عارضه قلبی کبد چرب
دکتر ملک زاده "سکته های قلبی و مغزی" را به عنوان خطرناکترین عارضه این بیماری گوارشی دانست و گفت: "۸۰ درصد مبتلایان کبد چرب متابولیک، قبل از فوت به علت نارساییهای مزمن کبدی، به دلیل سکتههای قلبی و مغزی دچار مرگ زودرس میشوند."
بیشتربخوانید:
بیماری هایی که چاقتان میکنند
عوامل شایع کبد چرب متابولیک
ملک زاده بیماری کبد چرب متابولیک را یک بیماری چند سیستمی خواند و گفت: "سندروم متابولیک، چاقی و اضافه وزن به ویژه چاقی شکمی، دیابت نوع ۲ و چربی خون بالا از مهمترین عوامل خطر ابتلا به کبد چرب متابولیک است."
سندروم متابولیک چیست؟
این سندروم مجموعه ای از عوامل خطرزای متابولیک است که در یک فرد وجود دارد . برخی از علل زمینه ای این سندروم که سبب افزایش این عوامل خطرزای متابولیک می شوند عبارت اند از :
چاق بودن یا داشتن اضافه وزن
نداشتن فعالیت جسمی
داشتن مقاومت به انسولین
عوامل ژنتیک
افراد دچار این حالت میزان خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مرتبط با رسوب چربی در دیواره سرخرگها (آترواسکلروز) دارند.
بیشتر بخوانید:
بهترین و بدترین غذاها برای کبد
چند ماده غذایی برای پاکسازی کبد
پیشگیری از سندروم متابولیک
بهترین راه کاهش وزن و افزایش فعالیت جسمی است، همواره وزن خود را کنترل کنید. همچنین قند خون ، چربیهای خون و فشار خون خود را کنترل کنید. عوامل خطرزای خود را بر اساس دستور العمل های ذکر شده تحت درمان قرار دهید (افزایش چربی های خون ، پر فشاری خون و قند بالای خون). داروهای ضد فشار خون خود را با نظر پزشک خودتان مصرف کنید چرا که داروهای مختلف دارای آثار متفاوتی بر روی حساسیت به انسولین هستند.
پیشگیری و درمان کبد چرب متابولیک
کاهش ۱۰ درصد از وزن بدن در افراد چاق و دارای اضافه وزن
حفظ وزن مناسب بدن با انجام فعالیت بدنی منظم روزانه (۴۰ دقیقه ورزش روزانه که موجب تعریق شدید بدن شود یا ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط به شکل هفتگی و مستمر)
پرهیز از پرخوری، رژیم غذایی مناسب (خودداری از مصرف اسیدهای چرب اشباع و غذاهای فراوری شده، پرهیز از مصرف نوشابههای گازدار، قند ساده و شیرینی جات، مصرف کافی میوه ها و سبزیجات تازه).