Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:42

3
مرداد
مراقبت از پوست در دوران یائسگی (2)

مراقبت از پوست در دوران یائسگی (2)

بخش دوم- زنانی كه می‌خواهند در نیمه دوم حیات خویش از هر جهت بهترین باشند باید برای ساختن آینده خود تلاش كنند. متوسط زنان سال‌های بیش‌تری از عمر خود را بعد از یائسگی سپری می‌كنند.

 

 پیشگیری و درمان پیری پوست

1- PRP: یك روش نسبتاً نوین و بنیادین سلول‌های درمانی در علم پزشكی در این روش در یك جلسه حدوداً یك ساعته، چند سی‌سی از خون بیمار گرفته شد، و با استفاده از كیت‌های خاص، غلظت‌های پلاكت به 3 تا 5 برابر مقدار اولیه می‌رسانیم، پلاكت‌ها حاوی موادی هستند كه عامل اصلی در فرآیند ترمیم و بازسازی بافت‌ها بوده و سبب رشد و تكثیر سلول‌های مختلف پوستی می‌شوند.

بر همین اساس هم‌اكنون PRP به روش‌های مختلف در درمان‌های پوست و مو نظیر: الف) چین و چروك ناشی از افزایش سن ب) چین و چروك‌های داینامیك ج) خطوط اخم و خنده د) طاسی سر و ابرو د) پف و تیرگی و گودی زیر چشم

ه‍ـ) اسكار آكنه و اسكار زخم ناشی از جراحی سوختگی و بریدگی و ... كاربرد دارد.

2- لایه‌برداری: روشی خاص است كه در آن از مواد شیمیایی و یا گیاهی مانند فنل یا TCA یا AHA برای برداشتن لایه خارجی پوست استفاده می‌شود. از این روش برای جوانسازی پوست، رفع چین و چروك و ناهمواری‌های پوست از بین بردن لك‌ها، كك‌ومك‌ها و برطرف ساختن جوش و جای جوش استفاده می‌شود.

3- بوتاكس: توسط تزریق یك سی‌سی آمپول حاوی مواد بوتاكس كه در زیر پوست در ناحیه پیشانی و دور چشم تزریق می‌شود كلیه خطوط دور چشم، خط اخم، خطوط پیشانی از بین می‌رود.

4- ژل: این مواد در خطوط عمیق صورت مانند خط خنده تزریق می‌شود و این خطوط را از بین می‌برد و همچنین جهت برجسته‌سازی لب‌ها، گونه‌ها و ... استفاده می‌شود.

5- هیدرودرمی: توسط دستگاه هیدرودرمی ژل مخصوص آبرسان را به اعماق پوست فرستاده و خشكی بیش از حد و چین و چروك‌ها را از بین می‌برد.

6- صابون‌سازی:  توسط دستگاه هیدرودرمی چربی‌های اضافه پوست در پوست‌های بسیار چرب به شكل صابون از پوست بیرون كشانده می‌شود و سبب بهبود جوش و آكنه و بسته شدن منافذ باز پوست می‌گردد.

7- و استفاده از انواع ماسك‌ها می‌تواند در درمان موثر باشد.

افزایش سن و ظاهر پوست

اولین علامت مشهود افزایش سن در بزرگ‌ترین ارگان بدن یعنی پوست ظاهر می‌شود. فهم چگونگی روند تغییرات بدن و انعكاس این تغییرات در پوست ما را قادر می‌سازد تا از بروز پیری زودرس پوست جلوگیری كنیم پیر شدن پوست به عوامل مختلف ژنتیك و نحوه‌ زندگی و نگهداری از پوست بستگی دارد.

ژنتیك، الگوی پیری چهره را از پیش تعیین می‌كند. خطوط چهره در افرادی با پوست تیره‌تر، ضخیم‌تر و چرب‌تر نسبت به افرادی با پوست روشن كمتر است. در مردان غالباً خطوط چهره دیرتر از زنان ظاهر می‌شود. چرا كه معمولاً پوست آن‌ها ضخیم‌تر است و به علاوه با اصلاح كردن صورت مرتباً سلول‌های مرده را از پوست برمی‌دارند.

با افزایش سن و سرعت تكثیر، مرگ و جایگزینی مجدد سلول‌ها در پوست كاهش می‌یابد و ترمیم سلولی كمتر صورت می‌گیرد. از دیگر مشكلات كاهش سلول‌های رنگدانه‌ساز بعد از 30 سالگی می‌باشد، به همین سبب پوست سالمندان حالتی شبیه لك و پیس پیدا می‌كند. كاهش این سلول‌ها باعث حساسیت بیشتر‌ پوست در برابر آفتاب می‌شود.

به همین جهت استفاده از فرآورده‌های ضدآفتاب پس از میانسالی ضرورت‌ بیشتری دارد. در لایه درم پوست الیاف پروتئینی به نام كلاژن وجود دارد كه باعث قوام پوست می‌شوند این الیاف با افزایش سن روز به روز كمتر می‌شود و باعث می‌شود كه پوست شل شود و خود را پیرتر نشان دهد.

مسئله دیگر خراب شدن الیاف الاستین در پوست است كه در نتیجه پوست حالت‌پذیری خود را از دست می‌دهد. با توجه به تغییرات گردش خون پوست، تنظیم دمای پوست خوب كنترل نمی‌شود كه البته كاهش غدد عرق پوست نیز مزید بر علت است.

 

  

برای خواندن بخش اول- مراقبت از پوست در دوران یائسگی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: چین و چروک، پیشگیری از پیری پوست، درمان پیری پوست، پلاکت ها، بافت پوستی، چروک های داینامیک، خطوط اخم، گودی زیر چشم تعداد بازديد: 699 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز