Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 02:09

13
مرداد
6 نشانه غیرعادی ریزش مو

6 نشانه غیرعادی ریزش مو

اگر متوجه شده‌اید که جز کف سر در قسمت‌های دیگری از بدن دچار ریزش مو هستید، باید بدانید که مشکل جدی‌ وجود دارد.

  ریزش مو‌ها امری اجتناب ناپذیر است. این مسأله در اغلب موارد به دلیل بالا رفتن سن رخ می‌دهد و بیشتر به ژنتیک افراد بستگی دارد. به این نوع ریزش مو، آلوپسی آندروژنیک گفته می‌شود که مشکل شایعی هم محسوب می‌شود. اما در بقیه‌ی موارد، ریزش مو‌ها نشانه‌ی یک مشکل جسمی جدی‌تر است. مصرف بعضی دارو‌ها و ابتلا به بیماری‌های سیستماتیک گاهی می‌تواند علت ریزش مو باشد. در چنین مواردی، ریزش مو‌ها با نشانه‌های دیگری مثل ضایعات پوستی، کمبود انرژی یا درد‌های عضلانی همراه می‌شود که موقتی نیستند. در ادامه با نشانه‌هایی می‌پردازیم که می‌گویند ریزش موهایتان علامت یک بیماری یا مشکل جدی است.

۱- مژه‌ها یا ابروهایتان می‌ریزد

۶ نشانه هشدار دهنده‎ای که می‎گویند ریزش موهایتان طبیعی نیست

نشانه‌های طبیعی نبودن ریزش مو اگر متوجه شده اید که در قسمت‌های دیگری از بدن جز کف سر، دچار ریزش مو شده اید، باید بدانید که مشکل جدی‌ای وجود دارد.

ریزش مژه‌ها یا ابرو‌ها احتمالاً به این معنی است که دچار شکل جدی‌ای از آلوپسی یا همان ریزش مو شده اید که یک مشکل خودایمنی به شمار می‌رود. برخلاف آلوپسی آندروژنیک که به آن طاسی با الگوی مردانه هم گفته می‌شود، دیگر انواع این مشکل مثل آلوپسی آره آتا (طاسی منطقه ای) یا آلوپسی یونیورسالیس (ریزش موی تمام بدن) می‌توانند باعث ریزش مو‌ها در مقادیر زیاد و در نواحی مختلفی از بدن، علاوه بر کف سر شوند.

این مشکل زمانی رخ می‌دهد که بدن به اشتباه فولیکول‌های مو را خطرناک تشخیص می‌دهد و به آن‌ها حمله می‌برد، مسأله‌ای که باعث ریزش مو‌ها از فولیکول‌های قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

از دیگر مشکلات خودایمنی‌ای که می‌توانند باعث ریزش مو در قسمت‌هایی غیر از کف سر شوند می‌توان به بیماری تیروئید و لوپوس اشاره کرد. پزشکان با استفاده از آزمایش خون می‌توانند علت دقیق ریزش مو‌ها را تشخیص دهند.

 

۲- دائماً بی حال هستید

۶ نشانه هشدار دهنده‎ای که می‎گویند ریزش موهایتان طبیعی نیست

ریزش مویی که با کمبود انرژی همراه باشد ممکن است به این معنی باشد که دچار سوء تغذیه یا کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن تان هستید.

برای مثال، اگر کسی به اندازه‌ی کافی زینک دریافت نکند، ممکن است دچار اسهال، کاهش وزن شدید، ریزش مو شود و احساس بی حالی و کسل بودن کند. سوء تغذیه‌ی کلی هم می‌تواند منجر به ریزش مو‌ها شود.

بهترین راه برای اینکه مطمئن شوید مواد مغذی مورد نیازتان را به اندازه‌ی کافی دریافت می‌کنید یا نه، این است که رژیم غذایی متعادلی شامل محصولات غذایی تازه، چربی‌های سالم مثل دانه‌ها و مغز‌های خوراکی، پروتئین و آب داشته باشید.

اگر فکر می‌کنید دچار سوء تغذیه هستید، با مراجعه به پزشک می‌توانید توصیه‌های لازم برای درمان این مشکل را دریافت کنید.

 

۳- از درد‌های عضلانی رنج می‌برید

اگر ریزش مو با درد‌های عضلانی همراه باشد، احتمالاً به این معنی است که دچار کم کاری تیروئید شده اید، نوعی مشکل خودایمنی که در اثر برهم خوردن تعادل هورمونی بدن رخ می‌دهد.

فردی که دچار کم کاری تیروئید شده ابتدا هیچ نشانه‌ای ندارد، اما برهم خوردن تعادل هورمونی رفته رفته بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بعد از مدتی ممکن است فرد دچار مشکلاتی مثل احساس خستگی، افزایش وزن، درد‌های عضلانی و ریزش مو شود.

کم کاری تیروئید قابل درمان است. درصورتی که معلوم شود به این مشکل خود ایمنی دچار شده اید، پزشک می‌تواند دارو‌هایی مناسب برای شما تجویز کند. این دارو‌ها جایگزین هورمون‌هایی می‌شوند که بدن شما قادر نیست به تنهایی آن‌ها را تولید کند.

 

۴- ناخن هایتان شکننده شده اند

کمبود آهن، که نوعی کم خونی به شمار می‌رود، زمانی رخ می‌دهد که بدن قادر نباشد به اندازه‌ی مورد نیاز گلبول قرمز تولید کند. اگر کسی به اندازه‌ی کافی گلبول قرمز نداشته باشد، ممکن است دچار مشکلات جانبی‌ای مثل شکنندگی ناخن‌ها و ریزش مو‌ها شود.

کمبود آهن می‌تواند باعث یک احساس خستگی و ضعف دائمی هم در شخص شود. دیگر نشانه‌های این مشکل عبارت است از احساس درد در قفسه سینه و سردی دست و پا.

مصرف مکمل‌های آهن می‌تواند به حل این مشکل کمک کند. با این حال، به خاطر داشته باشید که این مکمل‌ها تنها و تنها باید با تجویز پزشک مصرف شوند. علاوه بر آنکه دوز مصرف این مکمل‌ها را پزشک تعیین می‌کند، درصورت مصرف خودسرانه، ممکن است دچار تداخل دارویی شوید، مثلاً بعضی آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند مانع از جذب آهن شوند.

 

۵- فشار خون یا کلسترول تان بالا است و برای آن دارو مصرف می‌کنید

۶ نشانه هشدار دهنده‎ای که می‎گویند ریزش موهایتان طبیعی نیست

مصرف دارو‌های مخصوص کاهش کلسترول مانند سیمواستاتین و آتورواستاتین، اغلب با عارضه‌ی جانبی ریزش مو همراه است. احتمال بروز این مشکل در اثر مصرف این دارو‌ها بسیار پایین است، به طوری که تنها ۱ درصد از مصرف کنندگان دارو‌هایی که بر پایه‌ی استاتین هستند دچار ریزش مو می‌شوند.

دارو‌های مخصوص فشار خون دارای خاصیت بلوک کنندگی بتا هم باعث ریزش مو می‌شوند، گرچه پزشکان هنوز مطمئن نیستند دقیقاً طبق چه مکانیزیمی این اتفاق رخ می‌دهد.

برای حل این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید تا در درجه‌ی اول مطمئن شوید که داروی مصرفی تان علت ریزش مویتان است و سپس در صورت امکان پزشک داروی دیگری را جایگزین کند که باعث ریزش مو نشود.

 

۶- یک ضایعه‌ی پوستی روی صورت یا بدن تان ظاهر شده

لوپوس، مانند کم کاری تیروئید یا کمبود آهن، یک بیماری خودایمنی است که ریزش مو یکی از نشانه‌های رایج آن است. به علاوه، لوپوس می‌تواند باعث ظاهر شدن ضایعات پوستی در سرتاسر بدن شود که این اتفاق در واکنش به التهاب اندام‌های داخلی بدن رخ می‌دهد.

این ضایعات پوستی در اغلب موارد گهگاه به وجود می‌آیند و خود به خود هم از بین می‌روند. دیگر نشانه‌های لوپوس، خشکی چشم‌ها و درد مفاصل هستند، بنابراین درصورتی که چنین نشانه‌هایی را در خود می‌بینید، باید به پزشک مراجعه کنید.

 

منبع : روز یاتو

برچسب ها: ژنتیک، ریزش مو، کاهش وزن، کمبود آهن، کم کاری تیروئید، تعادل هورمونی، ریزش مو ارثی، زندگی آنلاین، ابرو، ریزش مو سکه ای، ریزش مژه، طالسی تعداد بازديد: 583 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز