میوه شفتالو، زردآلو، گلابی خام، سیب، به، هلو، گردو، نارگیل، خرما کاملا رسیده، خیار، آلبالو، انجیر، انگور، خربزه، زالزالک
خشکبار **** بادام، فندق، پسته، کنجد
روغنها **** روغن بادام، روغن کنجد، روغن زیتون
ترشیها **** ترشی کبر، ترشی مارچوبه
شربتها **** شربت آلبالو، شربت مارچوبه، شربت آب و عسل، شربت شکر و لیمو ترش
حبوبات **** ماش، باقلا، نخود
سبزیجات شلغم،کرفس، مارچوبه، کنگر، کاکوتی، شوید،پونه، سیر، کدو، نعناع، کاسنی، شاهی، چغندر
سایر
مواد غذایی، شیرینی جات صنعتی، قهوه، شکلات، کاکائو،شیر مخصوصا شیر غلیظ، شیربرنج، پنیر، رشته، آش کشک، حلوا، زولبیا، آبهای سنگین و شور، نمک زیاد، زیتون پرورده، سیاهدانه و عسل، عرق بهار نارنج با آب کرفس، مویز، فلفل، عسل.
آب پوست لوبیا سبز به مقداریک فنجان ناشتا اگر خورده شود، نوشابهای ادرارآور خیلی قوی است که در سنگ کلیه و حبس البول مصرف آن بسیار توصیه شده است.
خربزه چون مدر است مصرف آن برای اشخاصی که سنگ کلیه دارند تجویز شده است ولی در هر حال خربزه باید کاملا رسیده باشد و باید همیشه آن را قبل از غذا خورد.
بیست تا بیستوپنج گرم پوست ریشه زرشک را در نیم لیتر آب سرد، ده تا پانزده دقیقه خیس کنید، بعد آن را روی آتش گذارید تا به جوش آید، سپس آن را صاف و با شکر شیرین کنید و با هر وعده غذا یک فنجان بنوشید. برای انواع سنگ کلیه توصیه و تجویز شده است.
صد گرم از برگ درخت گلابی و پوست میوه سیب درختی را که خشک شده و به اندازه مساوی با یکدیگر مخلوط شدهاند را دم کنید و بخورید نتایج بسیار مفیدی در دفع انواع سنگ کلیه خواهد داشت.
افرادی که مبتلا به شن کلیه میباشند یکی از موثرترین درمانها برای آنها جوشانده کاکل ذرت است.
در مورد افراد دارای سنگ کلیهاین نکته شایان ذکر است که اسفناج به دلیل دارا بودن نمک اسید اوکسالیک، برای اشخاصی که سنگ کلیه دارند مصرف آن منع شده است.
درمان درد کلیه
یکی از بهترین نسخههای گیاهی برای درمان درد کلیه لیمو میباشد. برای فرو نشاندن درد کلیه بر حسب بنیه بیمار در هر روز از پنج تا هفت لیمو خورده شود. در هفته اول هر روز یک لیمو را آب گرفته و با کمیآب، صبح ناشتا، ده دقیقه بعد از حمام صبح آن را بنوشید. در هفته دوم آب دو لیمو را باید به همین ترتیب بنوشید. این عمل میبایست تا هفته هفتم که تعداد لیمو در هر روز به هفت عدد میرسد ادامه پیدا کند.
برای معالجه درد کلیه و همچنین تقویت کلیهها معمولاً رژیمهای خاصی بکار میبرند که در دوران آن رژیمها فقط آب انگور، لیمو و آب معدنی مصرف میگردد.
یکی از مهمترین و کاراترین این رژیمها، رژیم پیاز میباشد که معمولا در فصل بهار که میوههای نامبرده در بالا در بازار موجود نمیباشند، گرفته میشود. رژیم پیاز زمانی تجویز میشود که بدن احتیاج به تخلیه و دفع سموم دارد و یا بافتهای بدن اشخاص چاق پر از آب شده است و آب آن باید تخلیه گردد.
درمان ورم کلیه
جهت درمان بیماری ورم کلیه از جوشانده سه قاشق سوپخوری تخم کتان در یک لیتر آب استفاده میگردد. یکی از سادهترین درمانها برای ورم کلیهها دمکرده گل طاووسی میباشد. یک قاشق چایخوری گل طاووسی را در یک لیوان آب جوش ریخته و پس از چند دقیقه میل نمایید. این نکته لازم به ذکر است که از این دمکرده نباید بیش از سه فنجان مصرف شود.
همچنین میتوانیک قاشق چایخوری گل خشک نیلوفر آبی را دریک فنجان آبجوش به مدت 10 دقیقه دمکرده و روزی 2 الی 3 فنجان برای درمان ورم کلیهها مصرف کنید.
برای خواندن بخش اول- بیماریهای کلیه و مجاری ادرار از دیدگاه طب سنتی- اینجا کلیک کنید.