به قلم : دکتر یلدا عطارزاده ؛ متخصص بیماریهای پوست ،مو،زیبایی و لیزر
تحریریه زندگی آنلاین : میکرونیدلینگ یک تکنیک درمانی برای بازسازی پوست صورت به وسیله سوزن های کوچک است. هدف از انجام میکرونیدلینگ کلاژن سازی، یکدست کردن رنگدانه ها ، افزایش استحکام، لطافت و نرمی پوست می باشد. اگر می خواهید همه چیز را در مورد جدیدترین متد جوانسازی پوست بدانید، با ما در این مقاله همراه باشید. میکرونیدلینگ غالباً برای درمان افرادی که دارای جوش فعال هستند یا در دوران بارداری به سر می برند، توصیه نمی گردد. بنابراین بهتر است ابتدا علت جوش و آکنه های مراجعه کننده توسط متخصص پوست و مو بررسی و روند درمانی تکمیل شود، سپس به منظور از بین بردن جای اسکارهای پوستی از روش میکرونیدلینگ کمک گرفته شود. ممکن است تا چند روز پس از انجام میکرونیدلینگ تورم و قرمزی بر روی پوست شما باقی بماند. اما نیازی به نگرانی نبوده و شما می توانید با استفاده از کمپرس یخ این مشکل را به راحتی برطرف نمایید.
میکرونیدلینگ چیست؟
دستگاه میکرونیدلینگ یک محصول درمانی و زیبایی است که به کلاژن سازی پوست کمک می نماید. این روش به وسیله یک پروسه خاص سلول های پوستی را تحریک به کلاژن سازی می نماید. از میکرونیدلینگ برای کاهش اسکارها و ترک های پوستی نیز استفاده می شود. میکرونیدلینگ برای درمان مشکلات شدید پوستی همچون چین و چروک های عمیق و لکه های پوستی که بر اثر قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید به وجو می آیند، به کار می رود. میکرونیدلینگ می تواند همراه با درمان های دیگر پوستی همچون مزوتراپی انجام پذیرد. تلفیق این دو روش با یکدیگر می تواند نتیجه بهتری بر روی پوست ایجاد نماید.
تکنیک میکرونیدلینگ چیست؟
تکنیک میکرونیدلینگ به تزریق یک ماده فعال خاص به پوست بستگی ندارد؛ اما قسمت فعال که به پوست کمک می کند، خود سوزن ها هستند که باعث تحریک فعالیت ساختاری پوست می شوند. این روش به درمان پوست از جمله مشکل جای جوش کمک می کند.
اگرچه این یک فرآیند بدون درد است؛ اما برخی از افراد در طی آن احساس راحتی نمی کنند. بنابراین از یک بی حسی موضعی استفاده می شود و احساس را در ناحیه مورد نیاز کاهش می دهد تا پزشک بتواند کار خود را انجام دهد. ابزاری که در این تکنیک استفاده می شود، معمولا استوانه ای است و شبیه یک برس کوچک است که با سوزن های کوچک زیادی پر شده است. طول آن ها بین 0.2 تا 3 میلی متر است و دارای دسته ای است که پزشک در دست گرفته و سپس شروع به عبور از جلو و عقب بر روی پوست می کند.
ایده میکرونیدلینگ به کاشت تمام آن سوزن ها در لایه اول پوست بستگی دارد؛ بنابراین پوست با ایجاد آسیب دچار توهم می شود. بر اساس آن باید تمام سلول های ناحیه ای که ماساژ داده شده را فعال کند. ابزاری برای تولید سلول های جدید با مقادیر زیاد کلاژن که به تجدید حیات سلول ها کمک می کند و به آن ها سلامتی، انعطاف پذیری و درخشندگی می بخشد.
استفاده از تکنیک میکرونیدلینگ
این روش برای حل بسیاری از مشکلات پوستی استفاده می شود، به عنوان مثال:
آثار بخیه، زخم و جراحی را به حداقل برسانید.
درمان ترک های پوستی ناشی از وزن و اندازه بیش از حد یا حاملگی
برطرف کردن جای جوش
درمان آثار آفتاب سوختگی بر روی پوست و لکه های رنگی
روشی موثر برای از بین بردن سلولیت در هر نقطه از بدن، مانند شکم و ران
کاهش اندازه اسکار باقی مانده پس از سوختگی و اسکار آکن.
چین و چروک ها را از برخی نقاطی که استفاده از آن ها دشوار است، حذف کنید؛ مانند چین و چروک های دور چشم و لب
کاهش منافذ بزرگ پوست که گاهی به نظر می رسد پر از سوراخ های کوچک است.
مزایای میکرونیدلینگ
با اینکه میکرونیدلینگ یکی از تکنیک های نو پای جوانسازی پوست می باشد، اما با توجه به مزایایی که نسبت به سایر روش ها دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است. در ذیل به برخی از مزایای این روش می پردازیم:
میکرونیدلینگ به منظور احیای پوست های آسیب دیده به وسیله آکنه، زخم و افزایش سن کاربرد دارد. شما می توانید با تکنیک میکرونیدلینگ پوست خود را روشن تر و مستکم تر نمایید.
میکرونیدلینگ نسبت به لایه بردارهای شیمیایی و گیاهی بسیار موثر تر است.
میکرونیدلینگ معمولاً به منظور درمان اسکار، کاهش چین و چروک و لکه های بزرگ پوستی توسط پزشک متخصص پوست و مو استفاده می شود. این روش درمانی بدون نیاز به دوره نقاحت بوده و نسبت به سایر روش های درمانی دارای کم ترین عوارض می باشد.
مدت زمان انجام میکرونیدلینگ بسیار کوتاه بوده و با احتساب زمان آماده سازی در کم تر از 2 ساعت قابل انجام است.
در سایر تکنیک های زیبایی شما احتیاج به بیهوشی و یا انجام جراحی پلاستیک دارید. اما تکنیک میکرونیدلینگ علاوه بر کم عارضه بودن، می تواند در کلینیک های معتبر پوست و مو و توسط پزشک متخصص پوست و مو انجام گیرد.
شما می توانید با دنبال کردن روند درمانی تنها در مدت 4 جلسه به نتیجه نهایی و مطلوب دست پیدا کنید.
میکرونیدلینگ برای چه افرادی مناسب است؟
میکرونیدلینگ برای افرادی با شرایط جسمانی سالم و اشخاصی که تصمیم به از بین بردن مشکلات پوستی خو دارند توصیه می شود. همچنین برای آندسته از بیمارانی که تمامی راه های درمانی مانند پلینگ صورت را امتحان و به نتیجه مطلوب نرسیده اند، میکرونیدلینگ بهترین روش درمانی است.
در صورتیکه در شرایط ذیل قرار دارید، ممکن است انجام میکرونیدلینگ برای شما مناسب نباشد:
در دوران حاملگی میکرونیدلینگ معمولاً پیشنهاد نمی شود.
داشتن مشکلات جدی پوستی مانند اگزما
زخم باز
اسکارهای بسیار قدیمی
درمان جای جوش با روش میکرونیدلینگ
آیا تاکنون به درمان جای جوش با روش میکرونیدلینگ فکر کرده اید؟ زیباسازی پوست یکی از مواردی است که نیاز به توسعه مداوم دارد؛ زیرا همه انسان ها در مقاطعی از زندگی خود به دلیل شرایط محیطی دچار مشکلاتی مانند گرما، سرما، رطوبت، خشکی، بی توجهی یا حتی پیری طبیعی می شوند. این عوامل بر لایه های پوست تأثیر می گذارد و طراوت آن را کاهش می دهد و مشکلاتی مانند جای جوش، چین و چروک و افتادگی در پوست ایجاد می شود. امروزه یکی از راه حل های مدرن برای حل مشکل جای جوش تکنیک طب سوزنی یا میکرونیدلینگ است.
عوارض میکرونیدلینگ
همانند تمام روش های درمانی میکرونیدلینگ نیز دارای عوارض بسیار اندکی می باشد. شایع ترین عارضه میکرونیدلینگ تورم و قرمزی پوست بعد از انجام این تکنیک می باشد. در صورتیکه میکرونیدلینگ در کلینیک های غیر معتبر انجام شود، می تواند عوارض ذیل را در پی داشته باشد:
خونریزی
سوزش
عفونت
لایه برداری شدید
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ بر خلاف جراحی های پلاستیک زمان ریکاوری کوتاهی دارد. در برخی افراد میکرونیدلینگ بدون عارضه بوده و نیازی به زمان ریکاوری نمی باشد. قرمزی و تورم در چند روز اول پس از انجام میکرونیدلینگ طبیعی است. این عارضه واکنش طبیعی بدن نسبت به سوزن های ریزی می باشد که درطول پروسه به داخل پوست وارد می شود. شما می توانید بلافاصله بعد از انجام میکرونیدلینگ به محل کار یا تحصیل خود بازگردید. پوست شما ممکن است نسبت به تابش نور خورشید حساس شود. بنابراین در طول روز از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.
میکرونیدلینگ در چه مواردی توصیه نمی شود
گاهی اوقات مشکلات پوستی موجود، آسیب پوستی یا بیماری ها می توانند عوارض جانبی جدی تری را پس از استفاده از ابزار طب سوزنی ایجاد کنند. بنابراین، اگر یکی از شرایط زیر را دارید، این روش توصیه نمی شود:
اگزما
مشکلات انعقاد خون
تومورهای بدخیم پوست
عفونت های پوستی فعال
خال یا زگیل روی پوست
مناطق آفتاب سوخته، زخم های باز یا سایر مناطق حساس
کسانی که از دیابت، سرطان پوست و صرع رنج می برند.
نتایج مورد انتظار پس از میکرو سوزن
پس از این تکنیک، بیماری که جای جوش در صورت خود دارد، می تواند تفاوت ناحیه ای را که تحت عمل قرار گرفته است، مشاهده کند. در واقع ظاهر کلی صورت جوان تر می شود. نتایج درمان جای جوش به شرط رعایت برنامه درمان به تدریج ظاهر می شوند. بدون شک، همه این نتایج منجر به احساس جوانی دائمی و اعتماد به نفس می شود.