دکتر محمد رستمینژاد؛ ایمونولوژیست
غلات حاوی گلوتن شامل گندم، چاودار، جو و تمام محصولات آنها است (جدول 1).
این غلات در محصولاتی همچون نان، غلاتی که به عنوان صبحانه با شیر صرف میشوند، پاستا، پیتزا، کیک، کلوچه و مواد افزوده شده به بسیاری از محصولات غذایی استفاده میشوند.
نگاهی به منابع گلوتن
برای حذف کامل گلوتن از رژیم غذایی خود باید همه منابع گلوتن را شناسایی و از مصرف آنها پرهیز کرد.
ممکن است گلوتن در محصولات ذکر شده در جدول ۲ موجود باشد.
تمام برچسبهای روی مواد غذایی را به دقت بخوانید.
اگر محصولی دارای ترکیبی نامعلوم بود تا زمانی که تولید کننده، فاقد گلوتن بودن آن را تأیید نکرده است، از مصرف آن اجتناب نمایید.
هر بار که غذایی تهیه میکنید، برچسب آن را بخوانید زیرا ترکیبات یک محصول میتواند هر بار تغییر نماید.
میتوانید وعدههای غذایی پیشنهادی زیر را امتحان کنید
صبحانه
خامه، غله برنج با آجیل، دانهها و میوههای خشک شده. پلو و برنج پف داده شده، شیر و میوه تازه، میوه و ماست کم چرب.
پنیر محلی با سیب و دارچین. تخم مرغ، پنیر، املت سبزی، سیبزمینی سرخ کرده و نصف گریپ فروت. تخم مرغ، گوشت نمک زده یا گوشت بوقلمون
ناهار و شام
سیب زمینی پخته شده با پنیر و سبزی، سالاد با سبزی ریز شده، بادام تست شده یا تخم آفتاب گردان و گوشتهای کم پروتئین.
ماهی تن مخلوط شده با سبزی ومیوه تازه. تخم مرغ پخته با گوشت، مرغ، غذای دریایی و سبزی خرد شده با برنج.
خوراک ادویه دار با گوشت گاو یا بوقلمون، چیپس ذرت و سبزی.
گوشت گاو یا جوجه کباب با برنج.