Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:02

13
اردیبهشت
بیماری آنفلوانزا چیست (2)

بیماری آنفلوانزا چیست (2)

واکسن آنفلوانزای سالانه برای هر فردی که می‌خواهد احتمال ابتلا به بیماری را در خود کاهش دهد پیشنهاد می‌شود.

 

نحوه عملکرد واکسن: واکسن باعث تولید آنتی بادی در بدن می‌شود . این آنتی بادی، پیشگیری لازم را در مقابل ویروس آنفلوانزا فراهم می‌کند. این عکس العمل آنتی بادی ممکن است در بعضی افراد ایجاد خستگی و درد ماهیچه ای کند. هر سال ، واکسن آنفلوانزا حاوی چند نوع متفاوت از ویروس است. ویروس‌هایی که به نظر محققان ممکن است در آن سال تاثیر بیشتری داشته باشند.

چه افرادی باید مقابل آنفلوانزاواکسینه شوند؟ واکسن آنفلوانزای سالانه برای هر فردی که می‌خواهد احتمال ابتلا به بیماری را در خود کاهش دهد پیشنهاد می‌شود. با این حال این واکسن به خصوص برای افراد مستعد ابتلا به آنفلوانزا توصیه می‌شود. مثل افراد مبتلا به ذات الریه .

سایر افراد مستعد ابتلا به آنفلوانزا عبارتند از:  افراد 6 تا 18 سال  افراد 50 سال و بیشتر  زنانی که قصد دارند در فصل آنفلوانزا باردار شوند تمام افرادی که در تماس با افراد مستعد آنفلوانزا هستند مثل کارکنان آسایشگاه و بیمارستان‌های خصوصی  بزرگسالان مبتلا به امراض مزمن قلبی، کلیوی و ریوی مثل آسم و یا هر بیماری که سیستم ایمنی را ضعیف کرده است.  مراقبین نوزادان زیر 6 ماه (نوزادان در این سن برای دریافت واکسن خیلی جوان هستند).

چه کسانی نباید این واکسن را دریافت کنند؟ طبق گفته مرکز پیشگیری و کنترل بیماری این افراد عبارتند از:  همه افرادی که عکس‌العمل آلرژیک نسبت به واکسن آنفلوانزا داشته‌اند.  همه کسانی که نسبت به تخم‌مرغ آلرژی دارند.! افرادی که 6 هفته بعد از دریافت واکسن آنفلوانزا دچار نوعی بیماری فلج‌کننده شدید، که در آن سیستم ایمنی بدن به سیستم اعصاب حمله می‌کند شده‌اند.

آیا واکسن آنفلوانزا بی‌خطر است؟ واکسن آنفلوانزا کاملا بی‌خطر می‌باشد. در افرادی که حساسیت به پروتئین‌های تخم‌مرغ و ترکیبات واکسن دارند می‌تواند حساسیت ایجاد نماید. از عوارض شایع درد  در محل تزریق و علائم شبه آنفلوانزای خفیف مثل سردرد، آب ریزش بینی، درد گلو، سرفه و بدن درد- یک تا دو روز بعد از دریافت واکسن می‌باشد. در بعضی از موارد نیز ممکن است فرد تب خفیف کند که کاملا طبیعی می‌باشد و  پس از چند روز برطرف خواهد شد.

تا چه حد واکسیناسیون آنفلوانزا مؤثر است؟  اگر شخصی از سلامتی مناسبی برخوردار باشد و انتخاب ویروس‌های واکسن در آن سال صحیح باشد می‌توان گفت که واکسن70 تا 90% در پیشگیری از آنفلوانزا برای افراد زیر 65 سال مفید است. در افراد ضعیف‌تر درجه حفاظت واکسن کمتر است ولی اگر تزریق صورت گیرد،‌ شدت آنفلوانزا کمتر می‌شود.

با توجه به اینکه ویروس آنفلوانزا هر ساله شکل ژنتیکی خود را تغییر می‌دهد،‌ اثرات مثبت واکسیناسیون تنها برای همان سال ‌باقی می‌ماند. سازمان بهداشت جهانی سعی دارد تا خصایص ژنتیکی ویروس را که هر ساله تغییر می‌کند تشخیص دهد، تا بدین وسیله واکسن جدید، هر ساله بر پایه همین پیش‌بینی‌ها، تهیه شود.

بهترین زمان برای دریافت واکسن: به دلیل اینکه فصل آنفلوانزا از ابتدای مهر ماه شروع می‌شود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد، بهترین زمان برای دریافت واکسن ماه مهر و آبان می‌باشد. با این حال می‌توان در ماه آذر و حتی دیرتر هم اقدام کرد، اگر چه اقدام سریع‌تر می‌تواند برای پیشگیری موثرتر باشد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- بیماری آنفلوانزا چیست- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: حساسیت، ویروس آنفلوانزا، آنتی بادی، علائم شبه آنفلونزا، آنفلونزای خفیف، واکسیناسیون آنفلوانزا تعداد بازديد: 654 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز