دانشمندان دادههای سلامتی و اطلاعات رژیم غذایی بیش از 77 هزار زن و مرد میانسال را که در 20 سال جمعآوری شده بود، ارزیابی و میزان دریافت شش دسته از فلانوئیدها را در آنها محاسبه کردند: فلاونولها (در پیاز و کلمپیچ)، فلاونها (در فلفلسبز و کرفس)، فلاوانونها (در گریپفروت و پرتقال)، فلاوان3ال (در توتفرنگی)، آنتوسیانینها (در شاهتوت و کلمقرمز) و پلیمرها (در چای سیاه). دانشمندان دریافتند افرادی که بالاترین میزان مصرف روزانه فلانوئیدها را دارند 19درصد کمتر احتمال دارد دچار مشکلات در حافظه و تفکر شوند. در این تحقیقات بیان شده است حتی کسانی که در سالمندی هم شروع به خوردن فلانوئیدهای بیشتری میکنند، فواید آن را میبینند. علاوه بر اینها، فلانوئیدها با التهاب و رشد تومور مبارزه میکنند و فشار خون را کاهش میدهند.
پس درباره میزان مصرف فلانوئیدها نگرانی نداشته باشید. فقط یک رژیم غذایی با طیف گستردهای از میوهها و سبزیجات را هر چه زودتر شروع کنید و روزانه چند وعده میوه و سبزی با رنگهای متفاوت بخورید. شواهد اخیر نشان میدهد که موثرترین ترکیب، دو وعده میوه به اضافه سه وعده سبزیجات در روز است.