهای سرطان پروستات نقش اساسی دارند. محققان دانشگاه كالیفرنیا، لسآنجلس در گزارش خود آوردهاند پروتئین «Bmi-1» میتواند نقش مهمی در كنترل پیشرفت بیماری سرطان پروستات داشته باشد.
این تحقیقات توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه كالیفرنیا، لسآنجلس «UCLA» روی حیوانات آزمایش شده است. اون ویت، دبیر مركز تحقیقات سلول بنیادی دانشگاه «UCLA» گفت: این پروتئین نقش بسیار مهمی در ایجاد این بیماری و همچنین پیشرفت سرطان پروستات دارد. وی افزود: با شناخت بیشتر این پروتئین ما روش جدیدی برای مقابله با پیشرفت سرطان پروستات پیدا كردیم كه با استفاده از این روش میتوانیم سرعت پیشرفت این بیماری را كاهش دهیم.
کلیه مصنوعی ابداع شد
یک دانشمند هندی یک کلیه مصنوعی را ایجاد کرده است که میتواند به ارگانیسم پیوند زده شود و بدون باتری تا 10 سال عمل کند. شوو روی، دانشمند هندی که در دانشگاه کالیفرنیا کار میکند این کلیه مصنوعی را ابداع کرده است.این کلیه قابل پیوند تاکنون در لابراتوار و بر روی پستانداران کوچک آزمایش شده است.
این اندام مصنوعی با استفاده از میکرودستگاههای پزشکی زیستی ساخته شده و اکنون درخواست آزمایش فاز 1 بالینی بر روی انسان را ارایه کرده است. این کلیه، دستگاهی به بزرگی یک فنجان قهوه است که میتواند عملکردهای اصلی مثل فیلترکردن مواد سمی، تنظیم فشار خون و تولید ویتامین D را انجام دهد. این دستگاه در تفاوت با «پیس میکرها» بدون باتری عمل میکند و میتواند حداقل تا 10 سال به عملکرد خود ادامه دهد.
به گفته این محقق، کلیه مصنوعی با سایر بافتها تماس نزدیک برقرار نمی کند و در آن خطر رد پیوند وجود ندارد. درصورتی که این کلیه با موفقیت از آزمایشات عبور کند یک اختراع مفید برای میلیونها بیماری خواهد بود که زندگی آنها به دیالیز وابسته است.
تولید نانوذرات ضدسرطان به كمك دارچین!
تیم تحقیقاتی دانشگاه «میسوری» روشی كشف كرده كه میتواند تقریبا جایگزین تمام مواد شیمیایی لازم برای ساخت نانو ذرات طلایی باشد و آن چیزی نیست جز دارچین! نانو ذرات طلایی از تكههای كوچك طلا كه با چشم غیرمسلح قابل دید نیستند، ساخته شده و در محصولات بهداشتی، الكترونیكی و همچنین به عنوان داروی مبارزه با سرطان مورد استفاده است.
اما با وجود تمام نكات مثبت آن، پروسه تهیه نانو ذرات نیازمند استفاده از مواد شیمیایی مرگبار و بسیار خطرناك است. در مطالعات اخیر، محققان املاح طلا را با دارچین در آب مخلوط كرده و تركیب نانو ذرات به دست آوردند. پروسه جدید از هیچ گونه برق یا عوامل مرگبار استفاده نمیكند. محققان در هنگام آزمایش دریافتند كه دارچین در زمان ایجاد نانو ذرات مواد شیمیایی فعال از خود آزاد میكند. هنگامیكه این مواد شیمیایی موسوم به فتوكمیكال با نانوذرات طلایی تركیب میشوند، خاصیت درمانی برای سرطان پیدا میكنند.