Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:57

10
اردیبهشت
توصیه‌های پزشکی در رنگ‌کردن موها

توصیه‌های پزشکی در رنگ‌کردن موها

رنگ کردن مو قدمتی دیرینه دارد. انسان‌ها از زمان‌های بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشته‌اند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ می‌کردند. البته این علاقه تا امروز نیز ادامه یافته است.

دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده - فوق تخصص پوست، مو و جراحی زیبایی

 

تحریریه زندگی آنلاین : رنگ کردن مو قدمتی دیرینه دارد. انسان‌ها از زمان‌های بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشته‌اند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ می‌کردند. البته این علاقه تا امروز نیز ادامه یافته است. تا چند سال پیش استفاده از رنگ موها به‌ویژه رنگ موهای شیمیایی بیشتر در بین زنان و آن‌هم برای پوشاندن موهای سفید رواج داشت، اما متأسفانه امروزه استفاده از رنگ موهای شیمیایی در بین جوانان و نوجوانان نیز شایع شده که البته می‌تواند صدمات زیادی را هم به دنبال داشته باشد.

 بیشتربخوانید:

فرمول انواع رنگساژ مو در خانه

 

 

 

به‌طور کلی می‌توان رنگ مو را به شکل زیر طبقه‌بندی کرد

رنگ موي موقت به رنگ موئي گفته مي‌شود كه فقط به‌اندازه یک‌بار شامپو زدن دوام دارد اين نوع رنگ فقط بر روي ساقه مو قرار مي‌گيرد.  رنگ موهاي نيمه موقت، يا نيمه ثابت به‌اندازه 4-6 بار شامپو زدن دوام دارند و براي پوشاندن موهاي سفيد بهتر است از اين نوع رنگ موها استفاده شود كه حاوي مواد اكسيدان ضعيف هستند اما اغلب آمونياك ندارند. اين نوع رنگ 2 - 6 هفته بر روي مو باقي مي‌ماند و به‌عنوان تقویت‌کننده رنگ طبيعي مو نيز از آن‌ها استفاده مي‌شود. اما رنگ موهاي ثابت تغييرات كلي و اساسي بر مو مي‌‌گذارند و نياز به اكسيدان و آمونياك دارند.

امروزه براي موهاي مختلف انواع متنوعي رنگ مو توليد شده است و شما مي‌توانيد با كمي دقت رنگ موی مناسب موهاي خود را بيابيد. نكتة مهم آن است كه رنگ موهای شيميايي، در صورت ناآگاهي شما از نوع رنگ، مي‌توانند مضر باشند.

 

رنگ موی موقت

اثر اين نوع رنگ به مدت 14 - 28 بار شست‌وشو با شامپو در مو باقي مي‌ماند. مولکول‌هاي اين نوع رنگ غلاف دور مو را مي‌پوشانند و به درون پوستة آن نفوذ مي‌كنند. سپس در محلي كه مولکول‌هاي رنگدانة طبيعي قرار دارند ساكن مي‌شوند. آمونياك رنگ موی موقت به‌اندازه‌اي است كه رنگدانة طبيعي را روشن يا بي‌رنگ نمي‌كند. به‌علاوه، مقدار پيروكسيد هيدروژن آن‌هم اندك است. با اين وجود، موهاي سفيد را پوشش مي‌دهد.

 بیشتر بخوانید:

رنگ کردن مو با قهوه به کمک روش‌های مختلف

آیا رنگ ابرو باید با رنگ مو هماهنگ باشد؟

 

 

 

 رنگ موی دائمی

اين نوع رنگ مو براي ايجاد تغييرات كلي در شكل ظاهري است. موهاي سياه را بور مي‌كند و بالعكس. در رنگ دائمي، از آمونياك و نيز پيروكسيد هيدروژن براي رنگ كردن مو استفاده مي‌شود. مولکول‌هاي رنگ وارد پوستة مو مي‌شوند و با شست‌وشو از بين نمي‌روند. اين محصول بر رنگدانه‌هاي مو اثر مي‌گذارد و آن‌ها را روشن‌تر مي‌كند. به همين علت است كه يك رنگ مو روي موهاي افراد مختلف به رنگ‌هاي متفاوت درمي‌آيد.

در حدود 4 - 6 هفته زمان لازم است تا رنگ از ريشة مو خارج و رنگ طبيعي مو بر روي پوست سر ظاهر شود. يافتن رنگ موی مناسب ساده نيست. انتخاب رنگ دلخواه از روي كاتالوگ رنگ فروشگاه و خريداري آن اقدامي نادرست است. رنگ مو را با توجه به رنگ طبيعي مو، رنگ چشم و پوست خود انتخاب كنيد. رنگي كه مي‌بينيد حاصل بازتاب نور از روي رنگدانه‌هاي رنگ‌شده است. بنابراين، يك رنگ يكسان روي موهاي مختلف نمودهاي متفاوتي دارد. رنگ موي طبيعي و مصنوعي در زير نور فلورسنت يا نور طبيعي آفتاب متفاوت به نظر مي‌رسند. سطح رنگ‌ها را از درجة 1 - 10 تقسيم‌بندي كرده‌اند.

 

 مضرات رنگ مو

محققان و متخصصان پوست اعلام كرده‌‌اند ميزان آلرژي و حساسيت ناشي از مصرف رنگ مو در مصرف‌كنندگان رو به افزايش است و اين رقم نسبت به چند سال گذشته، دو ‌برابر شده ‌است. بر ‌اساس بررسي‌هاي انجام شده، كاهش سن مصرف ‌كنندگان و افزايش علاقه به رنگ كردن موها از عواملي است كه باعث بروز اين مشكل (افزايش حساسيت‌هاي پوستي) می‌شود. بر اساس تحقيقاتي كه سال 1992 در ژاپن با مطالعه و بررسي سن مصرف‌كنندگان و ميزان استفاده از لوازم رنگ مو انجام شد، مشخص شد 13 درصد دختران دبيرستاني، 6 درصد زنان و 2 درصد مردان 20- 30 ساله از محصولات رنگ كردن مو استفاده مي‌كنند. اما فقط چند سال بعد، نتايج تحقيق مشابهي در سال 2001 در اين كشور، باعث تعجب و نگراني متخصصان پوست شد كه نشان می‌داد 41 درصد از دختران دبيرستاني، 85 درصد زنان و 33 درصد مردان 20 - 30 ساله از اين محصولات استفاده مي‌كنند.

تحقيق ديگري در دانمارك بر روي 4 هزار فرد بزرگسال، حكايت از آمار 18 درصدي مردان و 75 درصدي زنان مصرف كننده رنگ مو و مواد آرايشي مشابه داشت كه بيش از 5 درصد آنان تاکنون حداقل يك‌بار دچار حساسيت‌ها و ساير مشكلات پوستي شده‌اند.

نكته جالب توجه در مورد افرادي كه در اثر رنگ مو دچار حساسيت يا مشكلات ديگر می‌شوند، اين است كه فقط 15 درصد اين افراد براي معالجه به مراكز درماني مراجعه كرده‌اند.

 

اکسیدان‌ها

اكسيدان‌ها موادي هستند كه استحكام زيادي دارند و به‌عنوان كاتاليزور عمل مي‌كنند و به رنگ اجازه مي‌دهند كه به‌طور مستمر بر روي مو باقي بماند. اكسيدان‌ها قدرت‌هاي مختلف دارند.

 بیشتر بخوانید:

به چه دلیل نباید از رنگ مو زیاد استفاده کنیم؟

 

 

آنتی اکسیدان‌ها (تسریع کننده فرآیند شیمیایی) در رنگ مو

پروکسيد هيدروژن داراي استحکام زيادي می‌باشد. اين عامل کاتاليزوري است که عکس العمل شيميايي را فعال کرده و به رنگ اجازه می‌دهد تا به‌طور مستمر رنگ مو را تغيير دهد.

 

رنگ كردن مو واحتمال سرطان پوست

محققان شواهد تازه‌ای دال بر ارتباط ميان استفاده از رنگ مو با ابتلا به سرطان یافته‌اند. يک مطالعه اروپايی با حضور تقریباً 5 هزار داوطلب زن نشان داده است کسانی که به‌طور مرتب موهايشان را رنگ می‌کنند بيش از سايرين با خطر ابتلا به سرطان ليمفوما روبرو هستند. بااین‌حال کارشناسان تاکيد کردند که برخی عوامل سرطان‌زا از دهه 1970 به این‌سو از رنگ‌ها حذف شده است. بااین‌حال آن‌ها گفتند افرادی که پيش از آن دوران مرتباً در معرض رنگ مو قرار داشتند، ازجمله آرايشگران، بايد نسبت به خطرات آن آگاه باشند و بدن خود را برای اطمينان از نداشتن توده‌های نامتعارف چک کنند. سرطان‌های ليمفوما در سيستم لنفاوی روی می‌دهد. سيستم لنفاوی شبکه‌ای از رگ‌هاست که بخشی از سيستم دفاعی بدن را تشکيل می‌دهد و سلول‌های ضدعفونت به نام “ليمفوسايت” را جابجا و سلول‌های مرده را از بافت‌ها تخليه می‌کند. نويسندگان اين مقاله تحقيقی از آژانس بین‌المللی تحقيقات سرطان در فرانسه یافته‌های خود را در “کنفرانس بین‌المللی ليمفومای بدخيم” عرضه کردند.

براساس اين مطالعه، خطر ابتلا به سرطان ليمفوما در ميان زنانی که به‌طور مرتب از رنگ مو استفاده می‌کرده‌اند، در مقايسه با زنانی که پيش از سال 1980 هرگز موهايشان را رنگ نکرده بودند 20 درصد افزايش يافت. بنابه تخمین‌ها در حدود یک‌سوم زنان در اروپا و آمريکای شمالی، و همچنين 10 درصد از مردان بالای 40 سال، از نوعی رنگ مو استفاده می‌کنند. پروفسور پائولو بوفتا از محققان اين مطالعه گفت: “اطمينان بخش است که بدانيم رنگ‌هایی که در 25 سال اخير مورد استفاده بوده ظاهراً با ازدياد خطر ابتلا به سرطان‌ همراه نيست.” وی افزود: “شايد هنوز نتوان در مورد ارتباط استفاده از رنگ‌های قدیمی‌تر به برخی موارد ليمفوما نتیجه‌گیری کرد، اما اين شواهد در حال افزايش است.” وی گفت مطالعه‌ای که در نشريه انجمن پزشکی آمريکا منتشر شد نيز ارتباطی ميان ليمفوما و رنگ موهای قدیمی‌تر پيدا کرده است. بااین‌حال مطالعه تازه عليرغم نگرانی‌های قبلی، هيچگونه ارتباطی ميان رنگ مو و سرطان‌هایی چون سرطان مثانه و سينه پيدا نکرد.

 

آسیب دکلره بر مو

رنگ موی بیشتر ما ایرانی‌ها تیره است و از آنجا که تصمیم شما تبدیل آن به موهای بلوند روشن است از همین نقطه آسیب به مو شروع می‌شود. آرایشگر به شما می‌گوید برای چنین تغییر رنگی (از مشکی تیره تا بلوند روشن) مجبور است دو بار موهایتان را بی‌رنگ کند و شما هم به خاطر اینکه این تغییر را در چهره خود تجربه کنید، می‌پذیرید اما آیا می‌دانید وقتی که رنگ موها روشن می‌شود صدمه وارده به موها غیرقابل جبران است! مثلاً برای تغییر رنگ قهوه‌ای تیره به بلوند کمرنگ باید عمده رنگ مو را به وسیله بی‌رنگ کردن اولیه از بین برد که بعضی اوقات به این عمل راه‌راه کردن می‌گویند. توصیه می‌شود که هم به خاطر جلوگیری از اعمال فشار زیاد به موها و هم اطمینان شخص از نظر رسیدن به رنگ مطلوب، این عمل در چند مرحله انجام شود. معمولاً با استفاده از روش کلاه پلاستیکی مخصوص و بیرون کشیدن دسته‌‌های کوچک مو از سوراخ‌های کلاه و بی‌رنگ کردن آن‌ها یا به صورت قرار دادن دسته کوچک مو داخل فویل آلومینومی؛ کار بی‌رنگ‌کردن موها انجام می‌شود بنابراین اگر تمایل دارید موهای بلوندی داشته باشید روش ذکر شده (راه‌راه کردن) را به کار ببندید تا لااقل با کنترل بیشتر دسته‌های موها و بدون تحریک پوست‌سر به مقصود برسید و صدمه کمتری ببینید و ضمناً این توصیه‌ها را جدی بگیرید.

 ۱- برای مراقبت از موها در شرایط سلامت، از محصولات با کیفیت استفاده کنید.

 ۲- هرگز بیش از یک بار در ماه موهای خود را بی‌رنگ نکنید چون دفعات زیاد این کار، مو را خشک و شکننده و مستعد آسیب جدی می‌کند.

 ۳-پس از انجام دکلره یا بی‌رنگ کردن بعد از هر شامپو زدن، موها را با نرم‌کننده بشویید تا در هم نروند. با این کار به آسانی شانه می‌شوند.

 ۴- اگر از سشوار استفاده می‌کنید حتماً حرارت ملایم باشد و هرگز اتوی فر‌کننده داغ را که باعث صدمه به مو می‌شود در مورد موهای بی‌رنگ شده به‌طور متناوب به کار نبرید.

 ۵- دقت کنید برای موهایی که خیلی بی‌رنگ شده‌اند از محصولات فر‌کننده دائمی مو استفاده نکنید چون ساقه‌مو به شدت آسیب می‌بیند.

  بیشتربخوانید:

همه چیز درباره مراقبت های دوران بارداری ؛ از رنگ کردن مو تا تغذیه

آیا رنگ کردن مو در بارداری خطرناک است؟

 

 

 

در انتخاب رنگ مو 5 عامل نقش دارند

رنگ پوست، رنگ طبيعي مو، رنگ چشم، چاقي و لاغري شخص و شخصيت فرد رنگ موي سر شما می‌بایست مكمل رنـگ پـوست‌تان باشد. هيـچگـاه مـوي سـرتـان را بيش از 3-2 درجه از رنگ طبيعي خود روشن‌تر و يا تیره‌تر نكنيد.

 

بخاطر داشته باشيد كه موهاي ظريف بدليل داشـتـن لايـه كـوتيـكـول نازک‌تر زودتر از موهاي ضخيم رنگ را بخود می‌گیرد.

هرگاه پوست‌تان به رنگ مو آغشته شد می‌توانید آن را با پودر بچه تميز كنيد.

در آفتاب از كلاه، روسري و محصولات ضد آفتاب استفاده كنيد تا از بـي رنـگ شدن و خشكي موهايتان جلوگيري كرده باشيد.

 شامپو زدن خشن سبب خارج شدن رنگ و خشكي موي سرتان می‌گردد. بنابراين سر خود را با شامپوهاي ويژه موهاي رنگ شده با ملايمت شستشو دهيد. از كانديشنر و تقويت کننده‌ها استفاده كنيد تا رطوبت موهايتان حفظ گردد.

هنگام خشك كردن موهايتان با هوله اين كار را با ملايمت انجام دهيـد تـا مـوهـايتان آسيب نبينند.

هنگامي‌كه موهايتان هنوز خيس می‌باشند آن‌ها را برس نكشيد و بجاي آن از يك شانه استفاده كنيد.

هنگام استفاده از سشوار موها را زياد خشك نكنيد. زماني كه هنوز مقداري رطوبت دارند آن‌ها را رها كنيد. با اين كار از ايجاد الكتريسيته ساكن جلوگيري خواهيد كرد.

پـيش از وارد شدن در آب اسـتخر مـوهاي خود را با آب بـدون كلر شسـتشو داده و از كلاه ويژه شنا نيز استفاده كنيد.

 

این دو اصطلاح را هم به خاطر بسپارید:

 سطح رنگ مو

منظور از اول يا سطح رنگ مو، درجه روشن كنندگي آن است. هر رنگي مي‌تواند از رنگ روشن‌تر يا تيره‌تر ساخته شود و با اضافه كردن يك رنگ‌ تيره و يا روشن مي‌توان اين درجه را تغيير داد. رنگ موها چه طبيعي و چه مصنوعي از درجه 1 -10 طبقه‌بندي مي‌شوند. درجه 1، نشان دهنده رنگ سياه و درجه 10 نشان دهنده روشن‌ترين رنگ يعني بلوند است.

 

 تون

منظور از تون، گرم يا سرد بودن رنگ است. رنگ‌هاي گرم (هايت‌لايت‌كننده‌ها)، قرمز، نارنجي و زرد هستند. خاكستري، آبي، سبز و بنفش هم رنگ‌هاي سرد را تشكيل مي‌دهند.

 

 توصیه‌هایی برای کاهش اثرات مضر رنگ مو

برای رنگ کردن موها توصیه می‌شود که به متخصصان امر مراجعه کنید و هرگز خودتان اقدام به این کار نکنید.

 از رنگ موهای استاندارد و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنید.

 هرگز رنگ مو را بیشتر از زمان تعیین شده، روی موهای خود نگه ندارید.

 بعد از استفاده از رنگ، سر را با آب خوب بشویید.

 رنگ موهای مختلف را با هم مخلوط نکنید، زیرا ممکن است مواد مضری ایجاد شود.

 هنگام استفاده از رنگ مو، از دستکش استفاده کنید.

 قبل از رنگ کردن مو با یک شامپوی مناسب، موها را شستشو دهید.

 هرگز بعد از رنگ کردن موها از مواد صاف‌کننده یا فرکننده استفاده نکنید.

 پس از رنگ کردن، از مواد تقویت‌کننده مو استفاده کنید.

 از تعویض مکرر رنگ مو اجتناب کنید.

 رنگ مو را در فاصله‌های زمانی طولانی‌تری استفاده کنید، زیرا هر چند عوارض رنگ مو در درازمدت پدید می‌آید، ولی هر چه فاصله زمانی رنگ کردن موها طولانی‌تر شود، بهتر است.

 هرگز از رنگ موی شیمیایی برای رنگ کردن ابروها استفاده نکنید.

 سعی کنید رنگ کردن موها را تا حد امکان و تا زمانی که بالا رفتن سن، آن‌ها را خاکستری کرده است، به تعویق بیندازید.

 قبل از هر بار استفاده از یک نوع رنگ مو، حتماً کمی از آن را روی پوست دستتان امتحان کنید و در صورت عدم بروز واکنش حساسیتی مانند قرمزی و تحریک، آن را روی موها به کار ببرید.

 تخمین زده می‌شود که ۵۰ درصد از خانم‌ها و تعداد زیادی از مردان موهایشان را رنگ می‌کنند اما به خاطر داشتن «پارافنیلن دی‌آمین» یا ترکیبات مشابه که برای خاصیت اکسیدکنندگی رنگ‌ها به کار می‌رود و باعث می‌شود رنگ‌ها به آسانی وارد ساقه مو شوند، باید در مورد استفاده از آن‌ها دقت کنید.

رنگ‌های اکسیدان دائمی کمی باعث از بین رفتن رنگ اصلی و طبیعی مو می‌شوند اما اگر بخواهید بیشتر روشن شوند، باید قبل از رنگ کردن موها از بی‌رنگ‌کننده‌ها استفاده کنید. حتماً لازم است تست اولیه‌ای روی تکه کوچکی از موها انجام دهید.

به علاوه قبل از استفاده از هر نوع رنگ و اکسیدان باید تست پوستی انجام شود. در صورت حساسیت، دچار درماتیت یا التهاب پوستی خواهید شد. این حساسیت می‌تواند خفیف یا خیلی شدید باشد. حتی‌ امکان دارد سال‌ها یا ماه‌ها بعد از استفاده رنگ‌های اکسیدان حساسیت ایجاد شود.

حساسیت ممکن است فقط قرمزی یا قرمزی همراه با خارش یا حتی شدیدتر از این موارد به صورت تورم اطراف چشم، دلمه روی صورت، گردن و پوست سر باشد. در موارد نادر حتی کل بدن دچار عکس‌العمل می‌شود.

چون این خانم در مورد مارک‌های مختلف رنگ مو صحبت کردند، لازم است اشاره کنم حساسیت به یک رنگ یا یک مارک خاص ممکن است نشان‌دهنده حساسیت به همه رنگ‌ها باشد. گاهی فرد به اکسیدان‌ها و حتی مارک‌ چند رنگ حساسیت نشان می‌دهد. در این موارد باید از دیگر رنگ‌های نیمه دائمی به شرط تست پوستی قبل از رنگ کردن مو، استفاده کند.

در مورد رنگ کردن موها به خصوص در مواردی که شما با دکلره کردن موها را رنگ می‌کنید، نباید کمتر از ۳ هفته و ترجیحاً ۴ هفته این کار را دوباره تکرار کنید.

 موها ۸ - ۱۲ میلی‌متر در ماه رشد می‌کنند و فواصل رنگ کردن باید طوری باشد که موهای جدید را بپوشاند.

گزارشي از حساسيت پوستي در 8 نوجوان 12 - 15 ساله در كوپنهاگ به دست مسوولان رسيد. تأثیر رنگ مو روي 5 نفر از اين نوجوانان به قدري شديد بود كه در بيمارستان بستري شدند و يكي از آن‌ها نيز تحت مراقبت ويژه قرار گرفت.

اما دليل بروز چنين مشكلي حين رنگ كردن موها، مربوط به ماده‌اي به نام «پارا‌فنيلن ‌ديامين» است كه در تركيبات رنگ مو وجود دارد. اين ماده در اثر استفاده طولاني مدت و مداوم از محصولات رنگ‌كردن مو، باعث ايجاد حساسيت‌هاي پوستي مي‌شود و گاهي اين آسيب‌‌هاي پوستي به حدي شديد است كه مي‌تواند فرد را راهي بيمارستان كند. پارا‌فنيلن ‌ديامين همان «PPD» است كه روي بسته‌بندي دو سوم رنگ موها نوشته شده و نوع حساسيتي كه در استفاده از رنگ موي حاوي اين ماده ايجاد مي‌شود، به صورت تاول روي پوست صورت، به خصوص درناحيه خط رويش موها، بروز مي‌كند.

PPD ماده‌اي است كه باعث آسيب‌هاي جدي به پوست مي‌شود و به همين دليل در قرن 20 ميلادي، به دليل افزايش اين مشكل، مصرف اين ماده در تركيبات آرايشي مو در كشورهاي آلمان، سوئد و فرانسه ممنوع شد.

بر اساس تحقيقي كه توسط متخصصان پوست در لندن انجام شده، مشخص شد واكنش منفي پوست نسبت به PPD نه‌تنها در لندن، بلكه در تمام كشورهاي جهان رو به افزايش است و آمار گزارش شده از ميزان حساسيت به اين ماده در شش سال گذشته، دو برابر شده و به 1/7 درصد رسيده است و با اينكه خطرات ناشي از مصرف اين ماده به اثبات رسيده است، اما بسياري از كارخانه‌هاي توليدكننده محصولات مختلف رنگ مو، نسبت به اين موضوع بي‌توجه هستند و روي بسته‌بندي اين محصولات، هيچ هشداري نسبت به عواقب استفاده از اين مواد درج نمي‌كنند.

البته اين مشكلات فقط براي گروه سني جوانان پيش نمي‌آيد و كودكان زيادي تاکنون با اين مشكل دست پنجه نرم كرده‌اند؛ بسياري از كودكان تحت شرايطي خاص، مجبور به رنگ كردن موهاي خود مي‌شوند. البته نه اينكه فكر كنيد، موهاي آن‌ها را با ضرب‌وزور، رنگ مي‌كنند، نه! اما در آيين و رسوم خاصي كه در برخي كشورها برگزار مي‌شود، موي كودكان شركت‌كننده در مراسم را رنگ مي‌كنند و همين امر مي‌تواند باعث بروز حساسيت‌هاي پوستي در كودكان شود.

البته در حال حاضر، مقدار مشخصي PPD براي استفاده در رنگ موها و ساير محصولات اين‌چنيني، از سوي اتحاديه اروپا تعيين شده است و بر اين اساس تولیدکنندگان اين لوازم آرايشي مجازند حداكثر تا 6 درصد از PPD در تهيه مواد آرايشي استفاده كنند. اگر شما جزء كساني هستيد كه رنگ مو مصرف نمی‌کنید، از دردسرهاي ناشي از مصرف رنگ مو هم در امان هستيد؛ در غير اين صورت دست‌کم توصیه‌های ايمني را جدي بگيريد! تست كردن رنگ مو روي قسمت كوچكي از پوست دست (48 ساعت قبل از رنگ كردن موها)، مي‌تواند از هرگونه اتفاق ناگواري در اين زمينه جلوگيري كند.

 

 بی‌رنگ کننده‌ها چگونه عمل می‌کنند؟

بی‌رنگ کننده‌ها با ملانین موجود در مو واكنش داده و رنگ مو را در یك واكنش غیر قابل بازگشت از بین می‌برند. درواقع مولکول‌های ملانین را اكسید می‌کنند. البته ملأ نین در مو باقی می‌ماند ولی مولکول‌های آن پس از اكسید شدن دیگر رنگی ندارند. پس از استفاده از مواد بی‌رنگ كننده (دكلره) موهای شما به رنگ زرد كم رنگ در می‌آید كه این به دلیل مولکول‌های پروتئینی سازنده مو به نام كراتین می‌باشد. رنگ طبیعی كراتین زرد كم رنگ است. بی‌رنگ کننده‌ها با رنگ دانه یو ملانین خیلی بهتر وسریعتر از فائو ملانین واكنش می‌دهند. به همین دلیل رنگ باقیمانده مایل به طلایی یا قرمز رنگ می‌شود. بی‌رنگ كننده درواقع پر اكسید حل شده در یك حلال قلیایی است كه این حلال محور مو را باز می‌کند تا پر اكسید با ملانین مو واكنش دهد.

 

  رنگ کردن مو در دوران بارداری ممنوع

از آنجایی که تحقیقات در این زمینه هنوز تکمیل نشده است، نمی‌توان ادعا کرد که صددرصد رنگ مو تأثیر مضری بر روی جنین دارد.

 اما همان‌طور که می‌دانید پوست کف سر می‌تواند مقداری از مواد شیمیایی موجود در رنگ را جذب کرده و وارد جریان خون کند و از آنجایی که سه ماهه اول بارداری، زمان شکل‌گیری جنین بوده و جنیـــن در ایــــن زمان بسیـــار حساس و آسیب‌پذیر است، پس به زنان باردار توصیه می‌شود تا پایان دوران بارداری از رنگ‌های شیمیایی استفاده نکنند، خصوصاً در سه ماهه اول بارداری.  این رنگ‌ها می‌توانند باعث سقط جنین شوند، لذا استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. استفاده مکرر یا نادرست از رنگ موها، باعث آسیب موها و بروز موخوره می‌شود.

خشک و زبر شدن و شکنندگی موها نیز از آسیب‌هایی است که در اثر از بین رفتن چربی مو به وجود می‌آید. استفاده مکرر از رنگ مو سبب ایجاد حساسیت‌های پوستی، شوره سر، خارش و حتی قرمزی پوست سر می‌شود.

 چنانچه مواد شیمیایی موجود در رنگ قوی باشد و فرد نسبت به این مواد حساسیت داشته باشد، ممکن است سوختگی در سر ایجاد شود که اثرات آن حتی می‌تواند تا آخر عمر باقی بماند. گاهی اوقات رنگ کردن مو سبب ایجاد آلرژی می‌شود که خارش و قرمزی پوست سر از آن جمله‌اند و در مواردی با سوزش نیز همراه است و گاهی اوقات حتی منجر به ورم می‌شود.

 

 

برچسب ها: مو، سرطان پوست، رنگ مو، رنگ کردن مو، سفیدی مو، رنگ موی دائمی، شکنندگی مو، دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده، موخوره، اکسیدان، دکلره، خشکی مو، آبرسانی مو، سوختن مو تعداد بازديد: 246 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز