Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:20

18
اسفند
بهداشت دهان و سلامت بدن

بهداشت دهان و سلامت بدن

زمانی که باکتری‌های مضر در دهان رشد می‌کنند موجب تشکیل پلاک، پوسیدگی دندان و التهاب لثه و در نهایت بیماری پریودنتال می‌شوند که یکی از رایج‌ترین عفونت‌های باکتریایی دهان به حساب می‌آید.

مسواک زدن دندان‌ها تنها برای زیبا شدن ظاهر آنها نیست بلکه داشتن دندان‌های تمیز و لثه‌های سالم برای سلامت کل بدن ضروری است.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت دندان‌ها و لثه اظهار داشتند: با وجود اهمیت این مطلب، 60 تا 90 درصد دانش‌آموزان و نزدیک به صد در صد افراد بزرگسال دچار پوسیدگی دندان هستند. همچنین 15 تا 20 درصد بزرگسالان میانسال به بیماری پریودنتال مبتلا هستند که عامل خطرزای شناخته شده برای از بین رفتن دندان‌ها به حساب می‌آید.

بررسی انجمن دندانپزشکان آمریکا حاکی از آن است که بیش از 100 میلیون آمریکایی در سال به دندانپزشک مراجعه نمی‌کنند این در صورتی است که انجام معاینات سالانه به پیشگیری از بروز بیشتر بیماری‌های دهان و دندان کمک می‌کند.

عدم مراجعه کافی به دندانپزشک همراه با مراقبت نکردن از دندان‌ها تنها ظاهر ناخوشایند دهان و دندان را دنبال ندارد بلکه تاثیر نامطلوبی بر وضعیت کلی سلامت بدن می‌گذارد. دندانپزشک می‌تواند با معاینه دندان‌ها متوجه شود آیا فرد به بیماری جدی همچون دیابت مبتلا شده است.

در واقع در مبتلایان به دیابت میزان ترشح بزاق کاهش یافته و به احساس سوختگی در دهان یا زبان آنان منجر می‌شود و در نتیجه می‌تواند پوسیدگی دندان‌ها را به دنبال داشته باشد. همچنین کنترل نکردن سطح قندخون تاثیر منفی بر سلامت دهان به خصوص لثه‌ها دارد.

مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بیش از 90 درصد بیماری‌های سیستمیک که بسیاری از اعضای بدن را درگیر می‌کنند علائم خود را در دهان نشان می‌دهند که شامل خونریزی، ورم لثه، زخم‌های دهان و خشکی آن می‌شود. همچنین داشتن دندان‌های سفید مرواریدی می‌تواند منعکس‌کننده وضعیت سلامت روان و استخوان‌ها و همچنین احتمال ابتلای فرد به زوال عقلی، سکته مغزی و برخی بیماری‌های قلبی باشد.

دهان نیز همچون بسیاری از بخش‌های بدن مملو از باکتری است. بررسی انجام شده در سال 2005 نشان می‌دهد تقریبا بیش از 700 گونه باکتریایی در حفره دهان وجود دارد. این باکتری‌ها قابل مشاهده نیستند اما در دهان وجود دارند و بیشتر آنها بی‌ضرر هستند و برخی از این باکتری‌ها شرایط را برای بروز بیماری‌ها به وجود می‌آورند.

زمانی که باکتری‌های مضر در دهان رشد می‌کنند موجب تشکیل پلاک، پوسیدگی دندان و التهاب لثه و در نهایت بیماری پریودنتال می‌شوند که یکی از رایج‌ترین عفونت‌های باکتریایی دهان به حساب می‌آید. عفونت‌های دهان به باکتری‌ها اجازه می‌دهند تا از طریق جریان خون به قلب و رگ‌ها دسترسی پیدا کنند و بالا رفتن کلسترول و بروز التهاب را به دنبال داشته باشند.

سازمان جهانی بهداشت در گزارشی به ارزیابی فاکتورهای خطرزا در بروز بیماری‌های دهان و دندان پرداخته و از آن جمله می‌توان به رژیم غذایی نامناسب، استعمال مواد دخانی و مواد الکلی اشاره کرد. همچنین میزان دسترسی افراد به خدمات درمانی در این خصوص بی‌تاثیر نیست.

بررسی‌های این سازمان حاکی از آن است که بیماری‌های دهان و عفونت مشکل شایعی در کشورهای با درآمد پایین و متوسط است و همچنین این بیماری‌ها در تمامی کشورها هزینه‌های چشمگیری را به افراد فقیر تحمیل می‌کنند.

به گزارش مدیکال دیلی، مسواک زدن روزانه دندان‌ها و استفاده از نخ دندان باکتری‌ها را تحت کنترل در می‌آورد و فلوراید موجود در خمیردندان با پاکسازی پلاک‌ها از سطح دهان و دندان‌ها، آنها را از پوسیدگی حفظ می‌کند.

 

منبع: ایسنا

 

برچسب ها: بهداشت دهان و دندان، سلامت دهان و دندان، پوسیدگی دندان، مراقبت از دندان، بیماری پریودنتال، پلاک دندانی، التهاب لثه تعداد بازديد: 813 تعداد نظرات: 0
فیلم روز
تصویر روز