به قلم : دکتر یلدا عطارزاده ، متخصص پوست، مو و زیبایی
تحریریه زندگی آنلاین : برداشتن خال با لیزر، یک از روشهای بسیار موثر برای حذف و از بین بردن خالها است. در این روش از لیزر برای برداشتن و از بین بردن انواع خالها و بهبود ظاهر پوست استفاده میشود. اگر شما هم بر روی پوست خود خال دارید، میتوانید از این شیوه برای از بین بردن آن استفاده کنید. داشتن خال در برخی از نقاط بدن علاوه بر اینکه از زیبایی و جذابیت فرد می کاهد، در روند زندگی وی نیز اختلال به وجود می آورد. ما در این مقاله، پیرامون برداشتن و حذف خال با لیزر صحبت میکنیم.
برداشتن خال با لیزر چیست؟
برداشتن خال با لیزر یک روش درمانی است که با استفاده از نور لیزر خالها، لکههای پوستی و نقاط تیره از روی پوست حذف میشود. در این شیوه، از دستگاه لیزر با قدرت و طول موج خاص برای از بین بردن خالها استفاده میشود. به این صورت که نور لیزر بر روی خال تابانده میشود تا آن را از بین ببرد.
نور لیزر با دقت و کنترل شده بر روی پوست تابیده میشود و با اثری که بر روی رنگدانهها میگذارد، موجب از بین رفتن خال و لکهها میگردد. به این ترتیب خالها برداشته میشوند. برداشتن خال با لیزر توسط پزشکان متخصص پوست و مو انجام میشود.
بیشتربخوانید:
برداشت خال با جراحی بهتر است یا لیزر؟
تعداد جلسات درمانی برداشتن خال با لیزر به چه مواردی بستگی دارد؟
- اندازه و عمق خال: اندازه و عمق خال یکی از مواردی است که تعداد جلسات درمانی را مشخص میکند. خالهایی با سایز بزرگ و عمق زیاد نیاز به تعداد جلسات بیشتری برای از بین برداشته شدن دارند.
- نوع پوست: نوع پوست بیمار، یکی دیگر از عوامل موثر بر تعداد جلسات درمانی است. نوع پوست و واکنش آن به لیزر بر روی تعداد جلسات مورد نیاز برای از بین رفتن خال بسیار موثر است. پوستهای تیره نیاز به جلسات بیشتری برای درمان و بهبودی کامل دارند.
- نوع مشکل پوستی: نوع مشکل پوستی، عامل دیگری است که بر تعداد جلسات درمانی موثر است. ممکن است، بعضی از مشکلات پوستی مانند خالها و لکههای پوستی عمیق و نقاط تیره، نیاز به جلسات مکرر برای حذف کامل داشته باشند.
- زمان واکنش پوست: اینکه چه مدت زمانی طول میکشد تا واکنش مناسب نشان بدهد، یکی دیگر از عوامل موثر و تاثیرگذار بر تعداد جلسات درمانی مورد نیاز است. ممکن است، پوست برای بهبود یافتن نیاز به زمان بیشتری داشته باشد. برخی از جلسات درمانی با فواصل زمانی مشخص انجام میشود تا به پوست فرصت داده شود تا بهبود پیدا کند.
- هدف درمان: متناسب با هدف درمان، ممکن است نیاز به جلسات بیشتری برای رسیدن به نتیجه مورد نظر وجود داشته باشد. برای مثال، اگر هدف از درمان حذف خالها و بهبود ظاهر پوست و صافی آن است، ممکن است نیاز به جلسات بیشتری برای دستیابی به نتایج مطلوب داشته باشید.
- نکته: در کل، تعداد جلسات درمانی برای هر فرد باید توسط پزشک متخصص و با تجویز او مشخص میشود. یکی از بهترین پزشکانی که در برداشتن خال با لیزر در اصفهان سالها مشغول به فعالیت است، دکتر یلدا عطارزاده است. دکتر عطارزاده در زمینههایی دیگری همچون مزوتراپی، تزریق بوتاکس، بلفاروپلاستی و… به ارائه خدمات میپردازد.
مزیتهای برداشتن خال با لیزر چیست؟
برداشتن خال با لیزر دارای مزیتهای متعددی است که در این بخش به بیان مهمترین آنها میپردازثیم:
- عدم نیاز به جراحی: در بیشتر موارد، برداشتن و از بین بردن خال با لیزر یک روش غیرتهاجمی و بدون نیاز به برش یا جراحی است. در این روش، جراحی، زخمها و زمان بهبود طولانی حذف میشوند.
- زمان بهبود کوتاه: برداشتن خال با لیزر، در مقایسه با روشهای دیگر، سریعتر بهبود پیدا میکند. در واقع، در این روش زمان لازم برای رسیدن به نتیجه مطلوب در برداشتن خال با لیزر کاهش مییابد.
- کمترین عوارض جانبی: برداشتن خال با لیزر همراه با عوارض جانبی کمتری نسبت به روشهای دیگر است.
- کنترل دقیق: با استفاده از روش برداشتن خال با لیزر، میتوان به صورت دقیق عمق، قدرت و محلی که بر روی خال باید متمرکز شد را تنظیم نمود.
- کارایی بالا: دستگاههایی که برای برداشتن خال با لیزر استفاد میشوند، از دقت و قدرت بالایی برخوردار هستند. این دستگاههای لیزر میتوانند به طور مستقیم و هدفمند بر روی ناحیه مورد نظر تمرکز کنند و خال را به طور از بین ببرند.
داشتن خال بر روی پوست بسیار رایج است. احتمال اینکه بر روی پوست صورت و بدن شما بیش از یک خال وجود داشته باشد، زیاد است. اغلب افراد 10 الی 40 عدد خال بر روی بدن خود دارند.
خال هایی که بر روی نواحی مختلف بدن و یا صورت قرار دارد انواع مختلفی دارد دو دسته اصلی این خال ها از نظر زمان پیدایش شامل خال های مادر زادی و خال هی اکتسابی می شود. انواع خال عبارت است از:
خال گوشتی
خال جانکشال
خال مرکب
خال دیسپلاستیک
خال هاله دار
خال آبی
بیشتربخوانید:
کدام نوع خال ها خطرناک هستند؟
در چه صورت باید خال را برداریم؟
بیش تر خال های روی بدن خوش خیم بوده و لزومی به نگرانی در مورد آنها نیست. بنابراین در صورتیکه خال های روی بدن شما را آزار نمی دهند، احتیاجی به برداشتن آنها نیست. اما اگر این خال ها اعتماد به نفس شما را کاهش داده و یا زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار داده اند، بهتر است برداشته شوند.
همچنین در صورتیکه خال شما با تغییر رنگ و یا اندازه مواجه شود، می بایست در اولین فرصت به متخصص پوست مراجعه نمایید. زیرا هر گونه تغییر در اندازه، سایز و رنگ خال ممکن است نشان از سرطان پوست باشد.
مراقبتهای لازم پس ازبرداشتن خال با لیزر
پس از برداشتن خال با لیزر، این مراقبتها را انجام دهید:
تمیز نگه داشتن نواحی لیزر شده: بعد از برداشت خال با لیزر، میتوانید منطقه درمانی را با آب گرم و یک محلول ضدعفونی کننده ملایم شستشو دهید. به منظور جلوگیری از عفونت، ممکن است پزشک شما یک کرم ضدعفونی را توصیه کند.
استفاده از ضدعفونیکنندههای موضعی: در صورت لزوم پزشک، ضدعفونیکنندههای موضعی مانند کرمها را برای شما تجویز میکند. در این صورت، باید به طور مرتب از آنها استفاده کنید تا هر چه سریعتر بهبود پیدا کند.
برداشتن خال با دستگاه RF چگونه انجام می شود؟
خوشبختانه برای برداشتن خال با لیزر تکنیک های جدیدی به وجود آمده است. یکی از این تکنیک های موثر، برداشتن خال با دستگاه RF یا جراحی رادیوفرکوئنسی است. این روش بدون باقی گذاشتن اسکار بر روی پوست و ریکاوری سریع، بیش ترین بازدهی را بر روی ضایعات پوستی شما دارد.
برداشتن خال با دستگاه RF قابلیت استفاده در تمام نقاط بدن را داشته و برای تمام سنین از جمله کودکان مناسب می باشد. برداشتن خال معمولاً یک جلسه زمان می برد. این روش تنها در مطب پزشک متخصص پوست و مو قابل انجام می باشد.
عوارض برداشتن خال با لیزر چیست؟
خوشبختانه برداشتن خال به روشهای بیان شده عوارض خاصی ندارد. عموما عوارض جانبی که بر جای می گذارد خطرناک نیست و طی چند روز بهبود مییابد. این عوارض شامل اسکار به جا مانده، قرمزی، گاهی تورم و خارش است. برای پیشگیری از این موارد، پزشک پماد و کرم های مخصوص تجویز می نماید.
نتیجه گیری
برداشتن خال با لیزر، یکی از روشهای موثر و پر کاربرد برای برداشتن خال از نواحی مختلف بدن است. در این شیوه، به صورت دقیق و هدفمند انواع خالهای موجود بر روی پوست و بدن برداشته میشوند. استفاده از این روش، میتواند به نتایج قابل توجهی در بهبود ظاهر پوست و از بین بردن خالها منجر شود.